Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Húsvét a Diósgyőri várban 2018

Húsvét a Diósgyőri várban 2018

A Diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén. Zenészek, mesteremberek, nyuszi simogató és finomságok várják az ide érkezőket.

A húsvéti program időpontja: 2018. április 1-2.

A húsvéti program helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc, Diósgyőri vár, Felső várudvar

A Húsvét a Diósgyőri várban 2018 programja

Belépő: Program belépővel látogatható, Jegyár: 1 500 forint, 6 év alatt ingyenes

A Diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén. Zenészek, mesteremberek, kirakodóvásár és finomságok várják az ide érkezőket.

A Felső várudvaron a Húsvét hangulatát megidéző foglalkozások, csuhézás, agyagozás, tojásfestés várják az érdeklődőket. A gyerekek kipróbálhatják a gesztenye csuzlizót, a mozsár ágyút, a liba futamot, vagy a bögre dobálót. Megcsodálhatják a tojáspatkolót munka közben. Nyuszit- és görényt simogathatnak. Megismerhetik hogyan dolgozik a fazekas, a kovács, a kosárfonó vagy a teknővájó. A jó hangulatról a Tardi Pávakör Hagyományőrző Egyesület, a Csender zenekar valamint Boncsér Gábor és zenekara gondoskodik majd. Aki kedvet érez hozzá a táncházba is bekapcsolódhat.

 

 

 

 

A bejegyzés alapja: http://diosgyorivar.hu/husvet-diosgyori-varban

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.