Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VI. Márton Napi Pálinkafesztivál 2014 Siófok

VI. Márton Napi Pálinkafesztivál 2014 Siófok

A Márton-nap időpontja: 2014. november 7-9

A Márton-nap helyszíne: Somogy megye, Siófok, Fő tér

A rendezvény VI. Márton Napi Pálinkafesztivál néven, az Úr 2014. évének november havában, annak is 7-8-9. napján, a Balaton part fővárosában, Siófok, a Fő térén zajlik majd.

A VI. Márton Napi Pálinkafesztivál 2014 Siófok programja, ismertetése

2014. november 7-8-9-én immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre Siófokon a Márton Napi Pálinkafesztivál.
A szürke, novemberi hétköznapokból egy színes, szívet-lelket melegítő pálinka mustrára és kulturális programsorozatra csábítjuk Siófokra. Liba különlegességek, nagyszerű gyümölcspárlatok, koncertek, gyermekprogramok és még sok érdekesség vár mindenkit november elején.

„A Szent Márton nap, november 11., jeles dátum a népi kalendáriumokban: ekkor híznak meg a fiatal libák, érik meg az újbor, ez az utolsó vásári nap, és ekkor jártak le a munkaszerződések. Kezdődhet a vígasság, a püspökfalatról azonban nem illik elfeledkezni.”


Mi is az a száraz próba és milyen a tökéletes pálinkáspohár? Miért pont Szent Mártonhoz kapcsoljuk a ludat? Ezeket a hasznos információkat tudhatja meg, és fedezhet fel új ízeket az ország legjobb pálinkaforgalmazóitól az, aki kilátogat a Siófoki Márton Napi Pálinka Fesztiválra.

Pálinkával, sörrel folyó Kánaán lesz Siófokon!

A rendezők és kiállítók mindenre felkészültek, csapra verik majd a hordókat, felsorakoztatják a pálinkás butykosokat, ropogósra sütögetik majd a finom húsokat, leszervezték a gondosan kiválogatott fellépő zenészeket és most várnak türelmesen. Várják a betérő, szomjas, éhes, felüdülni vágyó vendégeket, hogy bearanyozzák a kikapcsolódás óráit. A sütőkben pedig, várni fogják a közönséget a hízott libák, hogy senki ne maradjon éhesen, ha – egy-két kupica pálinka után – megjönne az étvágya.
A pálinka, – ami valódi hungarikum, és ma már védett név – méltán sokak kedvence. Amit a Nap simogató sugarai, és a gyümölcsfák önfeláldozó gondoskodása együttesen létrehozott, az érett gyümölcsök adják az alapot ehhez a felséges nedűhöz. A pálinka a magyar ember itala, nálunk vannak meg azok a természeti adottságok, amik megteremtik a különlegességének minden feltételét. Azért, hogy mindenki tudjon majd választani, különféle, – de mindegyik egytől-egyig jófajta – pálinka várja, a kóstolást. Aki pedig úgy gondolja, csak úgy tud véleményt mondani, az sem baj, ha végigveszi, mindegyiket, akkor biztos meg lesz az összehasonlítási alapja. Az már más kérdés, mire fog visszaemlékezni később! Szerencsére majd itt több nagyon neves termelő és készítő kínálatából válogathatunk ízlésünkre. Mértékkel fogyasztva néhány korty is szinte megpezsdíti az ember vérét, s úgy érzi, az istenek asztalánál foglal helyet. Minél többet fogyasztunk, annak arányában nő a hangulatunk, lesz egyre virágosabb a kedvünk. Csak aztán gondolnunk kell majd a másnapra is, nehogy zúgó fejjel, teljesen elfáradva emlékezzünk csak vissza a vidáman eltöltött órákra.
A rendezvény másik fő itala a sör, ami ugyan jóval gyengébb a pálinkánál, de nem kevesebb hódolója van szerte a világban. Ebből aztán literszámra fogyaszthat az, akinek kedve van hozzá, bár bizonyos mennyiség után, ez is csúnyán meg tudja tréfálni azt, aki azt hiszi, amit a székely mondás tart: A sör nem ital! Az egyik legjobb minőségben a dús habú, gyöngyöző italokat Belgium állítja elő, s ezen a rendezvényen is az ebből az országból származó komlólevekkel fogják megtölteni a korsókat. Biztos mindenki talál kedvére valót.
Aki pedig étvágygerjesztőnek ívott a pálinkákból, megkóstolta a sütőben pirosra sült szárnyasokat, evés után leöblítette torkát a hideg sörrel, az felszabadultan fogja hallgatni a színpadon fellépőket, hisz ekkor ő már ilyenkor minden bizonnyal rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot.
A színpad deszkáin megjelenő hírességek egy másik érzékszervünkre, a fülünkre fognak hatni.
Legyen Ön is egy azok közül, aki ellátogat erre a kihagyhatatlan rendezvényre! S utána számolja majd a napokat, – amíg a sorrendben hatodik is megrendezésre kerül, – mert aki egyszer megízlelte ennek a pár napnak a hangulatát, a Fesztivált minden alkalommal, újra és újra fel fogja keresni!

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.