Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

31. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2020

31. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2020

Idén 31. alkalommal kerül megrendezésre a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, Dél-Buda legnagyobb fesztiválja. Ez alkalomból – a megszokott kötetlen hangulat, kiváló borok, és remek programok mellett – néhány különlegességgel is készültünk. Hogy melyek ezek?

A pezsgőfesztivál időpontja: 2020. szeptember 4-6.

A borfesztivál helyszíne: Budapest, Budafok, XXII. kerület

A 31. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2020 programja

Mégsem rendezik meg a nagy hagyományokra visszatekintő Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált szeptember első hétvégéjén – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán, élő adás keretében a XXII. kerület polgármestere, Karsay Ferenc. Az idén Majdnem Borfesztivál BudafokON néven tervezett esemény a koronavírus-járvány második hulláma miatt marad el.

Az elmúlt évtizedekben a budafok-tétényiek – és persze a kerületünkön kívülről érkező, visszajáró vendégek is – hozzászokhattak, hogy az ősz első hétvégéje Budafokon a pezsgőé és a boré. A hazánkba a tél végén betörő koronavírus-járvány országos szinten hátráltatta, sőt, legnagyobb részben meg is hiúsította a fesztiválok megtartását. A rendezvény szervezői emiatt alapvetően a szokásostól eltérő módon, fokozott egészségügyi előírások mellett láttak neki az előkészületeknek. A járványügyi statisztikák azonban olyan kedvezőtlenül alakultak, hogy az önkormányzat úgy döntött, elhalasztja az eseményt.

Karsay Ferenc polgármester a bejelentésében kitért arra is, hogy a számok nemcsak országosan, de kerületi szinten is növekedtek; jelenleg 81 kerületi lakos van házi karanténban, közülük 7 személy COVID-tesztje lett pozitív, azonban súlyos, kórházi ellátást igénylő állapotú beteg nincs köztük. Ezek a mutatók legutóbb a járvány első hullámának csúcspontján voltak ilyen magasak. Kerületünk polgármestere egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel is, aki szintén a fesztivál elhalasztását javasolta. A rendezvény új időpontját érthető okokból egyelőre nem tűzték ki.

 

A bejegyzés alapja: http://budafokiborfesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .