Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Farsangi programok 2020-ban farsangi bálok

Farsangi programok 2020-ban farsangi bálok

A farsanggal kapcsolatos 2020-as programok gyűjtőhelye ez az oldal. A fontosabb farsangi bálok, rendezvények, így pl. a Busójárás esemény. A farsangi időszak 2020-ban 2020. január 6. és 2020. február 25. közé esik. Ekkor országosan megemlékeznek különböző módon. Nagyon híres a mohácsi busójárás, de sok farsangi fánk, farsangi kocsonya és bál kerül megrendezésre vagy elfogyasztásra. Igyekszünk összegyűjteni az országban található farsangi programok 2020-as lehetőségeit. A Farsanghoz kapcsolódik még a Torkos Csütörtök és általában a Télbúcsúztató farsangi programok is.

mohacs-busojarasBusójárás Mohács 2020

A Busójárás időpontja: 2020. február 20-25.

A népszokás Mohácson tekinthető meg.

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába.

Részletesen a 2020-as Mohácsi Busójárás programjairól.


nagykanizsa-orszagos-farsangi-fankfesztivalXII. Országos Farsangi Fánkfesztivál 2020

A fánkfesztivál időpontja: 2020. február 20-22., Zala megyében, Nagykanizsán a Kanizsa Centrumban kerül megrendezésre 2020-ben már tizenkettedik alkalommal az Országos Farsangi Fánkfesztivál.

A farsang elengedhetetlen kelléke a farsangi fánk. Magyarországon a fánk a 19. században terjedt el széles körben. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerül ez a finom édesség.

Részletesen a 2020-as Országos Farsangi Fánkfesztivál-ról.


Torkos Csütörtök 2020 – 2020. február 27.

A Farsang és a farsangi hagyomány egyik újabb rendezvénye. Magyarországon 2006-tól szervezi a Magyar Turizmus Zrt.

Gyakorlatban a 40 napos húsvéti böjt előtt van a Hamvazószerda és az ezt követő napon fogyasztották el a farsangi maradékokat, így ez lett a Torkos csütörtök.

Általában ezen a napon az éttermek különleges kínálattal és jelentős kedvezményekkel várják a betérőket.

Részletesen: Torkos Csütörtök 2020 – 2020. február 27.XIV. Kocsonyafesztivál Miskolc 2020

Hét év után, február 14-én hazatér Miskolcra a Kocsonyafesztivál. A város korábban országos hírű téli fesztiválját idén újra az alapító-tulajdonos, Rózsa Edit támogatásával és részvételével, az általa meghatározott elvek mentén szervezi meg Miskolc városa, abban a szellemben, amely a programsorozatot egykor népszerűvé és elismertté tette.

A miskolci kocsonyafesztivál időpontja: 2020. február 14-16.

Részletesen: XIV. Kocsonyafesztivál Miskolc 2020


XI. Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok 2020

A „Kaposi„ Farsang rendhagyó módon minden évben Dorottya neve napjához legközelebb eső hétvégén hív önfeledt mulatságba minden érdeklődőt.

A rendezvény fontos eleme a farsangi népszokások felelevenítése, megismertetése, valamint a Csokonai Vitéz Mihály vígeposzára alapuló Dorottya hagyomány megőrzése. A farsangi napok történetében rendszeresen sor kerül a Kaposvár dombjai félmaraton futásra, mely a Kossuth térről indulva érinti a város nevezetességeit.

A farsangi napok időpontja: 2020. február 7-9. A farsangi napok helyszíne: Somogy megye, Kaposvár, 7400 Kaposvár , Kossuth tér és Fő utca

Részletesen a 2020-as Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok programjairól.


Pálferis Farsang 2020

Mutasd meg a másik arcod!

“Mindenki álarcot visel! “. 2020. február 15-én rendezzük meg a Pálferi-OpenSky Farsangi bulit. A közel ezer fős rendezvény minden évben telt házas. Vedd meg időben a jegyed, mert idén az eddigiekhez képest is felül fogjuk múlni magunkat.

A farsang helyszíne: Budapest, Szent István Egyetem Budai Campus, 1118 Budapest, Villányi út 29-43. K épület (az előző Farsangi bulik, illetve a korábbi Pálferis keddi alkalmak helyszíne)

Részletesen: Pálferis Farsang 2020


Farsang a Pusztai Állatparkban 2020

A Hortobágy is várja a látogatókat, a Pusztai Állatpark rendez farsangi programot.

Farsang a Pusztai Állatparkban 2020 Ünnepelje velünk és állatainkkal a farsangot a Pusztai Állatparkban. 2020. február 22-én egy kis téli szórakozásra invitáljuk Önöket a Pusztai Állatparkban, már a tavaszt várva és jelképesen a telet temetve.

A farsang időpontja: 2020. február 22.

Részletek a Pusztai Állatpark 2020-as farsangi programjáról.


További Farsangi Programok 2020-ban az országban, illetve korábbi 2019-es programok
III. Lellei Gasztro Farsang 2020

Gyere Balatonlellére Farsangozni is, és kóstold meg a környékbeli éttermek és borászatok Gasztro Farsang kínálatát!

Soha nem látott összefogás eredményeképpen a lellei, boglári vendéglátósok és borászok részvételével megrendezzük az III. Lellei Gasztro Farsangot.

A farsang időpontja: 2020. február 1, szombat, A Gasztro Farsang helyszíne: Somogy megye, Balatonlelle, Rendezvénypark

Részletesen: III. Lellei Gasztro Farsang 2020


Farsangi forgatag 2020 Hévíz

Itt a farsang, áll a bál! – mondja az ismert népdal, és valóban: Hévízen hatalmas farsangi forgataggal kívánjuk felidézni a vidám ünnepkörhöz kapcsolódó néphagyományokat, vagyis a maskarás felvonulást, a télűző kiszebábu égetést és a méltán híres farsangi fánkot.

Disznóvágás a piacon (a Hévízi Termelői Piac szervezésében), Kézműves foglalkozás keretében álarc készítése és festése a Belvárosi Múzeumban, Hévíz hoteljeinek és éttermeinek farsangi fánk vására, karneváli felvonulás rönkhúzással, gólya- lábasokkal és zenészekkel, kiszebáb égetéssel.

Részletesen: Farsangi forgatag 2020 Hévíz


III. Farsangi Toros Party 2020 Siófok

Farsangi Toros Party Siófokon 2020-ban már harmadik alkalommal, amelyen a torkoskodás mellett a sport és a télűző busók is fontos szerepet kapnak.

A farsangi party időpontja: 2020. január 25. 08:00 – jan. 26. 19:30

A farsangi party helyszíne: Somogy megye, Siófok, Krúdy sétány 2, Hajóállomás

Részletesen: III. Farsangi Toros Party 2020 SiófokIX. Falánk Fánkfalók Találkozója 2020

Falánk Fánkfalók Találkozója 2020-ban Monoron a Pincefaluban. Ha farsang, akkor jótékonysági fánksütés a Monor Hegyessy Lions Club szervezésében.

Belépés díjtalan, fizetni csak a fogyasztásért kell!

FÁNK, BOR, FORRALT BOR, TEA, KÉZMŰVES MŰHELY, FARSANGI JELMEZVERSENY GYEREKEKNEK

Lions Békeposzter Rajzpályázat eredményhirdetés és díjkiosztás.

Részletesen: IX. Falánk Fánkfalók Találkozója 2020


VII. Békési Farsangi Forgatag 2020

Békési Farsangi Forgatag, farsang az Iszkiri zenekarral 2020-ban Békésen, hisz Itt a farsang, áll a bál…

Egy jó hangulatú zenés, táncos, jelmezes forgatagra hívunk minden kicsit és nagyot, aki szeretne velünk farsangolni.

A farsang időpontja: 2020. február 1., szombat 15:00-22:00, helyszíne: Békés megye, Békés, Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

Részletesen a farsangi programtól: VII. Békési Farsangi Forgatag 2020


Szegedi Télbúcsúztató 2020

Minden évben nagyon várjuk!!! Idén februárban is elégettük a Télbanyát, és vele együtt elégett minden szomorúságunk ami a szívünkben van……
A rendezvény sikerességét mutatja, hogy 2019-ben már 50-nél is több kézműves csatlakozott az eseményhez, és az „Öreg-Hölgy” lábánál több ezren segítettek a tél elűzésében!

 

Részletesen: Szegedi Télbúcsúztató 2020


XX. Asszonyfarsang 2020

A Csopak-Paloznaki Református Asszonykör és a Nők a Balatonért Egyesület Csopaki Csoportja szeretettel hív minden érdeklődőt a XX. Asszonyfarsang rendezvényre!

Csopak-Paloznaki Református Asszonykör előadásában:
– Nyáry Andor: „A nyugta” vidám falusi történet
– Nóti Károly : „ Az antennabetyár” bohózat

Részletesen: XX. Asszonyfarsang 2020


IX. Tapolcai Téltemető és Télbanyaűző Maskarádé 2020

Tapolca Fő tér, űzzük el a telet, kiszebáb égetés, Maskarák felvonulása,

Töpörtyűsütő és forralt bor főző verseny

Utcai karnevál, Farsang farka

Részletesen: IX. Tapolcai Téltemető és Télbanyaűző Maskarádé 2020

 


Farsangi disznóvágás 2019 Hévíz

Farsangi Disznóvágás Hévízen, szeretettel várjuk kedves Vendégeinket 2019. február 23-án a Hévízi Termelői Piacon tartandó Farsangi Disznóvágásra. Kezdés reggel 8 órakor.

Vendégek üdvözlése fogópálinkával és zenével, A disznó leölése, perzselése, Hagymás vér kóstolás, A disznó feldolgozása a sózásig, Toros káposzta, hurka, kolbász kóstolás.

Részletesen: Farsangi disznóvágás 2019 Hévíz


XVIII. Télbúcsúztató Karnevál Szentes 2019

Ismét lesznek télűző busók, akik a Kurca partján segítenek elűzni (elégetni) a telet, de itt lesznek még Magyarország legnépszerűbb Youtuberei, olyanok mint ZsombeyHD, DoggyAndi, IceBlueBird, Baluka, Sajt32, akikkel közösen lehet MInecraftolni, kvízjátékokon részt venni, de egy-egy dedikálást is begyűjthetnek a fiatalok!

Az esti sztárvendégek az X-Faktor felfedezettjei lesznek. A karnevált Tamáska Gabi és a Stolen Beat koncertjei zárják lufiesővel – hallhattuk a mai sajtótájékoztatón!

Részletesen: XVIII. Télbúcsúztató Karnevál Szentes 2019


IV. Fánky fesztivál és városi farsang 2019

A Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete és Zalaegerszeg Város Önkormányzatának Humánpolitikai osztálya sok szeretettel hívja és várja a város lakosságát egy a már hagyományos Városi farsangra és jótékony célú fánkvásárra és jelmezversenyre.

A fánky fesztivál időpontja: 2019. március 5., kedd 15:00-18:00, Zala megye, Zalaegerszeg, Dísz tér

Részletesen: IV. Fánky fesztivál és városi farsang 2019Szentendrei Karnevál 2019 – Farsangfarka Fesztivál 2019

A Szentendrei Karnevál 2019 más néven a Farsangfarka Fesztivál 2019-ben is megtartják Szentendrén. Várják a Karneválba a látogatókat. Március első hétvégéjén Szentendre fergeteges karneváli hangulattal búcsúztatja a telet. A Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztiválon lesz minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz: maskarások, szoboremberek, farsangi fánk-különlegességek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, gasztronómiai vásár.

A Farsangfarka Fesztivál időpontja: 2019. március 2-3.

Részletek a 2019-es Farsangfarka Fesztivál-ról.


Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.