Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVI. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2019

XVI. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2019

2019-ben tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivált, mely a híres zalai népi ételt, a dödöllét igyekszik bemutatni a nagyvilágnak. Az amatőr és profi szakácsok közötti főzőverseny, a bordalnoki címért való küzdelmet különböző népi, gyermek és felnőtt műsorok színesítik.

A fesztivál időpontja: 2019. szeptember 13-14.

A fesztivál helyszíne: Zala megye, Nagykanizsa, Erzsébet tér, Fő út

A XVI. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2019 ismertetése

2019. szeptember 13. péntek

12:00 Helyi és környékbeli előadók műsora

16:00 Megnyitó

16:00 Portéka színpad: törökülésben gyermekműsor

17:00 Alakreform edzés – Rubint Réka

18.30 Yesyes zenekar

20:00 Lord koncert

22:30 Kozmix koncert

2019. szeptember 14. szombat

11:00 Szüreti felvonulás

12:00 Helyi és környékbeli előadók műsora

17:00 Bor- és Dödölleverseny eredményhirdetés

18:00 Vastag Tamás koncert

19:00 Táncház a Zalagyöngye Táncegyütessel

20:00 Quimby koncert

22:00 DJ LADA

Kísérő programok
  • Thúry játszótér + légvár
  • XI. Kanizsa Kupa Bridzs Csapatversenyt
  • V. Kanizsai Mézes Nap
  • I. Mézlovagrendi Találkozó
  • Borutca
  • Vendéglátósok utcája
  • Árusok utcája
  • Dödölle főzőverseny
  • Thúry Bora, borverseny
16. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

A 16. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválon ebből a pohárból is elfogyaszthatják italaikat a rendezvényen megjelenő alábbi borházaknál:

Kányaváry Borbirtok, Bezerics Borászat, Kápolnás Zoltán Pincészet, Cika borászat, Romsics Pince, Kovács-Harmat Pincészet, Trio Pince, Papp Pincészet, Cezar Pincészet, Ősi Gábor Pincészete, Simon Zoltán Pincészet, Strázsai Pincészet, Szabó Borház

Megy a gőzös, megy a gőzös… a Kanizsai Vásárra. A műdal létrejöttét a híres század eleji vásár ihlette, amely számos rendezvény alapkoncepciója is: azok célja a város főterének, az egykori piactérnek az eredeti történeti funkciójába való visszaállítása, és az utcaművészekkel és hagyományőrző produkciókkal a múltbeli vásári forgatag hangulatának visszaidézése, a polgári miliő megelevenítése.

Ennek a szemléletnek, a hagyomány és a modernitás ötvözetének szimbóluma a városban az országos hírű Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál. A kedvelt krumplis étel, annak sokszínű elkészítése és felhasználása méltán érdemel egy kétnapos fesztivált az ősz kezdetén, idén szeptember 08-09-én. Hiszen Nagykanizsa a Dödölle fővárosa, és jó eséllyel pályázik arra, hogy rövidesen bekerüljön a Magyar Értéktárba, és Hungarikummá váljon. A kulturális programokkal tarkított gasztronómiai fesztiválon profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze kulináris jártasságukat a dödölle és más népi ételek elkészítésében. 2006-ban és 2013-ban Guinness rekordok is születettek: 2500 adag dödölle egy üstben való elkészítésével és a 24 órás főzés-sütéssel.

 

A bejegyzés alapja: www.dodolle-fesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023 Az idén 22. alkalommal rendezi meg Kőszegen a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Ors...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .