Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Rosalia Rosé Fesztivál 2015

Rosalia Rosé Fesztivál 2015

Május 8-10. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A borok mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat.

A rosé fesztivál időpontja: 2015. május 8-10

A rosé fesztivál helyszíne: Budapest, XII. kerület Gesztenyéskert (Budapest, 12. kerület, Gesztenyés kert)

A Rosalia Rosé Fesztivál 2015 programja

JAZZY SZÍNPAD PROGRAM

2015. május 8., péntek

16-19.30 óra – A Happy Hours című délutáni magazinműsora Bálint Edina vezetésével
19.30-20 óra – Ünnepélyes megnyitó
20 óra – Csemer Boglárka “Boggie” – Csemer Boglárka “Boggie” nyerte A DAL 2015 – Euróvíziós Dalverseny hazai döntőjét, így pár nappal a bécsi megmérettetés előtt tartja élete egyik legfontosabb fellépésének főpróbáját a Rosalia fesztiválon.
22 óra – Jazzy DJ – Késő estébe nyúlóan a Jazzy DJ-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

2015. május 9., szombat

14-20 óra – Rosalia Lounge Mix
20 óra – Mary Popkids – A Mary PopKids zenekar Budapesten alakult 2010-ben. Saját definíciójuk szerint „jövőzenét” játszanak és energikus, a soul, funk és az elektronikus zene határait elmosó élő koncertjeikkel szereztek maguknak hírnevet.
22 óra – Juhász Laci – A Mary PopKids koncertje után a lemezjátszók mögül Juhász Laci biztosítja a jó hangulatot.

2015. május 10., vasárnap

10-16 óra – Gyerekprogramok
14-18 óra – Rosalia Lounge Mix
18 óra – iLLfon gT – Vasárnap este 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből.

A Rosalia Rosé Fesztivál 2015 ismertetése

Rosé és Pezsgő Kert

Május 8-10. között a Gesztenyés kertben széles borkínálat, kiemelt rosé-paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A borok mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Fellép Csemer Boglárka “Boggie” a Mary Popkids és az  iLLfon gT. Az éjfélig mulatók szórakoztatásáról a Jazzy DJ-je gondoskodik. Vasárnap színes, vidám gyerekprogrammal várjuk a kicsiket: közös tánc, kézműveskedés, sütögetés, arcfestés, és mini KRESZ pálya kínál nekik szórakozást. A látogatók mélyebben is belemerülhetnek a rosék és pezsgők világába a Rosé és Pezsgő Mustrán..

Gasztronómia

Gasztronómiai szempontból igazán hálás, ha egy fesztivál témája a rosé, gyöngyöző, habzó és pezsgő borok világa. Hiszen kevés olyan borféle akad, amely ennyire sokszínűen párosítható lenne különböző ínycsiklandó falatokkal. Erre építve, a negyedik Rosalia Fesztivál a korábbi évekhez képest még színesebb gasztronómiai kínálattal jelentkezik. A vezérfonal – a borokkal való harmónián túl – a “garden food”. Nem utca, hanem kert és a Rosalia hangulatához kiválóan illeszkednek az árnyas gesztenyefák alatt sétálgatva elfogyasztott ínyencségek.

Az XXL Catering idén is valami különlegességgel készül: a szokásos fesztivál konyháját olaszosra fűszerezi a Rosalia Fesztiválon, hogy a standjukkal szemközt kapható Kreinbacher pezsgőborok ízvilágával igazi harmóniát alkossanak a kínált finomságok. A klasszikusabb és minden ízében magyar street food kedvelői se essenek pánikba: a KOLBice eredeti tölcséres grillezett kolbászkáit, a “magyar gyrost”, vagy a Kemencés Szittya Buci “hungaroburgerét” látván ízlelőbimbó nem marad szárazon. Ha már burger, akkor ne feledkezzünk meg az Őshonos Delikát és Kerekes Sanyi “Bénye burgeréről” sem, aki viszont inkább a tengeri herkentyűk szerelmese, keresse a Vörös Homár standját.

A Szega Camambert standját azoknak ajánljuk, akik hideg tálak formájában minőségi sajtokat vagy sonkákat falatoznának. Az édesszájúak jóllakhatnak a Kürtős Legenda ünnepi kürtőskalácsaival, melyet a gyerekek hétvégén akár maguknak is feltekerhetnek. A Rosalia i-jére a pontot a Bolka bonbonjai, macaronjai teszik fel. Mi hiányozhat még egy kellemes májusi hétvégén egy gyönyörűen zöldellő kertben, ahol több, mint 40 borász kínálja borait, frenetikus koncertek szórakoztatják a kilátogató közönséget és ahol nívós gasztronómiai kiállítóknál falatozhatunk? Egy igazán jó olasz kávé. A Pellini Caffe a legmagasabb kategóriás kávéit kínálja kóstolásra a standjuknál, ahol szakértő bariszták várják a kilátogató közönséget.

Jazzy színpad

A Jazzy színpadon izgalmas zenei produkciók teremtenek jó hangulatot a borozgatáshoz. Május 9-én, pénteken este 20 órától fellép az Irie Maffia. A banda fergeteges koncertjeivel rövid idő alatt az egyik legkedveltebb zenekarrá nőtte ki magát hazánkban. A reggae, hiphop, rock és funk stílusok határait súroló zenéjük nagy népszerűségnek örvend, nem csak a legfiatalabbak körében.

Szombat este 20 órától a MagyarVista Social Club lép fel a Jazzy színpadon. A zenekar nevét egy népművészetéről híres kalotaszegi falu, Magyarvista után kapta. Amellett, hogy a név egy szójátékkal utal a Buena Vista Social Club világhírű kubai muzsikusaira, azt fejezi ki, hogy nekünk, magyaroknak is van mire büszkének lennünk. A zenekar tagjainak többsége Mohácsy Albert “Lili dalai” című CD-jén szerepelt meghívott közreműködőként.

Vasárnap 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band,  Takács Tamás Dirty Blues Band,  Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akik a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.

Pénteken és szombaton 22 órától a Jazzy Dj-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

Gyerekeknek

A Rosalia ideális időtöltés a gyermekes családoknak, hiszen a rendezvény alatt a Gesztenyés kert nagy játszótere várja a kicsiket. A fesztivál mindhárom napján a gyerekek is kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és elektromos kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. Idén a kenyérsütés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek: a Szittya Pita kuckójában maguk dagaszthatnak és süthetnek kenyérlángost, kifejezetten a számukra készített kellékekkel, berendezett mini konyhában.  Vasárnap nekik szól a Délelőtti prograMOM: a MOM Kulturális Központ jóvoltából kézműves műhelyben parafa dugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat. Ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztat, majd a zenekar és tagjai táncház keretében tanítanak a kicsiknek néhány tánclépést. Vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká.

Nyitva tartás 2015-ben:

Május 8. péntek

14.00 – 24.00

Május 9. szombat

10.00 – 24.00

Május 10. vasárnap

10.00 – 21.00

A belépés díjtalan!

A kóstoláshoz használt logózott Stölzle kristálypoharak a helyszínen kaphatók. Kiállítóink kizárólag a fesztivál saját poharába töltenek bort. A pohár ára: 1.000 Ft
A Rosalia Fesztivál hivatalos fizetőeszköze a Metapay fesztiválkártya és a MasterCard PayPass bankkártya.

A fesztiválkártya letéti díja 500.- Ft, melyet a kártya visszaváltásakor visszafizetünk.

Éves Magyar Rosé Mustra

Május 9-én, szombaton bemutatásra kerül a közel teljes magyar rosé kínálat, valamint a siller borok, gyöngyöző és habzó borok, pezsgők széles palettája. A borászok személyesen kínálják jégbe hűtött nedűiket, melyek a rendezvény alatt szabadon kóstolhatók. A 14.30-ra érkezőknek Zilai Zoltán, nemzetközi borbíráló ad szakmai útravalót a kóstoláshoz, valamint beszámol az április végi Rosé Világversenyen (Mondial du Rosé) szereplő magyar borok eredményeiről. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók a helyszínen.
A Mustrán az idei évben is a rosékhoz egyenrangú partnerként csatlakoznak a gyöngyöző, habzó és pezsgő borok.

Az első 100 borkedvelőnek cseppőrrel kedveskedünk, valamint az elővételben jegyet vásárlók között SKODA ajándékcsomagot sorsolunk ki!

 

Jegyek a www.rosalia.hu oldalon válthatók elővételben.

Töltsön el egy szép májusi napot a gesztenyefák árnyékában, beszélgessen, borozgasson, falatozzon, élvezze a koncerteket és válassza ki idei kedvenc roséját, pezsgőjét!

 

A bejegyzés alapja: http://borkulturakft.hu/rosalia_33

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Alba Regia Feszt Székesfehérvár 2021

Alba Regia Feszt Székesfehérvár 2021 Minden ami jazz, pop, funky és világzene Székesfehérvár belvárosában, három napon át, két színpadon. ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.