Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

31. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2020

31. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2020

Idén 31. alkalommal kerül megrendezésre a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, Dél-Buda legnagyobb fesztiválja. Ez alkalomból – a megszokott kötetlen hangulat, kiváló borok, és remek programok mellett – néhány különlegességgel is készültünk. Hogy melyek ezek?

A pezsgőfesztivál időpontja: 2020. szeptember 4-6.

A borfesztivál helyszíne: Budapest, Budafok, XXII. kerület

A 31. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2020 programja

Mégsem rendezik meg a nagy hagyományokra visszatekintő Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált szeptember első hétvégéjén – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán, élő adás keretében a XXII. kerület polgármestere, Karsay Ferenc. Az idén Majdnem Borfesztivál BudafokON néven tervezett esemény a koronavírus-járvány második hulláma miatt marad el.

Az elmúlt évtizedekben a budafok-tétényiek – és persze a kerületünkön kívülről érkező, visszajáró vendégek is – hozzászokhattak, hogy az ősz első hétvégéje Budafokon a pezsgőé és a boré. A hazánkba a tél végén betörő koronavírus-járvány országos szinten hátráltatta, sőt, legnagyobb részben meg is hiúsította a fesztiválok megtartását. A rendezvény szervezői emiatt alapvetően a szokásostól eltérő módon, fokozott egészségügyi előírások mellett láttak neki az előkészületeknek. A járványügyi statisztikák azonban olyan kedvezőtlenül alakultak, hogy az önkormányzat úgy döntött, elhalasztja az eseményt.

Karsay Ferenc polgármester a bejelentésében kitért arra is, hogy a számok nemcsak országosan, de kerületi szinten is növekedtek; jelenleg 81 kerületi lakos van házi karanténban, közülük 7 személy COVID-tesztje lett pozitív, azonban súlyos, kórházi ellátást igénylő állapotú beteg nincs köztük. Ezek a mutatók legutóbb a járvány első hullámának csúcspontján voltak ilyen magasak. Kerületünk polgármestere egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel is, aki szintén a fesztivál elhalasztását javasolta. A rendezvény új időpontját érthető okokból egyelőre nem tűzték ki.

 

A bejegyzés alapja: http://budafokiborfesztival.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022

Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022 Szent Márton Újborfesztivál és Libator 2022. A Skanzen idei utolsó nagy eseménye Szent Márton n...

  • Libadalom a Gasztrosétányon 2022

    Libadalom a Gasztrosétányon 2022 „Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján ...

  • Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022

    Kiskunmajsa Márton napi hétvégék 2022 Márton napi hétvégék a Jonathermálban 2022-ben is. Jöjjön Kiskunmajsára, Márt...

  • Márton nap Noszvajon 2022

    Márton nap Noszvajon 2022 Márton Nap 2022. november 12-én, szombaton várják a házias, finom ízek kedvelőit a noszvaji G...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .