Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Rosalia Rosé Fesztivál 2014

Rosalia Rosé Fesztivál 2014

A rosé fesztivál időpontja: 2014. május 9-11

A rosé fesztivál helyszíne: Budapest, XII. kerület Gesztenyéskert

A Rosalia Rosé Fesztivál 2014 programja

JAZZY SZÍNPAD PROGRAM

Május 9., péntek

15-20 óra – Rosalia Lounge Mix

20 óra – Irie Maffia

22 óra – Jazzy DJ

Május 10., szombat

14-20 óra – Rosalia Lounge Mix

20 óra – MagyarVista Social Club

22 óra – Jazzy DJ

Május 11., vasárnap

10-16 óra – Gyerekprogramok

A Rosalia ideális időtöltés a kisgyermekes családoknak, hiszen a rendezvény alatt a Gesztenyés Kert, valamint a MOM Kulturális Központ nagy játszótere várja a kicsiket. A fesztivál mindhárom napján a gyerekek is kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és elektromos kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. Idén a sütés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek: a Szittya Pita kuckójában maguk dagaszthatnak és süthetnek kenyérlángost, kifejezetten a számukra készített kellékekkel, berendezett mini konyhában.  Vasárnap a gyerekeknek szól a Délelőtti prograMOM: a kézműves műhelyben parafa dugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat. Ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztat, majd a zenekar és tagjai táncház keretében tanítanak a kicsiknek néhány mókás tánclépést. Vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká.

14-18 óra – Rosalia Lounge Mix

18 óra – iLLfon gT

A Rosalia Rosé Fesztivál 2014 ismertetése

Rosé és Pezsgő Kert

Május 9-11. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép az Irie Maffia, a MagyarVista Social Clkub és az  iLLfon gT. Az éjfélig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je gondoskodik. Vasárnap színes, vidám gyerekprogramokkal várjuk a kicsiket: közös tánc, kézművesedés, kenyérsütés, arcfestés, és mini KRESZ pálya kínál nekik szórakozást. Ha mélyebben szeretne elmerülni a rosék és pezsgők világában, látogassa meg a Rosé és Pezsgő Mustrát és váltson jegyet a Törley Pezsgő Egyetemre.

Minden nap az első 100, poharat vásárló vendég, aki rosé színű ruhában érkezik, egy szál rózsát vagy cseppőrt kap ajándékba!

Gasztronómia

Gasztronómiai szempontból igazán hálás, ha egy fesztivál témája a rosé, gyöngyöző, habzó és pezsgő borok világa, hiszen kevés olyan borféle akad, amely ennyire sokszínűen párosítható lenne különböző ínycsiklandó falatokkal. Erre építve, az idei Rosalia a korábbi évekhez képest még színesebb gasztronómiai kínálattal jelentkezik. A vezérfonal – a borokkal való harmónián túl – a “street food”. A Rosalia hangulatába kiválóan illeszkednek az árnyas gesztenyefák alatt sétálgatva elfogyasztott ínyencségek: a bisztró konyha kínálata, tengeri halak, osztriga variációk, sajt és sonka, szarvasgomba hideg és meleg ételekkel, kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, kézműves fagylalt, bonbonok és makaronok, finom kávé.

Jazzy színpad

A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók teremtenek jó hangulatot a borozgatáshoz. Május 9-én, pénteken este 20 órától fellép az Irie Maffia. A banda fergeteges koncertjeivel rövid idő alatt az egyik legkedveltebb zenekarrá nőtte ki magát hazánkban. A reggae, hiphop, rock és funk stílusok határait súroló zenéjük nagy népszerűségnek örvend, nem csak a legfiatalabbak körében.

Szombat este 20 órától a MagyarVista Social Club lép fel a Jazzy színpadon. A zenekar nevét egy népművészetéről híres kalotaszegi falu, Magyarvista után kapta. Amellett, hogy a név egy szójátékkal utal a Buena Vista Social Club világhírű kubai muzsikusaira, azt fejezi ki, hogy nekünk, magyaroknak is van mire büszkének lennünk. A zenekar tagjainak többsége Mohácsy Albert “Lili dalai” című CD-jén szerepelt meghívott közreműködőként.

Vasárnap 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band,  Takács Tamás Dirty Blues Band,  Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akik a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.

Pénteken és szombaton 22 órától a Jazzy Dj-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

Gyerekeknek

A Rosalia ideális időtöltés a gyermekes családoknak, hiszen a rendezvény alatt a Gesztenyés kert nagy játszótere várja a kicsiket. A fesztivál mindhárom napján a gyerekek is kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és elektromos kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. Idén a kenyérsütés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek: a Szittya Pita kuckójában maguk dagaszthatnak és süthetnek kenyérlángost, kifejezetten a számukra készített kellékekkel, berendezett mini konyhában.  Vasárnap nekik szól a Délelőtti prograMOM: a MOM Kulturális Központ jóvoltából kézműves műhelyben parafa dugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat. Ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztat, majd a zenekar és tagjai táncház keretében tanítanak a kicsiknek néhány tánclépést. Vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká.

Nyitva tartás:

Május 9. péntek 14-23 óra között
Május 10. szombat 10-23 óra között
Május 11. vasárnap 10-21 óra között

Belépés: ingyenes. Kóstoláshoz 800.- forintért kristály kóstolópohár vásárolható.

Éves Magyar Rosé Mustra

Május 10-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött boraikat, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók. A 14.30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végén megrendezett Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók a helyszínen. Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel, illetve a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontba szóló kedvezménykuponnal kedveskedünk.

Törley Pezsgő Egyetem

A még nagyobb szakmai elmélyülésre vágyók beiratkozhatnak a 17 órakor kezdődő Törley Pezsgő Egyetem kóstolóval egybekötött előadására is, ahol a Törley Pezsgőpincészet neves pezsgőszakértői minden apró fogásra és izgalmas részletre kiterjedő előadást tartanak a szénsavas borok készítéséről. Felejthetetlen, szakmailag hiteles előadás, első kézből, az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező, nemzetközileg is elismert pincészetének támogatásával. Utazzon velünk a gyöngyözőtől a palackos erjesztésű pezsgő borokig, a hozzáadott szénsavtól a “méthode traditionelle”-ig, a könnyed finesztől az élesztős, elegáns, champagne-i aromákig.

Nyitva tartás:
Május 10. szombat 14-20 óra között, pénztárzárás 19 órakor

Jegyárak és jegyelővétel:
Jegyek a Rosé és Pezsgő Mustrára elővételben és a helyszínen                               3500.-Ft/fő
Kombinált jegy a Mustrára és a Törley Pezsgő Egyetemre elővételben                   4700.-Ft/fő
Kombinált jegy a Mustrára és a Törley Pezsgő Egyetemre a helyszínen                 6000.-Ft/fő

A Mustrára kóstolópoharat 800.- forintért lehet bérelni.

Jegyek a www.rosalia.hu oldalon válthatók elővételben.

Töltsön el egy szép májusi napot a gesztenyefák árnyékában, beszélgessen, borozgasson, falatozzon, élvezze a koncerteket és válassza ki idei kedvenc roséját, pezsgőjét!

 

A bejegyzés alapja: http://borkulturakft.hu/rosalia_33

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Hortobágyi Hídi vásár – Országos Kirakodó- és Népművészeti Vásár 2022

Hortobágyi Hídi vásár – Országos Kirakodó- és Népművészeti Vásár 2022 Vásár a vásárban, mert a nagy Hortobágyi Hídi Vásár területén belül a...

  • XL. Őrségi Vásár 2022

    XL. Őrségi Vásár 2022 Az Őrségi Vásár idén is szélesre tárja képzeletbeli kapuit mindenki előtt. Kedves Vendégünk! Lépj...

  • Újszászi Civil Majális 2022

    Újszászi Civil Majális 2022 Újszászi Civil Majális 2022. Idén is színes programokkal várjuk a Sportpályára kilátogatóka...

  • XIV. Tapolca Tavasz fesztivál 2022

    XIV. Tapolca Tavasz fesztivál 2022 A festői szépségű, mediterrán hangulatú Malom-tó part ad otthont a Tapolca Tavasz Fe...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.