Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Mohácsi országos állat és kirakodó vásár 2023. június 17.

Mohácsi vásár országos kisállat és kirakodóvásár 2023. június 17.

A Mohácsi vásár 2023. Míg az 1920-as években és azt megelőzően hétfői napokon tartották a vásárt, évtizedek óta minden hónap harmadik szombatja az országos vásárnaptárba bejegyzett időpontja a városban a vásároknak.

A vásár időpontja: 2023. június 17., a hónap harmadik szombatja, júniusi mohácsi vásár.

A vásár helyszíne: Baranya megye, Mohács, Vásártér

A Mohácsi vásár országos kisállat és kirakodóvásár 2023-as vásárnaptára

A teljes 2023-as mohácsi vásárnaptár.

További információ:
Karl Ferenc
piacfelügyelő
Tel(06) 20-263-77-88

A mohácsi vásár története

Míg az 1920-as években és azt megelőzően hétfői napokon tartották a vásárt, évtizedek óta minden hónap harmadik szombatja az országos vásárnaptárba bejegyzett időpontja a városban a vásároknak.

A vásártér valamikor a mai Széchenyi tér volt, majd a Fogadalmi templom alapkő letétele után a Deák térre települtek át az árusok, innen később a Radnóti Miklós Szakközépiskola épülete mögé. Végül a mai helyén térben elkülönítve alkudhattak a vevők az állatokra, ruhaneműre, válogathattak a bolhapiaci kínálatból, a kézműves termékekből, zöldség-, gyümölcsfélékből.

A vásártartási jogot – Proventus Nundinariuam azaz ostorpénz: minden vásározó, azaz „ostor” után díjat szedhetett a város – I. Lipót adta meg 1701-ben Mohácsnak. Az öt országos vásárnap a következő volt: Mátyás-napi (téli), Rudolf-napi (tavaszi), Iván-napi (nyári), Márton-napi (őszi) és Tamás-napi (karácsonyi). Ezen kívül voltak a szerdai úgynevezett hetivásárok, vagyis, a piacok.

A Mohácsi vásárról

A piac hétfőtől szombatig 5.00 órától 18.00 óráig tart nyitva, vasárnapi napon a piac zárva tart. A nyitvatartási rendet a piac bejáratainál jól látható módon kell kifüggeszteni.

A vásár április 1-től augusztus 31-ig (nyári nyitvatartás) 5.00 órától 14.00 óráig, szeptember 1-től március 31-ig (téli nyitvatartás) 6.00 órától 14.00 óráig tart nyitva.

 

 

 

A bejegyzés és információ alapja: http://www.mohács.hu/?p=37&menu=1 , http://www.mohacsiujsag.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.