Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XIX. Múzeumok Éjszakája 2021

XIX. Múzeumok Éjszakája 2021

A XIX. Múzeumok Éjszakája 2021 időpontja: 2021. június 26.

A XIX. Múzeumok Éjszakája 2021 helyszínei: Alsócsernáton, Budapest, Debrecen, Eger, Esztergom, Fertőd, Gyula, Hódmezővásárhely, Kalocsa, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Kisújszállás, Komárom, Nagycenk, Pápa, Pásztó, Pécs, Salgótarján, Sepsiszentgyörgy, Sümeg, Szeged, Szentendre, Szolnok, Tatabánya, Veszprém, Visegrád, Zalaegerszeg

A XIX. Múzeumok Éjszakája 2021 programjai, ismertetése

Helikon Kastélymúzeum / Festetics-kastély – Keszthely

Június 26-án változatos programkavalkádot kínál a keszthelyi Múzeumok Éjszakája. A város magán-, és közgyűjteményei, kiállítóhelyei különleges családi rendezvényekkel, rendhagyó tárlatvezetésekkel, Szent Iván éji tűzgyújtással, operett koncerttel, színes lovas programokkal és fényjátékkal várják az érdeklődőket.


Kecskeméti Múzeum
MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
Idén júniusban 26-án kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, s a rendezők reményei szerint ebben az évben már offline eseményekkel várhatják a múzeumok a látogatóikat.
Természetesen a Kecskeméti Katona József Múzeum is csatlakozik az országos rendezvényhez és mi nagyon készülünk! Ön kivel jönne el szívesen?

Arthub : kortárs művészeti gyűjtőpont
2021. június 26. szombat 18:00 – 24:00
MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
BARTÓK-MARATON – AZ ÉJSZAKA ZENÉJE
DANI IMRE, KOVÁCS GERGELY, MÁCSAI PÁL, OSZTROSITS ESZTER, OSZTROSITS ÉVA, VÁRALLYAI SIMON, SÁRIK PÉTER TRIÓ: SÁRIK PÉTER, FONAY TIBOR, GÁLFI ATTILA
BARTÓK BÉLA EMLÉKHÁZ
2021. június 26. szombat, 18:00-24:00
BARTÓK-MARATON – AZ ÉJSZAKA ZENÉJE
18:00-18:30 VÁRALLYAI SIMON műsora
Négy siratóének, BB 58
Három csíkmegyei népdal, BB 45b
Három burleszk, BB 55
Improvizációk, BB 83
18:30-19:00 MÁCSAI PÁL Bartók leveleiből olvas fel
19:00-19:30 RAPSZÓDIÁK
OSZTROSITS ÉVA, KOVÁCS GERGELY – 1. rapszódia hegedűre és zongorára, BB 94
OSZTROSITS ESZTER, DANI IMRE –
2. rapszódia hegedűre és zongorára,
BB 96
19:30-20:00 MÁCSAI PÁL Bartók leveleiből olvas fel
20:00-20:30 KOVÁCS GERGELY műsora
Szvit, op. 14, BB 70
Allegro barbaro, BB 63
Tizenöt magyar parasztdal, BB 79
21:00-21:30 OSZTROSITS ESZTER és OSZTROSITS ÉVA műsora
Negyvennégy duó két hegedűre, BB 104 ‒ részletek
21:30-22:00 MÁCSAI PÁL Bartók leveleiből olvas fel
22:00-22:30 DANI IMRE műsora
Tíz könnyű zongoradarab, BB 51 ‒ részletek:
4. Tót legények tánca, 6. Este a székelyeknél, 7. Hajnal, 10. Medvetánc
Szabadban, BB 89
22:30-23:00 MÁCSAI PÁL Bartók leveleiből olvas fel
23:00-24:00 SÁRIK PÉTER TRIÓ
X Bartók
Karszalagot tudnak vásárolni az Emlékház jegypénztárában, melyről hamarosan bővebb tájékoztatást adunk.
Regisztráció: info@bartokemlekhaz.hu
Felnőtt jegy: 1500 Ft
Gyermekjegy (6-18 év): 800 Ft
6 éves kor alatt ingyenes
A megvásárolt karszalagok a rendezvény napján érvényesek a budapesti múzeumokba.
Várjuk Önöket szeretettel!

Viski Károly Múzeum Kalocsa
Süssön hagyományos rác süteményt a Múzeumok Éjszakájára!
Gólya, gólya, gilice… rajzpályázat óvodásoknak a Viski Károly Múzeumban.

Nagy Imre Emlékház
TALÁLKOZZUNK SZEMÉLYESEN JÚNIUSBAN!
Születésnapi koncert, megemlékezés, Múzeumok Éjszakája – szeretettel várjuk kedves Látogatóinkat júniusi rendezvényeinken!
(Az Emlékházba szervezett programokon előzetes regisztrációt és védettségi igazolványt kérünk).

Hatvany Lajos Múzeum
Intézményünk idén újra részt vesz a Múzeumok Éjszakája programján!
2021. június 26-án, szombaton, délutántól késő estig várjuk az érdeklődőket. A részletes programtervvel június 10-ig jelentkezünk.

 

 

A fővárosban immáron tizenötödik, vidéki városainkban tizedik alkalommal látogathatjuk az éjszaka leple alatt azokat az intézményeket, melyek régmúlt korok hangulatát adják vissza, vagy a művészet szépségével varázsolnak el bennünket. A Szent Iván napjához igazodó eseményen azonban nem csak múzeumainkat látogathatjuk a szokatlan időpontban, hanem állatkertek, vadasparkok, fürdők, arborétumok, kulturális központok is helyet kapnak a programsorozatban, így mindenki ízlésének és érdeklődési körének választhatja ki azt a helyszínt, ahol jól érzi magát a Múzeumok Éjszakáján.

A rendezvény évek óta nagy népszerűségnek örvend, hiszen mi más is lehetne kellemesebb egy forró nyári nap éjszakáján, mint hódolni a történelem, a művészetek és a velük összekapcsolható értékek nyújtotta látványosságoknak. Fedezze fel otthona környékén azokat a gyűjteményeket, melyek eddig még ismeretlenek voltak az Ön számára, vagy válasszon a színes programkínálatból érdeklődési körének megfelelően!

Természetesen a különlegességek sem hiányozhatnak majd idén sem a Múzeumok Éjszakájáról, így rendezvényhelyszíntől függően mindenki talál olyan élményt, ami felejtetlenné teszi majd számára ezt az éjszakát. Ne hagyja ki idén sem a méltán híres és kedvelt kulturális programok sorát!

A XIX. Múzeumok Éjszakája 2021 programja

Pár programajánló a 12. Múzeumok éjszakájára.

A Múzeumok éjszakája 2014. évi rendezvényeiről a muzej.hu honlapon tájékozódhat. A kínálat bőséges. Csak Szentendrén 30 helyszínen várják az érdeklődőket. Az ismert múzeumokon kívül más helyszínek is látogathatók, pl. Budapesten a Játékszerek anno kiállítóterem, a Műegyetem központi könyvtára, a Ráday utcában éjfélig kulturális fesztivál, de Csepelen éjfélig óránként indul bunkertúra, a Gyermekvasút hajnali 01 óráig közlekedik. Szintén 01 óráig tekinthető meg a MÁV Bp. Keleti pu-i műhelyében a különleges vasúti műszaki bemutató, továbbá az utasellátás jelenéről és múltjáról szóló tárlat.

Pécsett éjfélig tartanak a különleges múzeumi programok, de a Klimó Könyvtárban is lesznek rendkívüli vezetések. Zalaegerszegen a Göcseji Skanzen éjjel egyig lesz nyitva. Hatvanban a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban 22,30-kor indul az utolsó vezetés. Esztergomban a Duna Múzeum, Szentesen a Koszta József Múzeum, Győrött a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum éjfélig tart nyitva. Éjfélig hallgathatók előadások Érden a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében és Gyöngyösön a Mátra Múzeumban. 23 óráig várja a látogatókat Nagykanizsán a vasúti fűtőház és a Thúry György Múzeum, Tatán a Kuny Domokos Múzeum, Zsámbékon a Földi Telepítésű Légvédelem Fegyvernemi Múzeuma. Szegeden a Móra Ferenc Múzeum éjjel egyig várja a látogatókat, előny, ha valaki fekete macska figurát visz magával. Az Oroszlány melletti majki kamalduli remeteségben 22 óráig gyertyafényes meglepetésekkel várják a látogatókat. A garadna-völgyi Őskohótól 23 órakor indul az utolsó kisvonat Lillafüreden át Miskolcra.

Több helyen lesz Szent Iván éji tűzgyújtás, Vaján a Vay Ádám Múzeum kertjében 21,45-kor, Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban pl. 22 órakor. Neszmélyen hajnali négyig várja a látogatókat a Hajóskanzen! Szolnokon a Tabáni Tájház előtt csillagvizsgálás hajnali ötig!

 

 

 

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.