Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XXIII. Nárcisznap Babócsán 2019

XXIII. Nárcisznap Babócsán 2019

Nárcisznap 2019. Április végén, május elején kerül sor Babócsa legnevezetesebb eseményére, a tömeges nárciszvirágzásra. A Basakert ilyenkor fehér bársonyszőnyeggé változik, a csillag -szirmú virágok pedig finom illatfelhőbe borítják a környéket.

A húsvéti program időpontja: 2019. április 27.

A húsvéti program helyszíne: Somogy megye, Babócsa, Basakert

A XXIII. Nárcisznap Babócsán 2019 programja

10:30 Ünnepélyes kivonulás a Basa kertbe

11:00 Megnyitó, A Nárciszfutás eredményhirdetése

12:00 Voice bulizenekar mulatós műsora

13:30 A főzőverseny eredményhirdetése

14:00 SIHELL FERRY & HENNA

15:00 KORDA GYÖRGY és BALÁZS KLÁRI
16:00 Szigeti Oroszlánok – törökkori végvári hagyományőrző csoport bemutatója

16:30 Diamonds tánccsoport műsora – Görgeteg

17:00 R.Z.R. – rap Kovács Pistivel

17:30 Tombolasorsolás

Egész nap: végvári forgatag, játszóház, légvár, kézművesek vására, ingyenes egészségi állapotfelmérés, étel, ital, tánc…

 

Április végén, május elején kerül sor Babócsa legnevezetesebb eseményére, a tömeges nárciszvirágzásra. A Basakert ilyenkor fehér bársonyszőnyeggé változik, a csillag -szirmú virágok pedig finom illatfelhőbe borítják a környéket. A mindössze néhány napig tartó attrakciót hatalmas figyelem kíséri. Tízezernél is több érdeklődő zarándokol el egész Európából Babócsára, hogy részt vegyen e feledhetetlen élményben.

A 13 hektáros parkban a nárcisztenger mellett arra is marad hely, hogy megünnepeljék, és színvonalas programokkal köszöntsék a babócsaiak a vendégeket. Ezt pedig minden évben – 2006-ban tizedik már alkalommal – a Nárciszfesztivál keretében valósul meg, amelyet Babócsa Község Önkormányzata és a Babócsáért Egyesület szervez. Reggel Barcsról rajtol a Nárciszfutás. Mire Babócsán elkezdődik a hivatalos megnyitó, a sportolók is rendszerint a Basakertbe érnek.

A nárcisznap ismertetése

A helyszínen térzene fogadja a délelőtt érkezőket, majd a színpadon egymást váltják a bemutató csoportok. A helyi általános iskola tanulóinak és mazsorettjeinek műsora, a Babócsai Asszonykórus előadása, és a környező települések hagyományőrzőinek fellépésére tapsolhat a nagyérdemű.
Aki közben megéhezik, a nagysátorban kóstolhatja meg a helyi ízeket, hogy készül az igazi babócsai vadpörkölt, halászlé, és természetesen a babgulyás és a tört bab hagymával. Édességként palacsintát és fánkot vásárolhatnak a vendégek.

Eközben nem messze a nárciszostól, a Rinya-partján fogathajtó verseny zajlik. Délután tovább folytatódnak a kulturális műsorok a Basa kertben. Rendszerint egy sztárvendég is színesíti a napot. 2006-ban a Groovehouse együttest hívták meg a szervezők a látogatók nagy örömére.
A parkban emellett kézműves vásár, a gyerekeknek játszópark, graffiti bemutató, lufihajtogatás, a Duna-Dráva Nemzeti Park bemutatósátra és egy kis ízelítő is látható a környék településeinek tájházaiból. A faluban és a Basakertben hintón is körbe lehet járni, ami teljesen más élményt nyújt, hiszen így a védett terület más részére is bejuthat a látogató. Természetesen a Prinke-kastély múzeuma, és a többi látnivaló is az érdeklődők rendelkezésére áll. Este a napot tűzijáték zárja.

Belépő: 6-14 éves kor között 200,- Ft, 14 év felett 1000,- Ft

 

Nárcisznap Babocsán 2019

 

A bejegyzés alapja: http://www.babocsa.hu/index.php?mode=51

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .