Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Kéktúrázás napja 2021

Kéktúrázás napja 2021

Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében. A 2020-ban indult rendezvényen az Országos Kékkör bejárását hirdetjük meg.

A kéktúrázás napja időpontja: 2021. október 9. október második szombat

A túra helyszíne: az Országos Kéktúra, majd az Országos Kékkör szakaszai

A Kéktúrázás napja ismertetése

Az Országos Kékkör 3 kéktúrarészén; az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) útvonalain, 143 túracsoporttal összesen több, mint 2550 km-t teszünk meg egy nap alatt együtt.

Az Országos Kékkör 3 kéktúrarészén; az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) útvonalain, 143 túracsoporttal összesen több, mint 2550 km-t teszünk meg egy nap alatt együtt.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok, nemzeti parkok és természetjáró egyesületek szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.

Mikor rendezik meg a Kéktúrázás napját?

A Kéktúrázás napja rendezvényt először 2020-ban rendezték meg, ekkor jelölték ki az eseményre az október második szombatját, így 2020. október 10 volt az első esemény időpontja. Ekkor 70 csapat indult, kb. 2100 regisztrált túrázó indult el, hogy végigjárja az Országos Kéktúra szakaszait. 2021-ben 2021. október 9-re esett az időpont, amikor már az Országok Kékkör bejárását tűzték ki a szervezők a rendezvény céljaként.

A szervezők

A Kéktúrázás Napja főszervezője a Magyar Természetjáró Szövetség. Az MTSZ 1961 óta koordinálja a kék sávval jelzett, az Írott-kőtől Hollóházáig tartó, Magyarország középhegységeinek legmagasabb pontjait összekötő útvonalon zajló jelvényszerző túramozgalmat, az Országos Kéktúrát, mely útvonalat először, rendezvény keretében az 1938-as Szent István Vándorlás alkalmával jártak be. A szervezők 2020-ban első alkalommal, de tervezetten egy sorozat részeként rendezik meg a túranapot, melyet a következő években a KékKör mindhárom túraútvonala követ majd.

 

A bejegyzés alapja: http://www.dzs-z.hu/tura/egyeb/kekturazas-napja, Általános ismertető: Kéktúrázás napja

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.