Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Siófoki Halfesztivál 2021 Siófok

Siófoki Halfesztivál 2021

A rendezvénynek 2021-ban is Siófok főtere ad otthont, ahol a különleges halételek mellett street food bajnoksággal, Halpiknikkel, kézművesekkel és koncertekkel is készülnek a szervezők.

A halfesztivál időpontja: 2021. október 15-17.

A halfesztivál helyszíne: Somogy megye, Siófok, Balaton, Siófok Fő tér 2.

A Siófoki Halfesztivál 2021 programja

2021. október 15., péntek

: Hungaricum Party

: C&M Dance Studio Műsora

: Hungaricum Party

: Az állatok nyelvén tudó juhász– zenés mesejáték

: Soltész Rezső

: Balkon Fanatik Plus – az Irigy Hónaljmirigyből ismert Sipos Tomi és Popper Péter zenész műsora. Sztárvendég: Jattos Tomi

: Hungaricum Party

További programok:

2021. október 16., szombat:

: Civil Halpiknik és Főzőverseny (Városház téri parkolóban)

: Főzőverseny eredményhirdetés

: Balatoni Halmesék Rajzpályázat eredményhirdetés

: Kukkantás a víz alá – interaktív előadás Bodó Ivánnal a Balatoni Halmesék c. könyv szerzőjével

: X-Press Tánc és Sportegyesület műsora

: Emlékek Estéje

: Marvel Szuperhősök – a nyári nagy sikerre való tekintettel a szuperhősök bővített létszámmal és hosszabb műsoridővel várják szeretettel a Marvel rajongókat

: Retro Mix – Szelle Szilárd, Somorjai Ilona “Miss Bee”, Vincze Fruzsina és Keskeny Márk

: Crazy Little Queen Tribute Band

: Emlékek Éjszakája

2021. október 17., vasárnap:

: Fish Food Főzőverseny

: Fish Food Főzőverseny eredményhirdetés

: Táncdalfesztivál Party

: Ricsi Bohóc Buli – vidám, zenés, interaktív bohócműsor

: Tánc Láz, Tánc Ház – szenior örömtánc bemutató és táncház

: Táncdalfesztivál Party

: Malek Andi Soulistic

: Berki Arthur – Piano Session

: Táncdalfesztivál Party

 

Állandó programok:

Minden nap 10-16 óra között kézműves foglalkozás gyerekeknek, kézműves vásár, gasztroélmények, főzőversenyek, gyermekprogramok

A rendezvény ingyenes, kutyabarát és védettségi igazolvány nélkül látogatható.

A szervezők az időpont- és programváltozás jogát fenntartják!

 

Az I. Balatoni Halfesztivál 2013 Siófok 2013 ismertetése

Új, hagyományteremtő fesztivállal rukkol elő októberben Siófok. Az október 11-13. között debütáló, első alkalmas rendezvény a balatoni halak köré épül. Hal a vízben, a horgon, a vetítővásznon és természetesen a tányéron. Sokak szerint az uszonyosoknak talán ez utóbbi a legjobb közege, főleg ha ízletesen elkészített fogásként kerülnek az asztalra.

Halas ételekből nem lesz hiány a Balatoni Halfesztiválon, ami a tóparti fesztiválpaletta legfrissebb rendezvényeként kerül a terítékre. Siófok ezzel egy olyan többnapos gasztronómiai rendezvényt hív életre, ami a csúcsszezon t követően ismét megmozgathatja azokat a vendégeket, akik legalább annyira kedvelik az őszi Balatont, mint amennyire a nyári forgatagot. Turisztikai szakemberek rendre bebizonyítják, hogy a belföldi vendégsereg a színvonalas programokra mozdul meg leginkább. Siófok azt szeretné, hogy a fesztivál néhány napra új színt vigyen a Balaton legnépszerűbb városának őszi hétvégéjébe. A rendezvény sikeréhez a siófoki székhelyű Balatoni Halgazdálkodási Zrt., a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület, a város intézményei és a civil szféra egyaránt igyekszik hozzájárulni, így talán ismét sikerül bebizonyítani: Siófok nem csupán a nyár fővárosa, hanem egy olyan hely, ahova  a főszezonon túl is érdemes ellátogatni.
Budapest Bar, Bergendy Zenekar vagy a Kowalszky Mega Vega. Néhányan az október 11. és 13. között tartandó Balatoni Halfesztivál fellépői közül, akik Siófok Fő terén szórakoztatják majd a közönséget.
A programok között persze a halgasztronómia viszi a prímet. A város többek között versenyt hirdet a siófoki éttermek között azzal, hogy kreáljanak olyan halas fogásokat, amik idővel az éttermi közönség kedvenc étkeivé válhatnak, és ezáltal a balatoni hal valamint a város hírét is továbbítják a tányérokon túlra. A vendéglőket a fesztivál szervezői arra kérik, hogy a halétkek elkészítésébe vigyék bele fantáziájuk legjavát lehetőség szerint úgy, hogy a fogásokhoz szezonális hozzávalókat használjanak, az alapanyagokat pedig – ha csak tehetik – helyi vagy környékbeli termelőktől szerezzék be. Az alap összetevőnek, vagyis a halnak azonban egyértelműen és bizonyíthatóan balatoninak kell lennie.
A kreatív halétkeket ismert és elismert séfekből, gasztronómiai szakemberekből álló zsűri értékeli majd.
A Balatoni Halfesztivál programjai között lesz halászléfőző verseny, halászati kiállítás akváriumokkal, a Sió Moziban pedig ingyenes vetítések várják a gyerekeket természetesen halas témájú filmekkel. A BRTK Könyvtárban halas ismeretterjesztő előadások, és kiállítás várja az érdeklődőket.
A rendezvény várhatóan ismét felpezsdíti Siófok városközpontját, ahol kézművesek sokasága kínálja portékáit a nagyközönségnek.

 

A bejegyzés alapja: http://siofok.hu/hir/balatoni_halfesztival_ujrendezveny_siofok

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .