Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Rosalia Rosé Fesztivál 2015

Rosalia Rosé Fesztivál 2015

Május 8-10. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A borok mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat.

A rosé fesztivál időpontja: 2015. május 8-10

A rosé fesztivál helyszíne: Budapest, XII. kerület Gesztenyéskert (Budapest, 12. kerület, Gesztenyés kert)

A Rosalia Rosé Fesztivál 2015 programja

JAZZY SZÍNPAD PROGRAM

2015. május 8., péntek

16-19.30 óra – A Happy Hours című délutáni magazinműsora Bálint Edina vezetésével
19.30-20 óra – Ünnepélyes megnyitó
20 óra – Csemer Boglárka „Boggie” – Csemer Boglárka „Boggie” nyerte A DAL 2015 – Euróvíziós Dalverseny hazai döntőjét, így pár nappal a bécsi megmérettetés előtt tartja élete egyik legfontosabb fellépésének főpróbáját a Rosalia fesztiválon.
22 óra – Jazzy DJ – Késő estébe nyúlóan a Jazzy DJ-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

2015. május 9., szombat

14-20 óra – Rosalia Lounge Mix
20 óra – Mary Popkids – A Mary PopKids zenekar Budapesten alakult 2010-ben. Saját definíciójuk szerint „jövőzenét” játszanak és energikus, a soul, funk és az elektronikus zene határait elmosó élő koncertjeikkel szereztek maguknak hírnevet.
22 óra – Juhász Laci – A Mary PopKids koncertje után a lemezjátszók mögül Juhász Laci biztosítja a jó hangulatot.

2015. május 10., vasárnap

10-16 óra – Gyerekprogramok
14-18 óra – Rosalia Lounge Mix
18 óra – iLLfon gT – Vasárnap este 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből.

A Rosalia Rosé Fesztivál 2015 ismertetése

Rosé és Pezsgő Kert

Május 8-10. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A borok mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép Csemer Boglárka „Boggie” a Mary Popkids és az  iLLfon gT. Az éjfélig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je gondoskodik. Vasárnap színes, vidám gyerekprogrammal várjuk a kicsiket: közös tánc, kézműveskedés, sütögetés, arcfestés, és mini KRESZ pálya kínál nekik szórakozást. A látogatók mélyebben is belemerülhetnek a rosék és pezsgők világába a Rosé és Pezsgő Mustrán..

Gasztronómia

Gasztronómiai szempontból igazán hálás, ha egy fesztivál témája a rosé, gyöngyöző, habzó és pezsgő borok világa. Hiszen kevés olyan borféle akad, amely ennyire sokszínűen párosítható lenne különböző ínycsiklandó falatokkal. Erre építve, a negyedik Rosalia Fesztivál a korábbi évekhez képest még színesebb gasztronómiai kínálattal jelentkezik. A vezérfonal – a borokkal való harmónián túl – a „garden food”. Nem utca, hanem kert és a Rosalia hangulatához kiválóan illeszkednek az árnyas gesztenyefák alatt sétálgatva elfogyasztott ínyencségek.

Az XXL Catering idén is valami különlegességgel készül: a szokásos fesztivál konyháját olaszosra fűszerezi a Rosalia Fesztiválon, hogy a standjukkal szemközt kapható Kreinbacher pezsgőborok ízvilágával igazi harmóniát alkossanak a kínált finomságok. A klasszikusabb és minden ízében magyar street food kedvelői se essenek pánikba: a KOLBice eredeti tölcséres grillezett kolbászkáit, a „magyar gyrost”, vagy a Kemencés Szittya Buci „hungaroburgerét” látván ízlelőbimbó nem marad szárazon. Ha már burger, akkor ne feledkezzünk meg az Őshonos Delikát és Kerekes Sanyi „Bénye burgeréről” sem, aki viszont inkább a tengeri herkentyűk szerelmese, keresse a Vörös Homár standját.

A Szega Camambert standját azoknak ajánljuk, akik hideg tálak formájában minőségi sajtokat vagy sonkákat falatoznának. Az édesszájúak jóllakhatnak a Kürtős Legenda ünnepi kürtőskalácsaival, melyet a gyerekek hétvégén akár maguknak is feltekerhetnek. A Rosalia i-jére a pontot a Bolka bonbonjai, macaronjai teszik fel. Mi hiányozhat még egy kellemes májusi hétvégén egy gyönyörűen zöldellő kertben, ahol több, mint 40 borász kínálja borait, frenetikus koncertek szórakoztatják a kilátogató közönséget és ahol nívós gasztronómiai kiállítóknál falatozhatunk? Egy igazán jó olasz kávé. A Pellini Caffe a legmagasabb kategóriás kávéit kínálja kóstolásra a standjuknál, ahol szakértő bariszták várják a kilátogató közönséget.

Jazzy színpad

A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók teremtenek jó hangulatot a borozgatáshoz. Május 9-én, pénteken este 20 órától fellép az Irie Maffia. A banda fergeteges koncertjeivel rövid idő alatt az egyik legkedveltebb zenekarrá nőtte ki magát hazánkban. A reggae, hiphop, rock és funk stílusok határait súroló zenéjük nagy népszerűségnek örvend, nem csak a legfiatalabbak körében.

Szombat este 20 órától a MagyarVista Social Club lép fel a Jazzy színpadon. A zenekar nevét egy népművészetéről híres kalotaszegi falu, Magyarvista után kapta. Amellett, hogy a név egy szójátékkal utal a Buena Vista Social Club világhírű kubai muzsikusaira, azt fejezi ki, hogy nekünk, magyaroknak is van mire büszkének lennünk. A zenekar tagjainak többsége Mohácsy Albert „Lili dalai” című CD-jén szerepelt meghívott közreműködőként.

Vasárnap 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band,  Takács Tamás Dirty Blues Band,  Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akik a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.

Pénteken és szombaton 22 órától a Jazzy Dj-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

Gyerekeknek

A Rosalia ideális időtöltés a gyermekes családoknak, hiszen a rendezvény alatt a Gesztenyés kert nagy játszótere várja a kicsiket. A fesztivál mindhárom napján a gyerekek is kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és elektromos kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. Idén a kenyérsütés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek: a Szittya Pita kuckójában maguk dagaszthatnak és süthetnek kenyérlángost, kifejezetten a számukra készített kellékekkel, berendezett mini konyhában.  Vasárnap nekik szól a Délelőtti prograMOM: a MOM Kulturális Központ jóvoltából kézműves műhelyben parafa dugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat. Ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztat, majd a zenekar és tagjai táncház keretében tanítanak a kicsiknek néhány tánclépést. Vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká.

Nyitva tartás 2015-ben:

Május 8. péntek

14.00 – 24.00

Május 9. szombat

10.00 – 24.00

Május 10. vasárnap

10.00 – 21.00

A belépés díjtalan!

A kóstoláshoz használt logózott Stölzle kristálypoharak a helyszínen kaphatók. Kiállítóink kizárólag a fesztivál saját poharába töltenek bort. A pohár ára: 1.000 Ft
A Rosalia Fesztivál hivatalos fizetőeszköze a Metapay fesztiválkártya és a MasterCard PayPass bankkártya.

A fesztiválkártya letéti díja 500.- Ft, melyet a kártya visszaváltásakor visszafizetünk.

Éves Magyar Rosé Mustra

Május 9-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött nedűiket, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók. A 14.30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végi Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók a helyszínen.
A Mustrán az idei évben is a rosékhoz egyenrangú partnerként csatlakoznak a gyöngyöző, habzó és pezsgő borok.

Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel kedveskedünk, valamint az elővételben jegyet vásárlók között SKODA ajándékcsomagot sorsolunk ki!

 

Jegyek a www.rosalia.hu oldalon válthatók elővételben.

Töltsön el egy szép májusi napot a gesztenyefák árnyékában, beszélgessen, borozgasson, falatozzon, élvezze a koncerteket és válassza ki idei kedvenc roséját, pezsgőjét!

 

A bejegyzés alapja: http://borkulturakft.hu/rosalia_33

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.