Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Tavaszi Orchidea és Bromélia Fesztivál 2019

Tavaszi Orchidea és Bromélia Fesztivál 2019

A Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán Ázsia orchideáit mutatja be a látogatóknak. Ázsia trópusi és szubtrópusi területei a világ leggazdagabb orchidea-élőhelyei. Rendkívüli fajgazdagság jellemző Ázsia erdeire, amelyek közül nagyon sok ismerős a hazai orchidea-kedvelő közönség előtt is.

A fesztivál és kiállítás időpontja: 2019. március 21-24.

A fesztivál helyszíne: Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum

A Tavaszi Orchidea és Bromélia Fesztivál 2019 programja

2019. március 21. csütörtök

14 óra: Jónás Sándor – Dendrobiumok

2019. március 22. péntek

13 óra: Miklósy Éva – Orchidea átültetés

14 óra: Győrvári Tamásné – Orchidea átültetés

2019. március 23. szombat

11 és 12 óra: Kruchió László – virágkötészeti bemutató

13 óra: Jónás Sándor – Vietnam és Thaiföld orchideái

14 óra: Horváth Anna és Nagy Gábor – Orchidea szaporítás magvetéssel

15 óra: Kruchió László – Virágkötészeti bemutató

2019. március 24. vasárnap

11 óra: Jónás Sándor – Vietnam orchideái

12 óra: Györkös György – A legkedveltebb orchideák tartása

13 óra: Jónás Sándor – Bulbophyllumok

14 óra: Koznás Miklós – Thaiföld orchideái

Az előadások, bemutatók a Magyar Mezőgazdasági Múzeum I. emeleti Konferencia termében a kiállítás látogatói részére ingyenesek.

Jegyek elővételben február 20-tól vásárolhatók a múzeum pénztárában.

Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Felnőtt jegy: 1.900 Ft Nyugdíjas és gyermek jegy: 1.400 Ft (nyugdíjas jegy: nyugdíjas igazolvánnyal 62 éves kortól gyermek jegy: 6-18 év) Családi jegy: 5.200 Ft (két felnőtt + 1,2,3 gyermek) Csoportos kedvezményes jegy: 1.400 Ft Csoportos kedvezmény 15 fő felett, előre bejelentett csoportoknak. Csoportok bejelentkezését az info@orchideatarsasag.hu  email címen várjuk. Telefonon:  +36-30-698-9755 (Fotójeggyel 1 órával nyitás előtt lehet bejönni, ennek 1.000 Ft az ára a belépőjegyen felül. Kérjük, hogy fotóállvánnyal történő fényképezést a várható nagy látogató létszám miatt csak ebben az egy órában végezzenek!) Jegyelővételre a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár pénztárában február 20-tól van lehetőség.  Érdeklődni jegyvásárlással kapcsolatban a 06-1-422-0765 telefonszámon lehet. Jegyvásárlásnál bankkártyát, OTP, MKB és K&H SZÉP kártyát is elfogadunk.

A belépőjegyek ára levásárolható az Oázis áruházakban, valamint a Marczika Kertészetben az alábbi feltételekkel:

https://oazis.hu/tavaszi-orchideakiallitas-2019-marcius-21-24/

A Tavaszi Orchidea és Bromélia Fesztivál 2019 ismertetése

Ázsia trópusi és szubtrópusi területei a világ leggazdagabb orchidea-élőhelyei. Rendkívüli fajgazdagság jellemző Ázsia erdeire, amelyek közül nagyon sok ismerős a hazai orchidea-kedvelő közönség előtt is. Például a nálunk és Európa-szerte legnépszerűbb Phalaenopsis, azaz lepkeorchidea is ázsiai eredetű, de említhetnénk még a gyönyörű és változatos Dendrobiumokat, a hűvös helyen is jól tartható Cymbidiumokat, a floráriumok díszeit, a Bulbophyllumokat.  Lenyűgözőek a szín- és formagazdag Vanda-félék, és a lakásokban könnyen tartható papucs orchideák (Paphiopedilumok) is.

Többek között ezeket a fajokat és hibridjeiket is megcsodálhatják a látogatók a Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán, március 21. és 24. között Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban, ahol a Társaság tagjai legszebb virágzó orchideáikat mutatják be.

A kiállítás ideje alatt szakmai előadásokon informálódhatnak a látogatók az orchideák tartásáról, növényvédelméről, és választ kaphatnak az orchideákkal kapcsolatos kérdéseikre.

 

A bejegyzés alapja: http://orchideafesztival.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023

XXII. Orsolya-napi Vásár Natúrpark Ízei 2023 Az idén 22. alkalommal rendezi meg Kőszegen a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Ors...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.