Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

III. Budapesti Halfesztivál 2015

III. Budapesti Halfesztivál 2015

A halfesztivál időpontja: 2015 február 19-22

A halfesztivál helyszíne: Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

A III. Budapesti Halfesztivál 2014 programja

2015. február 21., 10:00 Halételek Csatája
2015. február 19. Halásszuk ki együtt a kincseket! -Kreatív verseny

Kedves fesztiválozó szülők, pedagógusok! Ahogy azt már esemény formájában láthattátok idén egy kreatív versenyre invitáljuk az általános és középiskolás gyermekeket. Fontos, hogy minél hamarabb megismerjék az újrahasznosítás fontosságát, ennek kedvez a pályázatunk, ami játékos formában teszi mindezt lehetővé. Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna versenykiírásunk, ezért kérlek most benneteket, hogy hívjátok meg ismerőseiteket az eseményre, szóljatok barátaitoknak, családtagjaitoknak és tegyük együtt hasznossá magunkat! Az első három helyezett és a közönségdíjat elnyerő osztály értékes nyereményekkel térhet haza. Mindemellett fontos megemlíteni, hogy nem csupán a nyeremény a lényeg. Aki részt vesz a versenyünkön sokkal többel gyarapszik, mint tárgyak sokasága. A gyermekek megtanulják, hogyan tudnak a leghatékonyabban csapatban dolgozni, tapasztalatot szereznek, közelebb kerülnek egymáshoz és a környezetvédelemhez, valamint nem utolsó sorban hétköznapjaikat átjárja a kreatív ötletelés és a jókedv. A szülők, pedagógusok példamutatása egyértelműen a helyes irányba terelheti ezt a korosztályt. Mutassuk meg együtt a gyerekeknek, hogy a hulladék is lehet kincs!

A III. Budapesti Halfesztivál 2014 ismertetése

2015. február 19-én, torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a rendezvény, mely egészen 2015. február 22-éig várja látogatóit. A III. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek.

A III. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé teszik, ugyanis a magyar ízek mellett a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetnek.

A rendezvényen természetesen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus sushin, a pad thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon át (tengeri süllő) egészen az angol fish & chipsig.

A vendégországok ételei mellett az III. Budapesti Halfesztiválon a , így a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek majd a hal elkészítésének variációival.

Torkos csütörtök, élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz hazai és nemzetközi halétel és színvonalas programok várnak minden kedves látogatót!

Helyszín: Vajdahunyadvár
A belépés ingyenes.

 

 

A bejegyzés alapja: www.facebook.com/BudapestiHalfesztival

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.