Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

41. Tour de Hongrie 2020

41. Tour de Hongrie 2020

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2020-ban új időpontban augusztus 29-én rajtol Esztergomból és természetesen az idei évben is érinti a futam útvonala Hajdúszoboszlót. Az alföldi üdülőváros az idei évben a második befutó helyszíne lesz.

A kerékpár verseny időpontja: 2020. augusztus 29 – szeptember 2.

A kerékpár verseny helyszíne: Magyarország

A 41. Tour de Hongrie 2020 ismertetése, programja

Magyarország legismertebb alföldi fürdővárosa, Hajdúszoboszló lesz a helyszíne a 2020-as Tour de Hongrie kerékpáros körverseny második szakaszbefutójának. A versenyzők augusztus 29-én startolnak Esztergomból és a második szakasz megtételét követően Hajdúszoboszlón fognak célba érni.

2020. augusztus 29,: Esztergom-Esztergom

A TdH 1. táv: 118 km

A kerékpár verseny típusa: egyéni időfutam

2020. augusztus 30.: Debrecen-Hajdúszoboszló

A TdH 2. táv: 158 km

2020. augusztus 31.: Karcag-Nyíregyháza

A TdH 3. táv: 182 km

2020. szeptember 1.: Sárospatak-Kazincbarcika

A Tour de Hongrie 4. táv: 171 km

2020. szeptember 2. : Miskolc-Gyöngyös-Kékestető

A Tour de Hongrie 5. táv: 182 km

 

A Tour de Hongrie ismertetése

„Szívügyünk a biztonságos közlekedés, különösen a biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítése, ennek érdekében az elmúlt évek során is igyekeztünk sokat tenni. Létrehoztuk a Bringa Akadémiát, amely a gyerekek körében tesz meg mindent a biztonságos kerékpározás elsajátításáért, ennek érdekében a mentorok szakmai képzésében is segítséget nyújtunk. Rendszeresen járjuk az országot ügyességi akadálypályánkkal, amely játékos formában a KRESZ fontosabb szabályait is megtanítja a kicsiknek. Részt vettünk a Közlekedő kisokos című munkafüzet elkészítésében is, az első kiadásban kétszázezer példányban megjelent kiadványt az általános iskolák negyedik osztályosai vehették kézbe” – mondta Eisenkrammer Károly, a verseny szervezőbizottságának elnöke.

Közvetlenül a magyar Tour során is találkozhattak közlekdésbiztonsági kampányunkkal: tavaly a Tour de France felhívásához csatlakozva mi is hirdettük a másfél méteres oldaltávolság megtartásának fontosságát, a kampány logója az összetett győztesnek járó sárga mezen is szerepelt. Ebben az évben a kék szívecskét visszük körbe Magyarországon, a kerékpárverseny során különféle rendezvényekkel, aktivitásokkal fogjuk felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára.

A gála régi nagy bajnokok köszöntésével folytatódott: az első, 1925-ben megrendezett kerékpárverseny-győztes Jerzsabek Károly fia, Jerzsabek Tibor vehetett át egy sárga mezt Dr. Princzinger Pétertől, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökétől és Eisenkrammer Károlytól.

A legidősebb, még élő magyar Tour győztes, a 85 esztendős Stámusz Ferenc egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy személyesen is jelen legyen a gálán, az 1964-es Tour-győztest ottho-nában látogatták meg a szervezők.

A helyszínen köszöntötték az 1964-es Tour  ezüstérmesét, Juhász Bélát, akit Cérna becenéven ismert a kerékpáros világ, s aki 1963-ban sportszerűségi díjat kapott a Magyar Körverseny után.

A szervezők a múlt nagy egyéniségeinek köszöntésével is jelezni kívánták, milyen fontosnak tartják a hagyományok ápolását. A verseny ebben az évben komoly jubileumhoz érkezik: a több mint kilenc évtizedes múltú Tour de Hongrie 40. kiírására kerül sor ebben az évben.

Merre járt a magyar Tour?

A verseny több mint kilenc évtizedes történetében összesen 229 szakaszra került sor. A leghosszabb Tour az 1962-es volt a maga 1393 kilométerével, amíg a legtöbb szakaszt (10) 1994-ben írták ki. A legtöbbször, 76 alkalommal Budapest volt rajt vagy cél helyszíne, a fővárost Miskolc (31), Debrecen (24) és Szombathely (23) követi. A Magyar Kör négy évben lépett át jelenlegi határainkon, 1942-ben és 1943-ban a visszacsatolt erdélyi területeken járt, 2007-ben és 2008-ban pedig Szlovákiában vendégeskedett a Tour de Hongrie.

 

A bejegyzés alapja: https://www.tourdehongrie.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .