Tócsni recept
Tőzsér Gáspárné Margit néni receptje – Kazár. A kazári Laskafesztivál és Tócsni Parti oldalról
A tócsni recept hozzávalói
- 1 kg krumpli
- 3-4 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymakrém
- 4-5 ek. liszt
- 1 tojás
- olaj
- bors
- só
- ételízesítő
A tócsni elkészítése
A krumplit lereszeljük, a fokhagymát fokhagymaprésen beletörjük, hogy ne legyen darabos. Hozzá tesszük a lisztet, a tojást és ízlés szerint borssal, sóval és pici ételízesítővel ízesítjük, majd jól összekeverjük. A felhevített olajban nagyobb kanállal adagoljuk, egy picit ellapítjuk, formázzuk és jól átsütjük.
A recept alapja: http://laskafesztival.kazar.hu/receptek