Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Farsangi programok 2019-ben farsangi bálok

Farsangi programok 2019-ben farsangi bálok

A farsanggal kapcsolatos 2019-es programok gyűjtőhelye ez az oldal. A fontosabb farsangi bálok, rendezvények, így pl. a Busójárás esemény.

mohacs-busojarasBusójárás Mohács 2019

A Busójárás időpontja: 2019. február 28 – március 5.

A népszokás Mohácson tekinthető meg.

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába.

Részletesen a 2019-es Mohácsi Busójárás programjairól.


nagykanizsa-orszagos-farsangi-fankfesztivalIX. Országos Farsangi Fánkfesztivál 2019

A fánkfesztivál időpontja: 2019. március 1-3., Zala megyében, Nagykanizsán a Kanizsa Centrumban kerül megrendezésre 2019-ben már kilencedik alkalommal az Országos Farsangi Fánkfesztivál.

A farsang elengedhetetlen kelléke a farsangi fánk. Magyarországon a fánk a 19. században terjedt el széles körben. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerül ez a finom édesség.

Részletesen a 2019-es Országos Farsangi Fánkfesztivál-ról.


II. Miskolci Farsang 2019

A miskolci farsang fesztivál időpontja: 2019. február 22-24. A miskolci  farsangi fesztivál helyszíne: Miskolc, belváros, főutca.

A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes . Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac, népművészeti vásár. Az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg.

Részletesen a 2019-es Miskolci Farsang programjairól.X. Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok 2019

A „Kaposi„ Farsang rendhagyó módon minden évben Dorottya neve napjához legközelebb eső hétvégén hív önfeledt mulatságba minden érdeklődőt.

A farsangi napok időpontja: 2019. február 8-10. A farsangi napok helyszíne: Somogy megye, Kaposvár, 7400 Kaposvár , Kossuth tér és Fő utca

Részletesen a 2019-es Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok programjairól.


Szentendrei Karnevál 2019 – Farsangfarka Fesztivál 2019

A Szentendrei Karnevál 2019 más néven a Farsangfarka Fesztivál 2019-ben is megtartják Szentendrén. Várják a Karneválba a látogatókat. Március első hétvégéjén Szentendre fergeteges karneváli hangulattal búcsúztatja a telet. A Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztiválon lesz minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz: maskarások, szoboremberek, farsangi fánk-különlegességek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, gasztronómiai vásár.

A Farsangfarka Fesztivál időpontja: 2019. március 2-3.

Részletek a 2019-es Farsangfarka Fesztivál-ról.


Farsang a Pusztai Állatparkban 2019

A Hortobágy is várja a látogatókat, a Pusztai Állatpark rendez farsangi programot.

Farsang a Pusztai Állatparkban 2019 Ünnepelje velünk és állatainkkal a farsangot a Pusztai Állatparkban. 2019. március 2-án egy kis téli szórakozásra invitáljuk Önöket a Pusztai Állatparkban, már a tavaszt várva és jelképesen a telet temetve.

A farsang időpontja: 2019. március 2.

Részletek a Pusztai Állatpark 2019-es farsangi programjáról.Farsangi disznóvágás 2019 Hévíz

Farsangi Disznóvágás Hévízen, szeretettel várjuk kedves Vendégeinket 2019. február 23-án a Hévízi Termelői Piacon tartandó Farsangi Disznóvágásra. Kezdés reggel 8 órakor.

Vendégek üdvözlése fogópálinkával és zenével, A disznó leölése, perzselése, Hagymás vér kóstolás, A disznó feldolgozása a sózásig, Toros káposzta, hurka, kolbász kóstolás.

Részletesen: Farsangi disznóvágás 2019 Hévíz


Farsangi forgatag 2019 Hévíz

Itt a farsang, áll a bál! – mondja az ismert népdal, és valóban: Hévízen hatalmas farsangi forgataggal kívánjuk felidézni a vidám ünnepkörhöz kapcsolódó néphagyományokat, vagyis a maskarás felvonulást, a télűző kiszebábu égetést és a méltán híres farsangi fánkot.

Disznóvágás a piacon (a Hévízi Termelői Piac szervezésében), Kézműves foglalkozás keretében álarc készítése és festése a Belvárosi Múzeumban, Hévíz hoteljeinek és éttermeinek farsangi fánk vására, karneváli felvonulás rönkhúzással, gólya- lábasokkal és zenészekkel, kiszebáb égetéssel.

Részletesen: Farsangi forgatag 2019 Hévíz


XVIII. Télbúcsúztató Karnevál Szentes 2019

Ismét lesznek télűző busók, akik a Kurca partján segítenek elűzni (elégetni) a telet, de itt lesznek még Magyarország legnépszerűbb Youtuberei, olyanok mint ZsombeyHD, DoggyAndi, IceBlueBird, Baluka, Sajt32, akikkel közösen lehet MInecraftolni, kvízjátékokon részt venni, de egy-egy dedikálást is begyűjthetnek a fiatalok!

Az esti sztárvendégek az X-Faktor felfedezettjei lesznek. A karnevált Tamáska Gabi és a Stolen Beat koncertjei zárják lufiesővel – hallhattuk a mai sajtótájékoztatón!

Részletesen: XVIII. Télbúcsúztató Karnevál Szentes 2019


IV. Fánky fesztivál és városi farsang 2019

A Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete és Zalaegerszeg Város Önkormányzatának Humánpolitikai osztálya sok szeretettel hívja és várja a város lakosságát egy a már hagyományos Városi farsangra és jótékony célú fánkvásárra és jelmezversenyre.

A fánky fesztivál időpontja: 2019. március 5., kedd 15:00-18:00, Zala megye, Zalaegerszeg, Dísz tér

Részletesen: IV. Fánky fesztivál és városi farsang 2019


 


Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.