VIII. Halfesztivál Vámosszabadi 2019
Halfesztivál Vámosszabadiban 2019. Szeptember 21-én, szombaton, különleges halételekkel, szórakoztató programokkal, koncertekkel várunk mindenkit a fesztiválon!
A fesztivál időpontja: 2019. szeptember 21.
A halfesztivál helyszíne: Győr-Moson-Sopron megye, Vámosszabadi, a Temető utca horgásztónál
A VIII. Halfesztivál Vámosszabadi 2019 programja
11.45 MEGNYITÓ Ambrus Gellért polgármester köszöntője
12.00 Pénzügyőr Big Band koncertje
13.15 NICSI JUDO Klub bemutatója
13.35 Szenior örömtánc Zsuzsival vámosszabadi és győri táncosainak bemutatója
14.20 Sziporka együttes gyermekkoncertje
14.30 Hideg halétel és eceteshal kóstolás
15.30 Magyarország Legszebb Kertje program helyi fordulójának eredményhirdetése
16.00 A halétel készítő verseny eredményhirdetése, díjátadás
16.30 Mongoose koncert
19.00 Children of Distance koncert
21.15 Bówly Roll koncert
23.00 Retro Disco Dj Kapással
Gyerekeknek:
Szalmabála és népi játszótér,
íjászat
Eurobungee
Ebédidőben: sülthal és halászlé a helyszínen vásárolható
Egyéb: kézműves vásár 16.00-tól halkóstoltatás az Agrár Marketing Centrum támogatásával
2019. szeptember 21. Ecetes halétel, hideg halétel készítő verseny
Nevezési díj nincs!
Versenykiírások
A verseny a térségünkben közkedvelt, ugyanakkor az országban máshol szinte ismeretlen halétel, az eceteshal, valamint a különféle hideg halételek köré szerveződik, A versenyeken minimum 2 fős csapatok (pl. baráti társaságok, egyesületek, munkahelyi társaságok, családi közösségek) nevezhetnek. Nevezési díj nincs!
A halétel készítő versenyre két kategóriában lehet nevezni:
1. Ecetes halétel
2. Hideg halétel
Az elkészült ételeket neves gasztronómiai szakemberekből álló zsűri értékeli.
Értékelés: – A zsűri neves, ismert, nemzetközi hírű hazai szakemberekből áll, akik a szakmai előírásoknak figyelembe vételével végzik munkájukat! – Az érvényben lévő előírások alapján és a versenykiírás szerint pontozással értékelnek. – A zsűri döntése megfellebbezhetetlen. – A verseny értékelése folyamatos, illetve a zsűritagok részére biztosított kóstolótálak alapján történik.
A verseny díjazása mindkét kategóriában:
• Első helyezettek: 50-50.000Ft, oklevél, érem
• Második helyezett: 30 000 Ft értékű ajándékkosár, oklevél, érem
• Harmadik helyezett: 20.000 Ft értékű ajándékkosár, oklevél, érem
• Különdíjakkal is készülünk.
Minden résztvevő emléklapot és ajándékot kap a részvételért.
A kóstoltatás nem kötelező.
A kóstoltatás közönségszavazati győztesének értékes közönségdíjat ad át a zsűri,
Nevezési határidő: 2019. szeptember 19.
Kérjük, hogy a nevezési lapot a halfesztival@vamosszabadi.hu e-mail címre szíveskedjenek a fent említett határidőig elküldeni!!!
(Bővebb információkérés: Berényi Éva művelődésszervező. Mobil: 06-20/949-32-45)
Verseny kategóriák:
1. Ecetes halétel készítő verseny
A versenyeken való részvétel feltételei (versenyszabályok):
A határidőben elküldött nevezés megküldésével a csapattagok tudomásul veszik, hogy:
– Minden a főzéshez, tálaláshoz szükséges eszközt és alapanyagot a csapatok biztosítanak.
-A csapattagoknál az egységes megjelenést a tálalást és dekorálást is értékeli a zsűri.
– Az ecetes halételek szabadon választott alapanyagból készülhetnek.
– Az ételkészítéshez, csak közforgalomban beszerzett alapanyagot lehet felhasználni
– Minden csapatnak 5 adag ételt kell bemutatni. ( A zsűri részére 4 adag ételt +1 adag ételt dekorálni és tálalni a bemutatóasztalra. )
– A bemutató hűtőbe az 5 adag ételt 13:30 -ig fel kell tálalni.
– A csapatoknak röviden be kell mutatni az általuk elkészített ételt.
– A versenyen csak és kizárólag saját felelősségükre vesznek részt.
– Betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat.
– Aláírásukkal elfogadják a verseny feltételeit!
– A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a versenyzők felszereléseiért.
2. Hideg halétel készítő verseny
A versenyeken való részvétel feltételei (versenyszabályok):
A határidőben elküldött nevezés megküldésével a csapattagok tudomásul veszik, hogy:
– Minden a főzéshez, tálaláshoz szükséges eszközt és alapanyagot a csapatok biztosítanak.
-A csapattagoknál az egységes megjelenést a tálalást és dekorálást is értékeli a zsűri.
– A hideghal ételek szabadon választott alapanyagból készülhetnek.
– Az ételkészítéshez, csak közforgalomban beszerzett alapanyagot lehet felhasználni
– Minden csapatnak 5 adag ételt kell bemutatni. ( A zsűri részére 4 adag ételt +1 adag ételt dekorálni és tálalni a bemutatóhűtőbe. )
– A bemutatóhűtőbe az 5 adag ételt 13:30 ig fel kell tálalni.
– A csapatoknak röviden be kell mutatni az általuk elkészített ételt.
– A versenyen csak és kizárólag saját felelősségükre vesznek részt.
– Betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat.
3. Kóstoltatás feltételei:
– Minden kóstoltatásban résztvevő csapatnak hideg halétel esetén 3 kg tisztított halból vagy halfiléből minimum 100 adag ételt kell elkészíteni, ecetes hal esetében min. 5 kg halból vagy halfiléből minimum 70 adag ételt kell elkészíteni, melyeket a szervezők által biztosított háttér hűtőtárolókban kell tartani a kóstoltatás megkezdéséiig.
A versenyen az elkészült ételeket a látogatókkal megkóstoltathatják, de kizárólag kóstolójegy ellenében.
– A kóstoláshoz a közönségnek kerámia tálakat kell vásárolni, melyhez a kóstolójegyek is járnak.
– A kóstoltatás után, a közönség szavazata alapján, értékes közönségdíjat adunk a nyertes csapatnak.
-A kóstoltatás alapján alapanyag kompenzációként, utólagosan -a rendezvényt követő három héten belül-élelmiszer vásárlási utalványok formájában postázunk, melynek összege beszedett kóstolójegyenként 80 Ft:
– A versenyen a kóstoltatott ételekért az önkormányzat felelősséget nem vállal, az ételek hűtésének folyamatosságáért, minőségéért a, frissességéért a versenyző vállalja a felelősséget.
-Az alapanyagok eredetét igazoló számlákat a versenyre el kell hozni, és azokat kérésre be kell tudni mutatni. Kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható élelmiszer alapanyag használható fel.
– A versenyzők vállalják, hogy betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat.
– A szervezők a kóstoltatók részére biztosítják a sorszámozott tálalóhelyet, vízvételi lehetőséget, sörpadot- asztalt ( 1 garnitúra), háttérhűtőt, és a bemutató (vitrines) hűtőt.
– A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a versenyzők felszereléseiért.
– A nevezési lapon aláírásukkal elfogadják a verseny feltételeit!
A nevezési lappal együtt kötelezően leadandó dokumentum az „Élelmiszerbiztonsági nyilatkozat”!
Köszönjük!
A bejegyzés alapja: http://vamosszabadi.hu/vamosszabadi-halfesztival-2019/