Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Torkos Csütörtök 2022 – 2022. március 3.

Torkos Csütörtök 2022 – 2022. március 3.

A torkos Csütörtök időpontja: 2022. március 3.

A torkos csütörtök helyszínei: Magyarország, országosan

A Farsang és a farsangi hagyomány egyik újabb rendezvénye. Magyarországon 2006-tól szervezi a Magyar Turizmus Zrt. Gyakorlatban a 40 napos húsvéti böjt előtt van a Hamvazószerda és az ezt követő napon fogyasztották el a farsangi maradékokat, így ez lett a Torkos csütörtök. Általában ezen a napon az éttermek különleges kínálattal és jelentős kedvezményekkel várják a betérőket.

Weboldalunk nem hivatalos oldala a Torkos Csütörtök rendezvénynek, így csak néhány étterem ajánlatát jelenítjük meg. Az éttermek megjelenhetnek, ha a nevük, címük (település, megye), foglalás (email, link) formában elküldik nekünk. Teljesen ingyenesen megjelenítjük azokat, akik jelentkeznek, hogy az oldalunk Torkos Csütörtök oldalára kerülnének.

 

Weboldalunkon most pár olyan étterem lett csak felsorolva, akik már a weboldalukon hirdetik, hogy részt fognak venni a Torkos Csütörtöki akcióban. Jelenleg már meg ismertek a helyszínek, így később fogjuk tudni pontosítani azokat.

A Torkos Csütörtök 2022 – 2022. március 3. programok, éttermek, ajánlatok

Nem kaptunk semmilyen adatot az eseménnyel kapcsolatosan.

 

A Torkos csütörtök itthon Magyarországon

A Farsangi szokások egyik kiemelkedő pontja a Torkos Csütörtök, melyet országszerte tartanak 2006 óta, a Magyar Turizmus Zrt szervezésében, változó időpontban.
A torkos csütörtök a farsang különleges napjainak egyike, mely valaha része volt a magyar népszokásoknak is. Lényege, hogy – a közelgő nagyböjt előtt – ezen a napon bőségesen fogyasztottak zsírban gazdag, és egyben a farsangi időszakhoz kötődő ételeket (pl. fánk), valamint megengedett volt a szokásosnál mohóbban, torkosabban étkezni.
A Torkos csütörtök napjához csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból 50%-os kedvezményt biztosítanak.
Ez az engedmény az italok tekintetében változhat éttermenként, tehát érdeklődjenek asztalfoglaláskor!

 

További 2022-es farsangi program ajánló, farsangi programok.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .