Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XI. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál 2018

XI. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál 2018

A fesztivál időpontja: 2018. április 27. – május 1.

A fesztivál helyszíne: Fejér megye, Gárdony, Agárd,

A XI. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál 2018 programja

2018. ÁPRILIS 27. PÉNTEK

NAGYSZÍNPAD
16.00 Agárdi Dobzenekar megnyitó és bemutatkozó koncert

17.00 h MetroPolice – Police Triubute zenekar koncert

18.00 h Horváth-Dobai Gitár Duó&Szakáll Béla ütőhangszerek. Popzenei feldolgozások.

20.00 h The Bits Beatles Emlékzenekar nagykoncertje

NÁDAS ÉTTEREM MÖGÖTT

Dacia Duster Tour 2018. (Renault Fehérvár Ugrics és Szabó Kft.)

AGÁRD, HAJÓÁLLOMÁS
17:00 h A Velencei-tavi Hajózási Társaság és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös összefogással 1 órás sétahajó járatot indít a Velencei Madárrezervátumba.
A hajóút során a Duna-Ipoly Nemzeti Park biztosítja a szakszerű idegenvezetést.
Cél: a Velencei-tó védett értékeinek, úszólápos területeinek bemutatása.

Indulási helyszín: az agárdi hajóállomás. Ár: felnőtt 2800 Ft, gyermek (4-18) 2200 Ft. Ajánlott 10 éves kortól.
A programon való részvételhez bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken:
Simon György 30-2713292 vagy to@velenceitohajozas.hu
A VELENCEI-TAVI GALÉRIÁBAN

18.00 h kiállítás-megnyitó T. Szabó Magda festőművész munkáiból. Közreműködik az Alborada vegyeskar. A kiállítást megnyitja Schéffer Anna keramikus művész.

2018. ÁPRILIS 28. SZOMBAT

NAGYSZÍNPAD:

10.00 h Az Aranyhal meséje – előadja: Gulyás László vándormuzsikus

10.40 h Dinnyés Ágnes és tanítványai: természetes mozgás

11.00 h Betyárvirtus avagy Rózsa Sándor a közönséget ugratja – a Langaléta Garabonciások vásári színháza

12.00 h Heimattönen Kapelle sváb zenekar műsora

13.00 h A Biatorbágyi Székely Kör gyermekei néptáncműsora: Góbèsàgok ès pontozó ès felcsíki tàncok. Vezető: Bodó-Bán Enikő

14.00 h Boka Boogie koncert

15.30 h Gabó Acoustique (Jónás Gabriella r&b énekesnő)

17.00 h Badár Sándor műsora

17.40h A mörlenbach-i vadászkürtösök bemutatója a színpad előtt

18.00 h Da Why koncert

19.00 h A borverseny eredményhirdetése

20.00 h Kerekes Band koncert

21.45 h Tűzijáték

22.00 h Fesztivál-party a PartyDj”s Duóval. A Party DJ’s duó stílustól és korosztálytól függetlenül az önfeledt szórakoztatás elkötelezettje. Repertoárjukban napjaink slágerei mellett az elektronikus tánczene legjobbjaitól a legnagyobb retro-örökzöldekig minden megtalálható, amire igazán nagyot lehet bulizni.
A SZARVAS-SZOBORNÁL:

11.00-18.00 h Az Ómagyar Hagyományőrzők jurtájánál:

A magyar népvándorlás korának kultúráját idéző kiállítás, ismeretterjesztő beszélgetések a jurtában. Előadások a népvándorlás kori életmódról. Íjászoktatás, íjásztatás, kopja vetés. Nemezelő foglalkozások, népi játszóháza (népi eszközök és szabadtéri játékok). Kézműves foglalkozások: kötözés, fonás és karkötő-készítés. Gyógyító-sarok a jurtában: masszázs, relaxációs kezelés.

11.00-18.00 h Vadmadárfoglalkoztató

Röptetés, bemutatók, foglalkozások, interaktív ismeretterjesztő program a nappali és éjjeli ragadozómadarakról, vadászatukról. A Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság tiszafüredi csoport tagjaival
A PÁRASZÖKŐKÚTNÁL

11.00-18.00 h a Felhőátvonulás – a Felhő csoport fesztivál-meglepetése a szobor körül
NÁDAS ÉTTEREM MÖGÖTT

Dacia Duster Tour 2018.Hazánk egyik közkedvelt crossovere “házhoz jön” a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon, ahol a márka a Duster szinte minden elérhető változatát felvonultatja. Többek között a városra tervezett Urban Explorer, a kishaszon Duster Van, vagy a terepspecialista Exception 4×4 is megtekinthető lesz, sőt a terep változat folyamatos tesztvezetésen ki is probálható a roadshow 2 napja alatt. Várunk minden érdeklődőt Agárdon, április 27-én és 28-án, a Nádas Étterem mögötti parkban. Ugrics és Szabó Kft.

CSÓNAK-KIKÖTŐ
11.00-16.00 h Sárkányhajózás – a sárkányhajók minden egész órában indulnak (egyeztetés alatt)

11.00-16.00 h Sárkányhajózás a VVSI-vel – a sárkányhajók minden egész órában indulnak

Mohosz Velencei-tavi évadnyitó horgász- és halászléfőző verseny

Felnőtt és IFI nyílt egyéni horgászversenyek (regisztráció 7:00-tól)

Csónakos horgászverseny: az agárdi csónakkikötő melletti nyílt vízszakaszon kerül megrendezésre. Indulni elsősorban saját csónakkal lehet, de igény szerint a kirendeltség is tud korlátozott számban csónakot biztosítani a verseny idejére. Csónakonként 2 fő horgászhat, horgászni egy bottal, egy horoggal (úszós vagy fenekező készséggel) lehet, és egyéni értékelésre kerül sor.
Parti horgászverseny: az agárdi szabadstrandon megrendezendő versenyen egy bottal, egy horoggal (úszós vagy fenekező készséggel) lehet horgászni. A versenyre helyet biztosítani csak korlátozott számban, a nevezések sorrendjében tudunk.
Gyermek csapat horgászverseny:

A kikötő területén. A verseny lebonyolításának formája a www.mohosz.hu honlapon lesz elérhető.
A rendezvény miatt az agárdi csónakkikötő egész területén és a szabad strandon, április 29-én 0:00 órától 15:00 óráig horgászati tilalom lesz érvényben, ott csak a versenyen résztvevők horgászhatnak.

Halászléfőző verseny Kategóriák: Halászlé – Egyéb halételek

A verseny egyéni nevezéses (csapat vagy baráti társaság támogatásával), az agárdi Napsugár strand mellett, a vasúti átjáróval szembeni csónakkikötő mentén kerül megrendezésre.

Nevezni előzetesen a kirendeltségen kell a nevezési lap kitöltésével, ill. a nevezési díj befizetésének igazolásával. A nevezők részére a rendezők biztosítják a halat (kb. 4 kg tisztított előhűtött ponty), a tűzifát, valamint egy tűztálca és egy asztal és két pad használatát. A többi kellékről (edények, fűszerek, kenyér, stb.) a versenyzőknek kell gondoskodniuk. A horgászversenyek résztvevőinek lehetőséget biztosítunk halászlékóstolásra, illetve a helyszínen kedvezményesen halászlé-kóstoló jegyek is vásárolhatók. Érdeklődni, jelentkezni a horgászversenyekre és nevezni a főzőversenyre a MOHOSZ Velencei-tavi Kirendeltségén 2484 Agárd, Pf. 16, Tel: 06-22-700 012, velencei-to@mohosz.hu lehet.

