Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

X. Állatkertek Éjszakája 2021

X. Állatkertek Éjszakája 2021

Tizedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják 2020. augusztus 28-án, a nyár utolsó péntek estéjén.

A állatkertek éjszakája időpontja: 2021. augusztus 27. 19.00-24.00

A állatkertek éjszakája helyszíne: Országosan, állatkert, vadaspark, állatpark

A X. Állatkertek Éjszakája 2021 ismertetése

Jelenleg a programok még nem, csak az időpont az ismert, addig a korábbi évek tájékoztatója látszik az oldalon.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az VII. Állatkertek Éjszakáján, amely augusztus 31-én, azaz a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veresegyházán pedig a Medveotthon kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de a fővárosban, illetve annak vonzáskörzetében lévő három helyszínre, azaz a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba az intézményenkénti külön jegy mellett mindhárom helyszínre érvényes kombinált jegy is váltható. A fővárosi kombinált jegy ára 4200 Ft, 14 éven aluli gyermekeknek 3200 Ft. Aki az este folyamán nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumba és a Budakeszi Vadasparkba másnap, illetve harmadnap, azaz szombaton és vasárnap is felhasználhatja.

A résztvevő 12 állatkert részletes programkínálatát az augusztus 9-én megtartott országos programbemutató sajtótájékoztatóján hozták nyilvánosságra. Magára a sajtótájékoztatóra is egy jeles napon került sor, hiszen az ország legrégebbi állatkertje, a Fővárosi Állat- és Növénykert épp ezen a csütörtökön ünnepelte 152. születésnapját. A sajtótájékoztatón prof. dr. Persányi Miklós, a városligeti intézmény főigazgatója emlékeztetett arra, hogy a 2012 óta minden évben megrendezett Állatkertek Éjszakája a magyarországi állatkertek legnépszerűbb és legnagyobb szabású közös programjának számít.

A részletes intézményenkénti programok és egyéb kapcsolódó információk az egyes állatkertek a saját honlapjukon is közzéteszik.

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark különleges, szakvezetéssel egybekötött éjszakai kirándulásra invitálja a látogatókat. A napnyugta után induló túrákon az érdeklődők betekintést nyerhetnek az éjjeli állatok titkos és kalandos életében. Hasonló izgalmakat rejt az erre az alkalomra kialakított  Vakkaraván ügyességi pálya, amin végigjárva bárki megismerkedhet az éjszakai erdő rejtett kincseivel. A Tapi-zoo interaktív játszópultnál a vállalkozó szelleműek próbára tehetik érzékszerveik kifinomultságát, így megtapasztalva az állatok éjszaki üzemmódját. A Pangea Egyesület pedig a természetvédelem és az éjszakai állatvilág rejtett és érdekes összefüggéseit világítja meg.
Ezen az estén a kapukat 19.00 órakor nyitják ki, belépőt 22.00-ig lehet vásárolni. Legkésőbb 23.00-kor az állatok nyugovóra térnek, ekkorra utolsó látogatónknak is el kell hagynia a Vadaspark területét.
A program főbb indőpontjai: 19.00 Kapunyitás; 19.00-24.00 Pangea; 19.00-24.00 Tapi-Zoo; 19.15 Szakvezetés; 19.30 Medve látványetetés19.45 Állati jó bemutató; 20.00 Farkas látványetetés; 20.00 Vakkaraván; 20.30 Hiúz látványetetés; 21.00 Róka látványetetés; 21.00 Állati jó bemutató; 21.30 Sakál látványetetés; 21.30 Vakkaraván; 22.00 Szakvezetés.

Fővárosi Állat- és Növénykert:
Augusztus 27-én este változatos programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várjuk az Állatkert barátait.
Programelőzetes
Idén újra izgalmas programokkal várjuk az Állatkert barátait az Állatkertek Éjszakáján. Lesz többek között elefánttréning és mókás fókaest, denevérek tánca program, bátorságpróba, szelfidoboz és fellép a Kaukázus zenekar akusztikus formációban. A Varázshegy programjait színesíti az „Állati hálószobatitkok” című előadás, melyet inkább felnőtt látogatóink figyelmébe ajánlunk. (A részletes programot hamarosan az Állatkert Facebook oldalán közzétesszük.)
Jegyek válthatóak helyben kasszáinkban, vagy online a Jegymester felületén:
Figyelem! Az esti programra csak az erre szóló külön jegyek érvényesek, egyéb belépők, kedvezményes jegyek és az éves bérletek nem felhasználhatók.
Az Állatkert a programváltozás jogát fenntartja!
Tropicarium – Budapest, Campona

