Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IX. Márton Napi Borfesztivál Hotel Gellért 2019

IX. Márton Napi Borfesztivál Hotel Gellért 2019

Márton napi Borfesztivál 2019. november 7. és 10. között ismét vár a főváros legizgalmasabb Márton napi programja Budapesten, a Danubius Hotel Gellértben!

A borfesztivál időpontja: 2019. november 7-10.

A borfesztivál helyszíne: Budapest, Danubius Hotel Gellért, 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.

A IX. Márton Napi Borfesztivál Hotel Gellért 2019 programja

Előszóként butiksörfesztivállal indul a nulladik nap, ahol válogatott sörökkel alapozhattok a borfesztiválra. Pénteken és szombaton korlátlanul kóstolhatjátok a borokat, pálinkákat a Winelovers válogatásában.
Az after partyn pénteken a Lóci játszik, szombaton a The Biebers / Official koncertjein bulizhattok, ahol a gasztro kiállítók és a DiVino mellett éjfélig a zene lesz a főszereplő.

Így isztok ti

A Márton napi Borfesztivál minden évben más-más tematika köré épül fel, idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet, hogy a bor és az irodalom elválaszthatatlan kapcsolatával fűszerezzük meg a fesztivál négy napjának programjait.

A műfaj klasszikusa kávéházi játékokból, nemzedéktársainak kigúnyolásából született, és egy csapásra ismertté tette szerzőjét, aki később gyakori vendége lett a Gellértnek.
Nem is csoda, hogy így lett, hiszen a Karinthy név és a Gellért elválaszthatatlan Budapest XI. kerületétől.

Lássuk tehát ismét vendégül a Karinthy által képviselt játékosságot a borfesztiválon! Hiszen a különböző tételek megkóstolásával egy-egy teljes regény alakul majd a fesztiválozók fejében, melyek mindegyikének címe a borfesztivál idei szlogenje lesz: „Így isztok ti”.

Az asztal körül

A kilencedik Márton napi Borfesztivál gasztronómiai programjai is a gasztronómia és az irodalom kapcsolatát idézik. Hiszen az asztal nem csak egy bútordarab, hanem egyben az a hely, ahol a kulináris örömöknek hódolunk, és ahol regények és versek születnek.

Az Így pezsgőztök ti lakosztályétteremben Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant executive séfje készíti a prémium kategóriás menüt. Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő ajánlja a fogásokhoz a pezsgősort, és beavat a királyok itala és az irodalom történetébe is. Az Így főztök ti borvacsora séfje és házigazdája irodalommal megfűszerezett, kreatív fogásokkal és az ezekhez illő borokkal fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit. Míg az Így esztek ti Márton napi Sunday brunch felvonultatja a Karinthy család legkedveltebb libaételeit is.

A korábbi Centenáriumi Márton nap Borfesztivál a Gellértben ismertetése

Novemberben ismét vár a főváros legizgalmasabb Márton nap programja a Danubius Hotel Gellértben!

2018-ban a borfesztivál az ország ikonikus szállodájának százéves születésnapját ünnepli, amikor a közkedvelt és izgalmas borünnep élettel tölti meg a történelmi színfalakat, és a fesztiválozók a kiváló borok korlátlan kóstolása mellett élvezhetik a lélegzetelállító helyszíneket, mintegy 3000 m2-en.

A nyolcadik Márton napi Borfesztivál gasztronómiai programjai is a Gellért századik évfordulóját idézik: Száz év vagány butiksörfesztivállal indul a nulladik nap, ahol válogatott sörökkel alapozhatunk a borfesztiválra. A Százszorséf lakosztályétteremben ismét Michelin-csillagos séf készíti a prémium kategóriás menüt. A Száz százalék borvacsora séfjei kreativitásukkal és a fogásokhoz illő borokkal ünneplik a Gellért évszázados vendéglátását, és a Száz liba egy sorban Márton napi Sunday brunch felvonultatja a legkedveltebb libaételeket.

A híres szálloda összes termében itt lesznek ismét Magyarország legkiválóbb borászatai, korlátlanul kóstolhatunk több száz féle bort és minőségi pálinkát. Lesz libastand, Budapest válogatott gasztro helyei, kúl koncertek a Gellért Fürdőcsarnokban., ahol pénteken fellép az Anna and the Barbies és szombaton a Maszkura és a Tücsökraj.

Márton nap és borfesztivál? Akkor Gellért!

Jegyek: http://www.borfesztivalgellert.hu/jegyek/

 

A bejegyzés alapja: http://www.borfesztivalgellert.hu

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.