Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Kihívás napja 2019

Kihívás napja 2019

A kihívás napja Magyarországon: 2019. május 29.

A kihívás napja részletesen az oldalunkon.

A kihívás napja ismertetése, kialakulása

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

Település és Önkormányzat

Amennyiben fontosnak tartjátok a rendszeres testmozgást – legyen településed akár nagyváros akár törpefalu –, mérettesd meg otthonod, most egyenlő eséllyel indultok!

Nevezési határidő: 2019. május 20.

Oktatási intézmény

A tanulók a nagybetűs Élet kihívásai előtt állnak, amelyek leküzdéséhez nem csak szellemileg, testileg is felkészültnek kell lenni. Jelentkezz, szólj tanárodnak, állj készen minden nap!

Nevezési határidő: 2019. május 20.

Tűzoltóparancsnokság

Fontosnak tartjuk a hétköznapok hőseinek járó kikapcsolódást, szórakozást, de egyben a testük fittségét, mindenkori készenlétét is. Mutassatok példát a mozgásban is!

Nevezési határidő: 2019. május 20.

Munkahelyi csapat

Végezd munkádat akár a szabadban, a négy fal között, ülve, állva, az egeret kattintgatva, izmokat megterhelve, valamennyi munkahelyen szükség van a változatosságra, az egészséges testmozgásra. Nevezzetek közösen munkatársaiddal!

Nevezési határidő: 2019. április 29.

 

 

A bejegyzés alapja: http://www.kihivasnapja.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.