A Tropicariumban augusztus 31-én 20-24 óra között az alábbi programokkal várják a látogatókat:
20:30   kőhal etetés
21:30   aligátor etetés
22:00    kígyó etetés
22:30    muréna etetés
20:00 – 23:50  ingyenes cápás és halacskás arcfestés és csillámtetoválás.
Aki pénteken másik állatkertben jár és csak szombaton vagy vasárnap tud ellátogatni a Tropicariumba (a kombinált jegyek ezen a két napon is érvényesek – nyitva tartási időben), annak az alábbi programokkal kedveskednek:
2018.09.01.
10:30 keselyűteknős etetés
11:30 rája etetés
11:45 majometetés
14:00 galléros gyík etetés
2018.09.02.
10:30 keselyűteknős etetés
11:30 majom etetés
14:30 nagy (cápás) akvárium halainak, rájáinak etetése alagútról, tengeri félköríves kiülőről.

Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje – Debrecen 2020

Idén a szórakozni és kikapcsolódni vágyók Afrika sokszínű élővilágába és kultúrájába pillanthatnak be a kontinens fajaiban kiemelkedően gazdag intézmény és közreműködő partnerei szervezésében.

E varázslatos estén remek alkalom nyílik rá, hogy hangulatos fáklyafény mellett a nagyközönség betekintést nyerjen a valaha volt legtöbb, immár 190 fajnak otthont adó kert lakóinak titokzatos éjszakai életébe.

Az egész estés Állatok akcióban program keretében az érdeklődők többek között végigkövethetik a szépkorú nílusi vízilovak, Linda és Szigfrid esti fogmosó rutinját, megcsodálhatják az immár háromtagú marabucsapat látványetetését, kileshetik portyájuk közben az újdonsült ázsiai oroszlánpárt, Kamalt és Himát, családja körében találkozhatnak Zaharával, az egyéves recés zsiráflánnyal, és megismerhetik Cody, a kézből nevelt Bennett-kenguru történetét a róla szóló kisfilm premiervetítésén.

 

A bejegyzés alapja: https://www.facebook.com/events/2382460021789701/

Xantus János Állatkert – Győr

Győrben, a Xantus János állatkertben augusztus 31-én pénteken meghosszabbított nyitva tartással 22 óráig várják a látogatókat. A hangulatos fáklyákkal megvilágított sétányokon izgalmas programokkal vár mindenkit a Xantus János Állatkert. Az Állatkertek Éjszakája külön programjai 16 óra után kezdődnek. A látogatókat különleges vezetéssel egybekötött látványetetések után csak ezen az estén, meg tudják figyelni, ahogy a ragadozók becserkészik a zsákmányukat, mivel a jaguár, a tigrisek és medvék mellett, nagyszerű látványosságként, az oroszlán éjszakai falatozására is várják a közönséget.
A hüllőház mellett bátorságpróbát tehetnek az erre vállalkozó látogatók, ahol a „Tapizoo láda” kincsein kívül a „nem szeretem” állatokkal, kígyókkal és csótányokkal is találkozhatnak. Az este folyamán sejtelmes hangulatú állatbemutatóval is készülünk az érdeklődőknek, ahol majd testközelből meg lehet ismerkedni a zoo show sztárjaival.

Jászberényi Állat- és Növénykert

A Jászberényi Állat- és Növénykert az Állatkertek Éjszakáján különleges etetési technikákkal szeretné megmutatni az oroszlánok, a foltos hiénák, a mosómedvék, a barnamedvék, a vaddisznók és az ormányos medvék éjszakai zsákmányszerzési viselkedését. Emellett az éjszaka folyamán lehetőség nyílik az állatkerti relikviák megtekintésére, valamint a „nem szeretem állatok” testközelből történő megismerésére is. A program ideje alatt a kisgyermekeknek arcfestéssel és ugrálóvárral kedveskednek. A kapunyitásra 19:30-kor kerül sor, az éjszakai program 23:30-kor zárul.

Kecskeméti Vadaskert:
A Kecskeméti Vadaskert PÉNTEKEN 18:30-tól különleges hangulatot varázsol erre az estére!
A színpadon 20 órától a Kiskalász Duó várja a kicsiket és nagyokat sok szeretettel és interaktív műsorral!
Az este programkínálatát többek között látványetetésekkel, hüllőbemutatóval, bátorságpróbával tarkítjuk.
A gyerekek pihenésképpen aszfaltkrétával hagyhatják a kézjegyüket az Állatkert járdáján, vagy arcfestést kérhetnek, de a kisebbek homokvárat is építhetnek.
A bejáratnál trambulinok és légvárak fogadják a látogatókat!
Szuper este lesz, már nagyon várjuk, hogy találkozzunk!
MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!
Miskolci Állatkert és Kultúrpark

2021. augusztus 27-én, az éjszakai etetések során a látogatók megismerhetik az éjjel aktív állatok természetes viselkedését, testközelbe kerülhetnek a „nemszeretem” állatokkal, és számos érdekességgel találkozhatnak a kísérő programokon.

A programra elővételi jegyek is válthatók és a feljutáshoz városi ÉJszakáZOO buszokat biztosít az MVK Zrt.

Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium

A Pécsi Állatkert életében az állatkertek éjszakája már több esztendeje az év leglátogatottabb és legizgalmasabb napja. Szeretnénk, ha ezt élményt minél több látogató, minél kényelmesebben élné át, ezért idén két egymást követő éjszakán (augusztus 31 és szeptember 01) is megrendezzük a teljes programot. Mind a két nap 17-23 óráig tart majd a kavalkád, ahol lesznek éjszakai látványetetések és madarászbemutató, vezetett túrák, csillagvizsgálat, tűzzsonglőr bemutató, retró gyerekmozi (mesés diavetítés), zenés gyermekszínház, éjszaka hangjai minikoncert (klasszikus zene), tapizoo, bátorságpróba, kincskeresés és családi kézművesfoglakozások. Jegyek elővételben a rendezvényt megelőző napig kaphatók az állatkert pénztárában 10% kedvezménnyel. Az előzetesen belépőt váltó látogatók számára külön bejáratot biztosítunk!

Tisza-tavi Ökocentrum – Poroszló

A Tisza-tavi Ökocentrum Magyarország vízi és vízparti állat- és növényvilágát mutatja be. Ezen az éjszakán –  rendhagyó módon – meglepetés programokkal is találkozhatnak a látogatók.
– „Holdfénytúra” az akváriumok kékesen derengő világába –  idegenvezetéssel.
– „Ember a vízben” látványos búvármerülés
– A gyakorlott búvárok előzetes regisztrációt követően – külön díj ellenében – korlátozott létszámban óriás tokokkal, a vizákkal merülhetnek Európa legnagyobb édesvizű akváriumába.
– Kishajós kirándulások 19:00 óráig óránként túravezetővel.

Szegedi Vadaspark

A három éjszakai programunk közül a legnagyobb érdeklődésre az a nyár utolsó péntekén, legtöbb magyarországi állatkertben egyidőben tartott rendezvényünk számíthat, amely az állatkertek. Vagyis augusztus 31-én, a nyár utolsó éjszakájára szívesen várunk mindenkit, hogy részt vegyen egy izgalmas, játékokkal és látványetetésekkel tarkított programon. Ekkor a pénztárak nem zárnak 19.00-kor, és éjszakába nyúlóan az állatkertben lehet maradni. Több állomáson várjuk a látogatókat, ahol „nemszeretem” állatokkal lehet megismerkedni, vagy rögtönzött kiállításon megtapogatni állati részeket, a koponyáktól a tojásokig, illetve ügyességi játékokra is invitáljuk mindazokat, akik – némi jutalom reményében – próbára tennék tudásukat. A nagy látogatószámra számítva több látványetetést is párhuzamosan tartunk, így válogatni is lehet következőkből:

19.30 – Köszöntő a rozsomákoknál, az északi ragadozó látványetetése
20.00 – Elefántok vacsorája, ezzel párhuzamosan a borjúfókák esti tornája
20.30 – A barna medvék ismerkedése egy műbivallyal, valamint párhuzamosan kisemlős bemutató
21.00 – Oroszlánok vadászata műzebrára, ezzel párhuzamosan hiénák, fosszák és törpevíziló látványetetése
21.30 – Jaguárok etetésével zárjuk az esti látványetetési programot

„Nappali” belépőjeggyel lehet belépni este is, viszont aki aznap már váltott jegyet napközben, este is visszatérhet vele.

Medveotthon, Veresegyháza

Akarsz borzongani? Augusztus 31.  Akkor jön el a te időd, amikor a pénztárosok már hazamentek… Állatkertünk örömmel csatlakozott az Állatkertek Éjszakája kezdeményezéshez 2018-ban. A látogatás 19:00 és 24:00 között ingyenes.
Zseblámpa erősen ajánlott. Medvevicsorgás? Farkasüvöltés? Hollókárogás? Igazi, vérfagyasztó hangulat lesz a medveparkban. Csak erős idegzetűeknek.
Lesz még továbbá éjszakai lovagoltatás betyárokkal, cukorágyú és családi éjszakai ügyességi verseny értékes ajándékokkal

Bagolyvár Vadaspark, Szolnok

Nefag Zrt., Szolnok, Kaán Károly u. 71, 5000

18:30 Vidra vacsora

19:00-19:45 Éji lények a „porondon”

20:00 Máglyagyújtás

20.30-tól Erdei Bátorságpróba

 

A bejegyzés alapja: Megjelent sajtóanyagok

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .