Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IX. Meggyfesztivál Kecel 2018

IX. Meggyfesztivál Kecel 2018

“Megtanultuk, hogy mikor szabad a másikon nevetni, Csak azt nem tudni, mikor fogunk egymásba szeretni” – énekli Lóci a Szociálisan érzékeny dalt, amit már a 9. Keceli Meggyfesztivál előtt is megéri meghallgatni a neten, hogy mire odaértek kívülről tudjátok a szövegét és együtt dalolhassuk bele a legszebb keceli éjszakába, hogy az élet akkor is szép, ha sokszor inkább nehéz.

A fesztivál időpontja: 2018. június 8-9.

A fesztivál helyszíne: Bács-Kiskun megye, Kecel, Városi Könyvtár melletti park

A IX. Meggyfesztivál Kecel 2018 programja

2018. június 9. PÉNTEK

17:00 NekiFutás 3 és 5 km
19:00 Szürke Verebek
21:00 Lóci Játszik
23:00 Willie and the Spacedogs

2018. június 9. SZOMBAT

08:00- Bringatúrák indulása – 35, 60 és 95 km
15:00 Csettegőverseny
16:00 Bogár Muzsika – interaktív koncert gyerekeknek
17:30 Turnaround
19:30 Félkornálam
21:00 Sziámi …AndFriends
23:00 Volvox

…valamint futás, biciklitúrák, csettegőverseny, meggymagköpő-verseny, ugrálóvár, kirakodóvásár és meggysör-meggybor is lesz – ahogy szeretitek!

 

A IX. Meggyfesztivál Kecel 2018 ismeretése

“Megtanultuk, hogy mikor szabad a másikon nevetni, Csak azt nem tudni, mikor fogunk egymásba szeretni” – énekli Lóci a Szociálisan érzékeny dalt, amit már a 9. Keceli Meggyfesztivál előtt is megéri meghallgatni a neten, hogy mire odaértek kívülről tudjátok a szövegét és együtt dalolhassuk bele a legszebb keceli éjszakába, hogy az élet akkor is szép, ha sokszor inkább nehéz.

A nehezet persze, úgy értjük, hogy nehéz például megdönteni a meggymagköpés rekordját. Vagy a meggyfesztivál futóversenyén az első három legjobbként célba érni. Nehéz, de szép. Arról nem beszélve, hogy jutalom is jár érte. Koncertjutalom. Meggysörrel a kézben.

A 9. Keceli Meggyfesztivál, melyre ezúton is hívunk és várunk mindenkit, idén is olyan zenei kínálatot vonultat fel, amit kár lenne kihagyni. A környékben ismert és elismert Szürke Verebek jazzbanda mellett ott lesz a fent említett Lóci játszik zenekar is alternatív popzenéjével. Az egyszerű, vidám, jó dallamokat Csorba Lóci érzelmesen ironikus, de leginkább tartalmas szövegei tesznek még izgalmasabbá. E péntek este 9-kor kezdődő programot egyébként lánykéréshez is ajánljuk. Gyertek el és kiderül miért!

A péntek egyébként a szintén környékbeli, a meggyfesztiválon már korábban bemutatkozott Willie and the Spacedogs koncertjével zárul. A rövid pihenő után pedig szombaton reggel 8-tól indulnak a Bringatúrák, majd ahogy a Nap feljebb kúszik a meggymagköpőkre is egyre nagyobb fény kerül.

Szombaton persze, már-már hagyományhoz illően lesz gyerekkoncert a Bogár Muzsika prezentálásában. Majd kora este, 17.30-tól Turnaround! A zenekar mintegy 10 éve játszik blues klasszikusokat a műfaj aranykorából, illetve hasonló stílusú saját dalokat, időnként funk–jazzes fűszerezéssel.

Ebből a finom kis hangulatból térünk majd át este 9-kor a Sziámi AndFriends klasszikus alter supergroup világába. A Müller Péter Sziámi vezette csapat nem egyszerűen hagyomány-ápoló rockzenekar, hanem alkotóképes, új üzeneteket közvetítő közösség, ahol jobbnál jobb friss zenék születnek. A magyar könnyűzenei underground java. Segítenek majd kitombolni magunkból minden bajunkat.

Őket este 11-kor a szegedi Volvox követi majd. A ’90-es években alakult csapat zenéjének stílusát a déli funk, az afro és latin-amerikai ritmusok, a mediterrán hangulat jellemzi, a kongák, az igényes vokálok és a fúvósok színesítik. A tagok, képzett zenészek, és minden koncerten élőben nyomják a megkérdőjelezhetetlen bulizenét, ami méltó zárása lesz a 2018. június 8-9-én rendezett 9. Keceli Meggyfesztiválnak.

 

A bejegyzés alapja: megküldött program és http://www.meggyfesztival.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIII. Fishing on Orfű 2021

XIII. Fishing on Orfű 2021 Fishing on Orfű 2021 Eljött az idő, hogy bejelentsük: az augusztus Fishinget - a kialakult járványügyi helyzet s...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .