Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

III. Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál 2015

III. Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál 2015

A szalonna fesztivál időpontja: 2015. november 7.

A szalonna fesztivál helyszíne: Baranya megye, Orfű, Mecsek Háza

A III. Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál 2015 programja, ismertetése

A csapatok feladata: A fél disznóból töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése. Kóstolás folyamata: a közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál. Egyéb programok: barlangtúra, helyi termék árusok és bemutatók, kézműves bemutatók és árusok.

7.00-8.00 előkészületek
8.00-16.00 ételkészítés
13 órától zsűrizés
13.00-17.00 kóstoltatás
17 óra eredményhirdetés

Egyéb programok:
  • Barlangtúra
  • Helyi termék árusok és bemutatók
  • Kézműves bemutatók és árusok

Csapatok: Baráti társaságok, civil szerveztetek, önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, cégek. A csapattagok létszáma: 7 fő

Nevezés a szalonna fesztiválra

Nevezési díj: 4000 Ft/fő, tehát 28 000 Ft/csapat
Nevezési határidő: 2015. október 31.
A nevezési díj tartalmazza a csapatonkénti fél disznót és a díjakat.
A szervezők biztosítanak egy garnitúra sörpadot, ivóvizet és a területet.

  • A versenyző csapatok hozzák:
  • a szabadtéri ételkészítés technikai hátterét (grill, tárcsa, bogrács, sütő-főző felszerelés),
  • az ételek elkészítéséhez szükséges tüzelőanyagot,
  • egyéni fűszereket,
  • a terítéshez szükséges eszközöket (terítőt, tálaló eszközöket, evőeszközöket),
  • 1 főnek a csapatból orvosi igazolást,
  • jó hangulatot!

A versenyző csapatok feladata:

A fél disznóból a felsorolt ételek elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése.
A következő ételeket kell elkészíteni: töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt.

A kóstoltatás folyamata:
A közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál. A kóstolótálon a következő ételeknek kell lennie: töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna vagy adag pörkölt.
Az a csapat kapja a közönségdíjat, aki legtöbb kóstolójegyet gyűjtötte össze.
Kérjük a csapatokat, hogy az ételeket csak a kóstolójeggyel rendelkező vendégeknek kínálják.

Díjazás:
I. helyezett: Vándorkupa, és egy ajándék program a csapattagoknak
II.-III. helyezett: Érem, és egy ajándék program a csapattagoknak
Közönségdíj

A Zsűri:
Szakmai zsűri értékeli az ízeken túl az ételkészítés folyamatát és a díszítést.

 

A bejegyzés alapja: http://www.mecsekhaza.hu/

 

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .