Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

III. Márton Napi Borfesztivál Hotel Gellért 2013 november 8-10

III. Márton Napi Borfesztivál Hotel Gellért

A fesztivál időpontja: 2013 november 8-10

A borfesztivál helyszíne: Budapest, Danubius Hotel Gellért, 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.

2013. november 8 – 9. péntek – szombat

Bor- és pálinkakóstolás

A hazai legjobb pincészetek vonulnak fel Magyarország valamennyi borvidékéről a kiállítók között a Gellért Hotel és a Bortársaság közös meghívására. Díjnyertes borászok korlátlanul kóstoltatják prémium boraikat, és bemutatkoznak a feltörekvő borászatok, és mindezek mellett különleges pálinkákat is kóstolhatunk a Gellért Hotel összes termével egybe nyitott Gellért Fürdőcsarnokban, a mintegy 3000 m2-es fesztiválszíntéren.

A Márton napi Borfesztiválon idén a borszakmai programokat a Borjour szervezi. Borászok és borszeretők ingyenes regisztráció után Megyeri Sára és Nagy Sebestyén ötletes mesterkurzusain ismerkedhetnek meg a borok világával. Minden program a Gellért Hotel egy-egy lakosztályába várja fesztiválozóinkat, akik leghíresebb vendégeink nyomában járhatnak majd.

Gasztro a Borfesztiválon

Gasztro kiállítóink kóstolóján és a Gellért gasztrostandján bőségesen lehet falatozni a fesztivál pénteki és szombati napján. A kiállítók között ott lesz többek között Árpás László sonkamester prémium kategóriás termékeivel és Raj Ráchel tortatervező is nevezetes flódnijával.  A kínálatban lesz mangalica, liba, szürkemarha és szarvaskolbász, libatepertős és ínycsiklandozó kemencés kenyérlángos, különleges kézműves csokoládék, fenséges császármorzsa, érlelt és friss kézműves sajtok, és Erdély különleges házias ízei is megjelennek.
Héjja László, a Gellért mesterszakács séfje csapatával Európa Márton napi specialitásaival kínálja a borkóstolás közben finomságokra vágyókat.
A gasztro falatok és Márton napi finomságok készpénz ellenében már 200 Ft-tól kaphatók a borfesztivál alatt.

Koncertek a Borfesztiválon

Esténként a Fürdőcsarnok videodiszkóval és koncertek sorával várja vendégeinket. A közönségcsalogató események között a hazai pop-élet olyan együttesei lépnek fel, akik garantálják a fergeteges fesztiváli hangulatot.
Pénteken fellép a Budapest Bár zenekar és Kistehén Tánczenekar.
Szombaton fellép a Kerekes Band Waszlavik Gazember Lászlóval és az Intim Torna Illegál.

Borvacsora

Induljunk együtt európai kulináris túrára! A borvacsorák keretein belül négy nemzet – magyar, francia, spanyol és olasz  – egy-egy jellegzetes Márton napi étellel fűszerezi meg a péntek és szombat estét. A Gellért Sörözőben kivételes összefogással a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek kiváló séfjei közös, 4-fogásos menüjét kóstolhatjuk meg az ételekhez illő magyar, francia, spanyol és olasz borokkal.

Elővételi jegyvásárlási akció a Gellért Recepcióján!

A jegyek 2013. szeptember 23-tól kaphatók a Gellért Hotel Recepcióján 0 – 24 órában és a Bortársaság három kiemelt üzletében.
(Lánchíd, MOM Park és Parlament)
A Bortársaság egyedi akcióval is készül ezekben az üzletekben:
Két db Fesztiváljegy vásárlásakor egy üveg meglepetés bort adnak ajándékba a jegyek mellé!

 

A bejegyzés alapja: http://www.borfesztivalgellert.hu/borfesztival-2/

Jegyek: http://www.jegymester.hu/hun/Festival/8076633/Marton-napi-Borfesztival-a-Gellertben

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.