Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XVIII. Múzeumok Éjszakája 2020

XVIII. Múzeumok Éjszakája 2020

A XVIII. Múzeumok Éjszakája 2020 időpontja: 2020. június 27.

A XVIII. Múzeumok Éjszakája 2020 helyszínei: Alsócsernáton, Budapest, Debrecen, Eger, Esztergom, Fertőd, Gyula, Hódmezővásárhely, Kalocsa, Kaposvár, Kecskemét, Keszthely, Kisújszállás, Komárom, Nagycenk, Pápa, Pásztó, Pécs, Salgótarján, Sepsiszentgyörgy, Sümeg, Szeged, Szentendre, Szolnok, Tatabánya, Veszprém, Visegrád, Zalaegerszeg

 

A Múzeumok Éjszakája idén javarészt online programokkal várja Önöket: országszerte online tárlatvezetésekre, vetélkedőkre és virtuális túrákra, filmekre számíthatnak a múzeumok hűséges rajongói! A kínálatban akad azért egy-két – főként szabadtéri – hagyományos program is!

A XVIII. Múzeumok Éjszakája 2020 programjai, ismertetése

 

A fővárosban immáron tizenötödik, vidéki városainkban tizedik alkalommal látogathatjuk az éjszaka leple alatt azokat az intézményeket, melyek régmúlt korok hangulatát adják vissza, vagy a művészet szépségével varázsolnak el bennünket. A Szent Iván napjához igazodó eseményen azonban nem csak múzeumainkat látogathatjuk a szokatlan időpontban, hanem állatkertek, vadasparkok, fürdők, arborétumok, kulturális központok is helyet kapnak a programsorozatban, így mindenki ízlésének és érdeklődési körének választhatja ki azt a helyszínt, ahol jól érzi magát a Múzeumok Éjszakáján.

A rendezvény évek óta nagy népszerűségnek örvend, hiszen mi más is lehetne kellemesebb egy forró nyári nap éjszakáján, mint hódolni a történelem, a művészetek és a velük összekapcsolható értékek nyújtotta látványosságoknak. Fedezze fel otthona környékén azokat a gyűjteményeket, melyek eddig még ismeretlenek voltak az Ön számára, vagy válasszon a színes programkínálatból érdeklődési körének megfelelően!

Természetesen a különlegességek sem hiányozhatnak majd idén sem a Múzeumok Éjszakájáról, így rendezvényhelyszíntől függően mindenki talál olyan élményt, ami felejtetlenné teszi majd számára ezt az éjszakát. Ne hagyja ki idén sem a méltán híres és kedvelt kulturális programok sorát!

A XVIII. Múzeumok Éjszakája 2020 programja

Pár programajánló a 12. Múzeumok éjszakájára.

A Múzeumok éjszakája 2014. évi rendezvényeiről a muzej.hu honlapon tájékozódhat. A kínálat bőséges. Csak Szentendrén 30 helyszínen várják az érdeklődőket. Az ismert múzeumokon kívül más helyszínek is látogathatók, pl. Budapesten a Játékszerek anno kiállítóterem, a Műegyetem központi könyvtára, a Ráday utcában éjfélig kulturális fesztivál, de Csepelen éjfélig óránként indul bunkertúra, a Gyermekvasút hajnali 01 óráig közlekedik. Szintén 01 óráig tekinthető meg a MÁV Bp. Keleti pu-i műhelyében a különleges vasúti műszaki bemutató, továbbá az utasellátás jelenéről és múltjáról szóló tárlat.

Pécsett éjfélig tartanak a különleges múzeumi programok, de a Klimó Könyvtárban is lesznek rendkívüli vezetések. Zalaegerszegen a Göcseji Skanzen éjjel egyig lesz nyitva. Hatvanban a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban 22,30-kor indul az utolsó vezetés. Esztergomban a Duna Múzeum, Szentesen a Koszta József Múzeum, Győrött a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum éjfélig tart nyitva. Éjfélig hallgathatók előadások Érden a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében és Gyöngyösön a Mátra Múzeumban. 23 óráig várja a látogatókat Nagykanizsán a vasúti fűtőház és a Thúry György Múzeum, Tatán a Kuny Domokos Múzeum, Zsámbékon a Földi Telepítésű Légvédelem Fegyvernemi Múzeuma. Szegeden a Móra Ferenc Múzeum éjjel egyig várja a látogatókat, előny, ha valaki fekete macska figurát visz magával. Az Oroszlány melletti majki kamalduli remeteségben 22 óráig gyertyafényes meglepetésekkel várják a látogatókat. A garadna-völgyi Őskohótól 23 órakor indul az utolsó kisvonat Lillafüreden át Miskolcra.

Több helyen lesz Szent Iván éji tűzgyújtás, Vaján a Vay Ádám Múzeum kertjében 21,45-kor, Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban pl. 22 órakor. Neszmélyen hajnali négyig várja a látogatókat a Hajóskanzen! Szolnokon a Tabáni Tájház előtt csillagvizsgálás hajnali ötig!

 

 

 

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.