Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Zwack Unicum Múzeum Budapest

Zwack Unicum Múzeum Budapest

A Zwack Unicum Múzeum weboldala: http://www.zwack.com

A Zwack Unicum Múzeum címe: 1095 Budapest, IX. kerület Dandár u. 1.

A Múzeum elérhetősége:

  • Levélcím: 1095 Budapest, IX. kerület Dandár u. 1.
  • Telefon: (+36 1) 476 2383
  • Email: muzeum@zwackunicum.hu

A Zwack Unicum Múzeum nyitva tartása

Múzeum: hétfőtől-péntekig 10:00-től 17:00 óráig.

Mintabolt: hétfőtől-péntekig 9:00-től 18:00 óráig.

A nyitva tartás változtatási jogát fenntartjuk! (Kérjük, hívja az információs vonalat illetve kövesse eseménynaptárunkat.)

Csoportos jegyárat 20 fő felett biztosítunk látogatóink számára.

Csoportok részére magyar, angol vagy német idegenvezetést biztosítunk. Min. 72 órás előzetes bejelentkezéssel, 25 fős létszám felett a nyitva tartási időtől eltérő időpontokban is felkereshetik Látogatóközpontunkat.

Nyitvatartási időn túl kizárólag előre megváltott jegyekkel lehet belépni a múzeumba.

Egyéni látogatóink számára magyar és angol nyelven audio-guide berendezést biztosítunk.


A Zwack Unicum Múzeum története

Bizonyára hallott már II. József udvari orvosáról. De vajon tudja-e, honnan származnak az első magyarországi neonreklámok? És az ország egyik legrégebben kedvelt plakátja? A Zwack család históriája ilyen és ehhez hasonlóan érdekes kérdésekre ad választ a történelemmel párhuzamosan haladva ezen a kiállításon.

Látogatóink megtekinthetnek egy 20 perces filmet a Zwack család és a gyár történetéről. Múzeumunkban végigkalauzoljuk kedves vendégeinket- a több mint 220 éves titkos recepten alapuló gyógynövénylikőr – az Unicum történetén, különlegesebbnél különlegesebb palackokat láthat, melyet a likőrkülönlegességeiről is híres Zwack J. és Társai gyár készített. A kiállított tárgyak között olyan érdekességek is szerepelnek, mint a lóvontatású italszállító kocsik „üzemanyagának” főkönyvi nyilvántartása, az első világháború idejéről származó különleges képeslap, Ady Endre Milyttához, Zwack Péter nagynénjéhez írott versei, svéd útlevél, amelyet annak idején Wallenberg állíttatott ki Zwack Péter számára. Feltűnnek a rendszerváltozás képei és eljutunk napjainkba, ahol legújabb sikertermékünk, a világújdonságnak számító Unicum Szilva bevezetésének pillanataival is megismerkedhetnek. Látogatóink betekinthetnek a kulisszák mögé is, hiszen bemutatjuk az Unicum Szilva werkfilmjét.

A múzeum galériáján Közép-Európa legnagyobb, több mint 17 000 darabos mini palack gyűjteményét csodálhatják meg a vendégek.

A múzeum látogatás során betekintést nyerhetnek a varázslatos régi lepárlóba is, melyet az „Unicum szívének” hívnak, hiszen itt készül az Unicum, az Unicum Next és az Unicum Szilva is. Ezt a patinás, borostyánnal befuttatott épületet korabeli fényképek alapján újítottuk fel, így a látogatók az eredeti állapotában lévő lepárló hangulatát élvezhetik. Láthatnak még továbbá 100 évnél is idősebb lepárló készülékeket, óriási kőkorsókat, melyeket kivonatolásra használtak és számos illatos gyógynövényt is, melyek akár az Unicum titkos receptéjnek alkotói is lehetnek.

A múzeum túra utolsó állomása a csoportosan, illetve a 14:00-kor érkező egyéni látogatók számára az Unicum pince labirintusa, közel 500 tölgyfahordóval, ahol hónapokon keresztül érlelődik az Unicum. A látogatók megkóstolhatják az eredeti Unicumot és az Unicum Szilvát is egyenesen a tölgyfahordókból csapolva, így a jellegzetes illatokkal és ínycsiklandó ízek kavalkádjával zárul a múzeumi program.

 

A bejegyzés alapja: http://www.zwack.com/hu/zwack-muzeumok/zwack-muzeum-es-latogatokozpont/bemutato/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.