LOVASSZEKÉR-TÚRÁK A DINNYÉSI FOGATUDVARRAL, A CSÓNAK-KIKÖTŐTŐL

Szekértúra a Dinnyési kilátóhoz

indulás: 10.00, érkezés: 11.30;

indulás: 12.00 érkezés: 13.30

indulás: 14.00 érkezés: 15.30

napok: április 28. szombat, április 29. vasárnap, április 30. hétfő

A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza.

Regisztrálni a halvadfeszt@gmail.com elérhetőségen lehet, a fesztivál idején az info-pultban, valamint az indulás helyszínén.

jegyek: 1.000..- Ft/fő, családi jegy: 3.500 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig – max. 14. évesek)

A Velencei tavat megkerülő kerékpárút mentén fedezhetjük fel ezt az érdekes formájú, fából épült kilátót, melynek tetejéről betekintést nyerhetünk a titokzatos vízi világba. A kilátó mellett elhelyezett padoknál letelepedhetünk – de az igazi élmény a kilátó magasában vár bennünket, ahol a sűrű nádas fölé emelkedve, nádtető árnyéka alól nézelődve bepillanthatunk a titokzatos madárvilág életébe. A kilátó mellett található a Savajcz-kereszt, ami egy kiváló tóbíró különös-tragikus vadászbalesetének állít emléket. A történetet elolvashatjuk a helyszínen. A történetet Széchenyi Zsigmond, nagy vadászírónk is elmeséli az Ünnepnapok című írásában.

Szekértúra a Dinnyési Fertőre

indulás: 10.00, érkezés: 12.30;

indulás: 13.00 érkezés: 14.30

indulás: 15.00 érkezés: 17.30

napok: április 28. szombat, április 29. vasárnap, április 30. hétfő

A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza.

Regisztrálni a halvadfeszt@gmail.com elérhetőségen lehet, a fesztivál idején az info-pultban, valamint az indulás helyszínén. jegyek: 2.000.- Ft/fő, családi jegy: 6.000 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig – max. 14. évesek)

Dinnyés, Gárdony városrésze, a Velencei-tó melletti település, elsősorban természetvédelmi értékeiről híres, számtalan látnivalót kínál az erre járóknak. Érdemes felkeresni a Dinnyési Fertő Természetvédelmi Területet a madárvártával. Megéri a kis kitérőt a dinnyési templomkert, mely a dombtetőn, festői környezetben áll. Innen indul a Madárdal Tanösvény, ami a Dinnyési fertő világát mutatja be egy 16 kilométeres túra keretében

A szekértúra során a Dinnyési Hagyományőrző Központban megtekinthetik a Csipkecsodák c. kiállítást, majd a szomszédos Dinnyési Fertőn rövid gyalogtúra keretében megismerkedhetnek a a terület növény- madárvilágával.

A KATONAI EMLÉKPARK PÁKOZD ÉS NEMZETI EMLÉKHELY PROGRAMJA A FESZTIVÁLON

10.00-18.00 h Apródképző, foglalkoztató sátor az ifjaknak, Raptor lézerharc szimulációs stratégiai kalandjáték, amit kortól, nemtől függetlenül bárki játszhat.

NAGY-KULTÚRA – AUTÓBUSZOS TÓKÖRÜLI TÚRA
10.00-15.00 A Posta mögötti parkolóból indul. Autóbuszos kirándulás keretében a Velencei-tó környéke legjelentősebb látnivalóinak megtekintése. A túrát vezeti: Tihanyi Tamás a TDM Gárdony vezetője.

Útvonal: Agárdpuszta (Szent Anna kápolna, Gárdonyi Géza Emlékház, Velencei-tavi Galéria, Gárdonyi rönkvár) – Kápolnásnyék (Vörösmarty Emlékmúzeum), – Sukoró (református templom), – Nadap – szintezési ősjegy, Pákozd (Pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely) – Dinnyés – hagyományőrző központ – Agárd, Sarvajz körösztye, kilátó.

Felszállójegyek az információs pultban kaphatók a busz férőhelyeinek megfelelő számban. Ára: 500 Ft/fő áron (tartalmazza az utazást, idegenvezetést, belépést a meglátogatott helyekre). Regisztráció: halvadfeszt@gmail.com

AGÁRDI HAJÓÁLLOMÁS (AGÁRD, TÓPART U. 1.) PROGRAMJAI A FESZTIVÁL VENDÉGEINEK:

Április 27. péntek 17:00 Sétahajókirándulás a Velencei Madárrezervátumba

A Velencei-tavi Hajózási Társaság és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös összefogással 1 órás sétahajó járatot indít a Velencei Madárrezervátumba.

A hajóút során a Duna-Ipoly Nemzeti Park biztosítja a szakszerű idegenvezetést.

Cél: a Velencei-tó védett értékeinek, úszólápos területeinek bemutatása.

Indulási helyszín: az agárdi hajóállomás. Ár: felnőtt 2800 Ft, gyermek (4-18) 2200 Ft. Ajánlott 10 éves kortól. A programon való részvételhez bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: Simon György 30-2713292 vagy to@velenceitohajozas.hu

A fesztivál többi napján 45 perces sétahajó-járatok Agárdról, a tó nádszigetei közé

Április 28. szombat 11:00 és 15:00

Április 29. vasárnap 11:00 és 15:00

Április 30. hétfő 15:00

Május 1. kedd 15:00

Indulási helyszín: Agárdi Hajóállomás (Agárd, Tópart u. 1.)Részvételi díj: 4 éves korig ingyenes, 4-18 éves korig 800 Ft, nyugdíjas 800 Ft, felnőtt 1200 Ft, családi kedvezmény: 2 szülő esetén a második gyermek díjmentesen utazhat.

DINNYÉSI HALIVADÉKNEVELŐ

10:00 h látogatás a dinnyési halivadéknevelőbe– busz indul a Posta mögötti parkolóból. Bevezetés a halszaporítás rejtelmeibe Szabó Krisztiánnal, ismerkedés a hungarikum-listás halfajunkkal, a dinnyési tükörponty-tyal.

TÓPART – VIDÁMPARK

10.00-24.00 h Vidámpark, vurstli

MADÁRVÁRTA – TÓPART (AGÁRD, CHERNEL I. U. 57.)

A Madárvárta és a Magyar Madártani Egyesület Fejér megyei szervezetének nyílt napja 10.00-17.00 h-ig. A kora reggeli órákban 6.00-10.00 h-ig madárgyűrűzési bemutató.

AZ AGÁRDI PARKERDŐBEN

Meseerdő címe: Süsü, a sárkány
Időpontja: Április 28. szombat 10-12 és 15-16.30
Előzetes regisztráció szükséges (a regisztrációs felület a rendezvény előtt két héttel nyílik meg, a Velencei-tavi Életmód Klub honlapján)

A VELENCEI-TAVI GALÉRIÁBAN
10.00-18.00 h T. Szabó Magda festőművész kiállítása

A DINNYÉSI HAGYOMÁNYŐRZŐ KÖZPONTBAN
10.00-18.00 h Csipkecsodák – csipkekiállítás

2018. ÁPRILIS 29. VASÁRNAP (A TÁNC VILÁGNAPJA)

NAGYSZÍNPAD:

10.00 h A mörlenbach-i vadászkürtösök napindító bemutatója

10.15 h Molnár Lilian 2. Danos kyokushin karate edző és Velencei-tó körül élő tanítványainak karate-bemutatója. Technikai bemutató, törés bemutató, küzdelem, formagyakorlat bemutató

10.30 h A Négy Muskétás Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesület Agárdi Csoportja bemutatója. Vezető tanár: Pál Gabriella

11.00 h Ördögszekér Kompánia Bábtársulás: Időfa

12.00 h Magyarnóták a Vígságtévőkkel (Csajághy Szabolcs – ének, Csajághy Miklós – klarinét, Büki Richárd – gitár)

13.00 h Görög show és táncház a Pyrgos Görög Zenekar és Néptánc Együttessel

13.30 Az Iglice népdalkör (Dinnyés) Gilice gyermek-néptáncegyüttes (Agárd) , a Szőlővirág Népdalkör (Szőgyén, Felvidék) és a Magyar Virtus zenekar műsora

15.00 h Flamenco táncbemutató. A Sobre Fuego flamenco formáció és Bajnay Bea flamenco-táncművész műsora. Bajnay Beáta – tánc, Jorge Díez Aragón – ének, cajón, gitár, Oravecz Péter – gitár. Vendégek: Baklanova Szandra – cajón, tánc , Kiss Gergely Pekka – tánc

16.00 h Tahiti táncok

17.00 h Barrio Latino latin zenekar salsa koncertje és táncdélutánja

18.30 h SambAmor – Brazil szamba show

20.00 h Pannonia All Stars Orhestra (PASO) koncert

21.30 h Óriások és Törpék koncert – a 25 évvel ezelőtt népszerű, legendás agárdi zenekar újra összeállt és koncertet ad a fesztiválon! (A zenekar tagjai: Szabó Bill Béla, Ignácz Attila, Cziczó Attila, Csernák László, Romhányi Áron)
A SZARVAS-SZOBORNÁL:

11.00-18.00 h Az Ómagyar Hagyományőrzők jurtájánál:

A magyar népvándorlás korának kultúráját idéző kiállítás, ismeretterjesztő beszélgetések a jurtában. Előadások a népvándorlás kori életmódról. Íjászoktatás, íjásztatás, kopja vetés. Nemezelő foglalkozások, népi játszóháza (népi eszközök és szabadtéri játékok). Kézműves foglalkozások: kötözés, fonás és karkötő-készítés. Gyógyító-sarok a jurtában: masszázs, relaxációs kezelés.

11.00-18.00 h Vadmadárfoglalkoztató

Röptetés, bemutatók, foglalkozások, interaktív ismeretterjesztő program a nappali és éjjeli ragadozómadarakról, vadászatukról. A Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság tiszafüredi csoport tagjaival

CSÓNAK-KIKÖTŐ

11.00-16.00 h Sárkányhajózás – a sárkányhajók minden egész órában indulnak

09.00-13.00 h Vadfőző verseny

Helyszín: Agárd, Napsugár strand előtti terület a csónak-öböl mentén.

Előzetes jelentkezés alapján 5 kg szarvas- vagy vaddisznóhúst biztosítunk a főzéshez, ennek ára várhatóan 8000 Ft lesz. Hozott, ellenőrizhetetlen vadból nem lehet ételt készíteni! Az 5 kg vadhús – kb. 8-10 főre elég – mellett a főzéshez szükséges fát, alátét vasat és sörpad-garnitúrát biztosítjuk. Nevezési díj: 1200 Ft. Minden egyéb kelléket a résztvevők hozzák magukkal. Jelentkezés április 22-e után a 06 30 936 5336 számon. Regisztráció: halvadfeszt@gmail.com

Értékelés

A fesztivál vendégei egyénenként maximum 3 kóstoló jegyet vásárolhatnak 300 Ft/db áron. A jegy mellé kisméretű műanyag edényt is kapnak. A megkívánt főztökből kis adag kóstolót kérhetnek egy-egy jegy ellenében. A főzők kötelesek eleget tenni a kérésnek. A főzőfesztivált az a csapat nyeri, amelyik az értékeléskor a legtöbb kóstolójegyet mutatja be. Az első helyezett csapatnak a főzés nevezési díját visszatérítjük. A második helyezett csapat 6 palack bort kap a helyi borászok legjobb borai közül. A főzőcsoportok a kapott kóstoló jegyeket 200 Forintos áron visszaválthatják a szervezőnél. További részletes információk kérhetők a 06 30 936 5336 számon (április 22-e után). Előzetes jelentkezés a halvadfeszt@gmail.com elérhetőségen

