III. Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál 2015
A szalonna fesztivál időpontja: 2015. november 7.
A szalonna fesztivál helyszíne: Baranya megye, Orfű, Mecsek Háza
A III. Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál 2015 programja, ismertetése
A csapatok feladata: A fél disznóból töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése. Kóstolás folyamata: a közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál. Egyéb programok: barlangtúra, helyi termék árusok és bemutatók, kézműves bemutatók és árusok.
7.00-8.00 előkészületek
8.00-16.00 ételkészítés
13 órától zsűrizés
13.00-17.00 kóstoltatás
17 óra eredményhirdetés
Egyéb programok:
- Barlangtúra
- Helyi termék árusok és bemutatók
- Kézműves bemutatók és árusok
Csapatok: Baráti társaságok, civil szerveztetek, önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, cégek. A csapattagok létszáma: 7 fő
Nevezés a szalonna fesztiválra
Nevezési díj: 4000 Ft/fő, tehát 28 000 Ft/csapat
Nevezési határidő: 2015. október 31.
A nevezési díj tartalmazza a csapatonkénti fél disznót és a díjakat.
A szervezők biztosítanak egy garnitúra sörpadot, ivóvizet és a területet.
- A versenyző csapatok hozzák:
- a szabadtéri ételkészítés technikai hátterét (grill, tárcsa, bogrács, sütő-főző felszerelés),
- az ételek elkészítéséhez szükséges tüzelőanyagot,
- egyéni fűszereket,
- a terítéshez szükséges eszközöket (terítőt, tálaló eszközöket, evőeszközöket),
- 1 főnek a csapatból orvosi igazolást,
- jó hangulatot!
A versenyző csapatok feladata:
A fél disznóból a felsorolt ételek elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése.
A következő ételeket kell elkészíteni: töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt.
A kóstoltatás folyamata:
A közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál. A kóstolótálon a következő ételeknek kell lennie: töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna vagy adag pörkölt.
Az a csapat kapja a közönségdíjat, aki legtöbb kóstolójegyet gyűjtötte össze.
Kérjük a csapatokat, hogy az ételeket csak a kóstolójeggyel rendelkező vendégeknek kínálják.
Díjazás:
I. helyezett: Vándorkupa, és egy ajándék program a csapattagoknak
II.-III. helyezett: Érem, és egy ajándék program a csapattagoknak
Közönségdíj
A Zsűri:
Szakmai zsűri értékeli az ízeken túl az ételkészítés folyamatát és a díszítést.
A bejegyzés alapja: http://www.mecsekhaza.hu/