Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Budapesti Pálinkafesztivál 2014

Budapesti Pálinkafesztivál 2014

A fesztivál időpontja: 2014 (?)

A fesztivál helyszíne: (?) Budapest, Erzsébet tér

Jelenleg még nem ismert a pontos időpont és helyszín.

A Budapesti Pálinkafesztivál 2014 körtepálinkája

Körtéből párolják a 2014-es év pálinkáját: a tavasszal debütáló, különleges házasításba hét párlatot válogatottak be a szakemberek. A házasított párlatok hagyományát a Budapesti Pálinkafesztivál vezette be három éve. Eddig szilvából, barackból, majd meggyből készítették el az év pálinkáját.

A felhívásra idén több mint egy tucat pálinkafőzde jelentkezett legjobb körtepárlatával. A beérkezett tételeket a szakértői zsűri vakkóstolással értékelte illatkarakter, illattisztaság, ízkarakter, íztisztaság és harmónia alapján – közölte a fesztivál kommunikációs ügynöksége.

A bírák maguk is pálinkafőző-mesterek: Hornung József a Nobilis Pálinkaháztól, Vasas Beáta a Schiszler Pálinkaháztól, Berkes Géza a Harmatrázó Pálinkaháztól, Békési Erika a Békési Pálinkamanufaktúrától és Márton András a Rézangyaltól. A vakkóstolást a Rézangyal főkóstolója, Borbáth Gabriella felügyelte.

A szakemberek végül hét főzde körtepálinkáját, köztük vilmos- és kiffer körte párlatokat választottak ki, így az év pálinkájába végül az aranyérmesnek minősített Gusto, valamint Nobilis, Márton és lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepálinkák kerülnek. A különleges ital egészen tavaszig pihen, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

A több hónapos pihenés után díszüvegbe öntik a pálinkát. Az 1500 darab félliteres, sorszámozott palackból először a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhat a közönség 2014. május 15-e és 18-a között az Erzsébet téren.

Csütörtökön nevezték meg Magyarország Legjobb Pálinkáját 2013-ból: a Brill Pálinkaház birskörtepárlata kapta ezt a címet.

A bejegyzés alapja: http://hvg.hu/gasztronomia/20131205_hetfele_korteparlat_2014es_palinka

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.