LOVASSZEKÉR-TÚRÁK A DINNYÉSI FOGATUDVARRAL

Szekértúra a Dinnyési kilátóhoz

indulás: 10.00, érkezés: 11.30;

indulás: 12.00 érkezés: 13.30

indulás: 14.00 érkezés: 15.30

napok: április 28. szombat, április 29. vasárnap, április 30. hétfő

A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza.

Regisztrálni a halvadfeszt@gmail.com elérhetőségen lehet, a fesztivál idején az info-pultban, valamint az indulás helyszínén.

jegyek: 1.000..- Ft/fő, családi jegy: 3.500 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig – max. 14. évesek)

A Velencei tavat megkerülő kerékpárút mentén fedezhetjük fel ezt az érdekes formájú, fából épült kilátót, melynek tetejéről betekintést nyerhetünk a titokzatos vízi világba. A kilátó mellett elhelyezett padoknál letelepedhetünk – de az igazi élmény a kilátó magasában vár bennünket, ahol a sűrű nádas fölé emelkedve, nádtető árnyéka alól nézelődve bepillanthatunk a titokzatos madárvilág életébe. A kilátó mellett található a Savajcz-kereszt, ami egy kiváló tóbíró különös-tragikus vadászbalesetének állít emléket. A történetet elolvashatjuk a helyszínen. A történetet Széchenyi Zsigmond, nagy vadászírónk is elmeséli az Ünnepnapok című írásában.

Szekértúra a Dinnyési Fertőre

indulás: 10.00, érkezés: 12.30;

indulás: 13.00 érkezés: 14.30

indulás: 15.00 érkezés: 17.30

napok: április 28. szombat, április 29. vasárnap, április 30. hétfő

A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza.

Regisztrálni a halvadfeszt@gmail.com elérhetőségen lehet, a fesztivál idején az info-pultban, valamint az indulás helyszínén. jegyek: 2.000.- Ft/fő, családi jegy: 6.000 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig – max. 14. évesek)

Dinnyés, Gárdony városrésze, a Velencei-tó melletti település, elsősorban természetvédelmi értékeiről híres, számtalan látnivalót kínál az erre járóknak. Érdemes felkeresni a Dinnyési Fertő Természetvédelmi Területet a madárvártával.

Megéri a kis kitérőt a dinnyési templomkert, mely a dombtetőn, festői környezetben áll. Innen indul a Madárdal Tanösvény, ami a Dinnyési fertő világát mutatja be egy 16 kilométeres túra keretében

A szekértúra során a Dinnyési Hagyományőrző Központban megtekinthetik a Csipkecsodák c. kiállítást, majd a szomszédos Dinnyési Fertőn rövid gyalogtúra keretében megismerkedhetnek a a terület növény- madárvilágával.
A PÁRASZÖKŐKÚTNÁL

11.00-18.00 h a Felhő csoport aktivitásai
A VELENCEI-TAVI GALÉRIÁBAN

18.00 h kiállítás T. Szabó Magda festőművész munkáiból
A DINNYÉSI HAGYOMÁNYŐRZŐ KÖZPONTBAN

10.00-18.00 h Csipkecsodák – csipkekiállítás
A GÁRDONYI GÉZA EMLÉKHÁZBAN

10.00-18.00 h Konkoly Merse Kassai lovasíjász rendhagyó történelemórái (fegyverbemutató, hangszerbemutató, előadás a honfoglalás-kor, a középkor harcművészetéről) a fesztivál minden napján.
TÓPART – VIDÁMPARK

10.00-24.00 h A Rodeo Bika Team vidámparkja
MADÁRVÁRTA – TÓPART (AGÁRD, CHERNEL I. U. 57.)

A Madárvárta és a Magyar Madártani Egyesület Fejér megyei szervezetének nyílt napja 10.00-17.00 h-ig. A kora reggeli órákban 6.00-10.00 h-ig madárgyűrűzési bemutató.

2018. ÁPRILIS 30. HÉTFŐ– A JAZZ VILÁGNAPJA

NAGYSZÍNPAD:

10.00-11.00 h Sárkányármány – a Hórihorgas Hujákolók vásári színháza

11.00-12.00 h Optional Jazz Quartet koncert – jazz standards nézőtéren swing táncház

12.00-12.45 h Lásho Lecso koncert. A roma táncokat bemutatja Györei Katalin és Ruzsics László néptáncos házaspár.

13.00-13.45 h Dobai Trio

14.00-14.45 h Kelemen Angelika és a G-Base

15.15-16.15 h Fehérvár Big Band

16.30-17.15 h Vintage Dolls (Munkácsy Eszter, Nagy Lili, Szász Ágnes)

17.30-18.15 h P.E.Z – (Pozsár Eszter fuvola-Eichinger Tibor jazz gitár -Zrubka Zsombor vibrafon)

18.30-19.30 h Pankastic koncert

20.00-21.00 h Bágyi Balázs New Quartet és Pocsai Kriszta: Tribute to Ella – Ella Fitzgerald emlékest

21.30 -23.00 h Coco Loco – csípőstekerős trópusi karneválzene

A SZARVAS-SZOBORNÁL:

11.00-18.00 h Az Ómagyar Hagyományőrzők jurtájánál:

A magyar népvándorlás korának kultúráját idéző kiállítás, ismeretterjesztő beszélgetések a jurtában. Előadások a népvándorlás kori életmódról. Íjászoktatás, íjásztatás, kopja vetés. Nemezelő foglalkozások, népi játszóháza (népi eszközök és szabadtéri játékok). Kézműves foglalkozások: kötözés, fonás és karkötő-készítés. Gyógyító-sarok a jurtában: masszázs, relaxációs kezelés.

11.00-18.00 h Vadmadárfoglalkoztató

Röptetés, bemutatók, foglalkozások, interaktív ismeretterjesztő program a nappali és éjjeli ragadozómadarakról, vadászatukról. A Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság tiszafüredi csoport tagjaival

CSÓNAK-KIKÖTŐ
LOVASSZEKÉR-TÚRÁK A DINNYÉSI FOGATUDVARRAL

Szekértúra a Dinnyési kilátóhoz

indulás: 10.00, érkezés: 11.30;

indulás: 12.00 érkezés: 13.30

indulás: 14.00 érkezés: 15.30

napok: április 28. szombat, április 29. vasárnap, április 30. hétfő

A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza.

Regisztrálni a halvadfeszt@gmail.com elérhetőségen lehet, a fesztivál idején az info-pultban, valamint az indulás helyszínén.

jegyek: 1.000..- Ft/fő, családi jegy: 3.500 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig – max. 14. évesek)

A Velencei tavat megkerülő kerékpárút mentén fedezhetjük fel ezt az érdekes formájú, fából épült kilátót, melynek tetejéről betekintést nyerhetünk a titokzatos vízi világba. A kilátó mellett elhelyezett padoknál letelepedhetünk – de az igazi élmény a kilátó magasában vár bennünket, ahol a sűrű nádas fölé emelkedve, nádtető árnyéka alól nézelődve bepillanthatunk a titokzatos madárvilág életébe. A kilátó mellett található a Savajcz-kereszt, ami egy kiváló tóbíró különös-tragikus vadászbalesetének állít emléket. A történetet elolvashatjuk a helyszínen. A történetet Széchenyi Zsigmond, nagy vadászírónk is elmeséli az Ünnepnapok című írásában.

Szekértúra a Dinnyési Fertőre

indulás: 10.00, érkezés: 12.30;

indulás: 13.00 érkezés: 14.30

indulás: 15.00 érkezés: 17.30

napok: április 28. szombat, április 29. vasárnap, április 30. hétfő

A fogatok az agárdi csónakkikötőtől indulnak és ide érkeznek vissza.

Regisztrálni a halvadfeszt@gmail.com elérhetőségen lehet, a fesztivál idején az info-pultban, valamint az indulás helyszínén. jegyek: 2.000.- Ft/fő, családi jegy: 6.000 Ft/fő (két felnőtt, három gyerekig – max. 14. évesek)

Dinnyés, Gárdony városrésze, a Velencei-tó melletti település, elsősorban természetvédelmi értékeiről híres, számtalan látnivalót kínál az erre járóknak. Érdemes felkeresni a Dinnyési Fertő Természetvédelmi Területet a madárvártával.

Megéri a kis kitérőt a dinnyési templomkert, mely a dombtetőn, festői környezetben áll. Innen indul a Madárdal Tanösvény, ami a Dinnyési fertő világát mutatja be egy 16 kilométeres túra keretében

A szekértúra során a Dinnyési Hagyományőrző Központban megtekinthetik a Csipkecsodák c. kiállítást, majd a szomszédos Dinnyési Fertőn rövid gyalogtúra keretében megismerkedhetnek a a terület növény- madárvilágával.
A VELENCEI-TAVI GALÉRIÁBAN

10.00-18.00 h Kiállítás T. Szabó Magda festőművész munkáiból
A DINNYÉSI HAGYOMÁNYŐRZŐ KÖZPONTBAN

10.00-18.00 h Csipkecsodák – csipkekiállítás
TÓPART – VIDÁMPARK

10.00-24.00 h Vidámpark, vurstli

2018. MÁJUS 1. KEDD

NAGYSZÍNPAD:

10.00-10.30 Hörpintő borkomédia a Hórihorgas Hujákolók előadásában

10.40-11.00 A zichyújfalui gyermeknéptánccsoport műsora

11.00 Májusfa-állítás

11.00-12.00 Kákics koncert és felcsíki székely, moldvai csángó táncház

12.00-13.00 h A Velence-tó körül élő diákokból álló Négy Mustkétás Dance Company akrobatikus rock and roll bemutatója. Felkészítő tanár: Csípő Petra

13.00-14.00 Muzsika szárnyán – Horváth Elemér Emi (hegedű) és Horváth Péter (zongora) operett estje. Énekel: Buch Tibor színművész, operett- és musical-énekes

14.00-15.30 Sing Sing Sing! Musical show Vastagh Csabával, Füredi Nikolettel, Buch Tiborral, Savanyu Gergellyel, Kiss Norberttel és 8 tagú tánckarral

15.30-16.00 Fesztiválzárás az agárdi dobzenekarral (Heaven strikes)

Kirakodóvásár és portékás vásár a fesztivál minden napján. Kiemelt gasztro-kiállítóink: Agárdi Pálinkafőzde és a régió pálinkafőzdéi: Táci Pálinka, Csalló pálinka, Michelberger Pálinka, Nobilis Pálinka, a Velencei-tó körüli borászatok: Csóbor Pincészet, L. Simon Borászat, Nagy Gábor borászat, Dancsó Gábor pincészete, valamint az Aranyponty Zrt.

A fesztivált Gárdony Város Önkormányzata rendezi. Főszervező: Ocsenás Katalin (06 30 847-6088). Média-támogatónk: Vörösmarty Rádió, Velencei-tó Média.

A fesztivál honlapja: www.velenceitofeszt.hu. Helyszín: Agárd, városközpont (Nádas étterem előtti és mögötti tér, Agárd, szabad part szakasz). A fesztivál ingyenes. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Műsorvezető: Éger L. László

 

A bejegyzés alapja: http://velenceitofeszt.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.