Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Tab Országos állat és kirakodóvásár 2023. október 4.

Tab Országos állat és kirakodóvásár 2023. október 4.

Tab a tabi vásár a vásár időpontja – a munkaszüneti napok kivételével – minden hónap első szerdája (havi vásár), azzal, hogy vásár tartására a január, február hónapokban nem kerül sor.

A tabi vásár időpontja: 2023. október 4., szerda vásár Tabon októberben.

A vásár helyszíne: Somogy megye, Tab, Kossuth L. u. (tabi 522, 523/2, 524 hrsz.)

A tabi vásár 2023 éves vásárnaptára

A teljes 2023-as Tabi Országos Állat- és Kirakodóvásár naptára.

Tab és a vásár bemutatása

A helység 1847 elején mint mezőváros országos és hetivásárok tartására lett jogosult. A mezőváros gazdasági fejlettségére és földrajzi központi szerepére hivatkozva következetes erőfeszítéseket tett azért, hogy a vármegye által javasolt Karád helyett Tab legyen a járási székhely. A települést 1871-ben a járási székhelyek közé sorolták.

A századforduló ipari, kereskedelmi fejlődése, valamint a közigazgatási növekvő igénye tette lehetővé Zuckermandel Jakabnak, hogy nyomdát alapítson. Pallós Ignác 1908-ban a vasútállomás szomszédságában modern gőztégla- és cserépgyárat hozott létre, amely Tab és környékének szabad munkaerőjét tavasztól őszig foglalkoztatta. Termékeiből osztrák és kelet-európai exportra is jutott. Vesztergál Lajos Tab és Vidéke címmel 1909-ben lapot indított. 1913 februárjában az Otthon Kávéházban megkezdte vetítéseit a mozi. Megalakult a hitelszövetkezet. Egy évvel később, 1914-ben létrejött a tabi sportegyesület.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.