Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IX. Tekenye Pogácsa és Fröccs Fesztivál 2013 július 13

IX. Tekenye Pogácsa és Fröccs Fesztivál 2013

A fesztivál időpontja: 2013 július 13

A fesztivál helyszíne: Zala megye, Tekenye (korábban Zalaszentgrót városrésze)

A Pogácsa Fesztivál első alkalommal 2004-ben Zalaszentgrót város tekenyei városrészének részönkormányzata által került megszervezésre, akkor még erősen falunap jelleggel. AVOP LEADER+ pályázat keretében nyert összeg segítségével a 2007-es év hozott áttörést a Fesztivál történetében, ekkor a szervezést már az “Összefogás Tekenye” Alapítvány végezte. A nyert támogatás és az Alapítvány által biztosított források segítségével lehetőség nyílt térségi hatású kulturális-gasztronómiai hagyományőrző fesztivál lebonyolítására. Az idei évben már önálló településként, az Önkormányzat és az Alapítvány példás együttműködésével, a mellettünk régóta kitartó támogatók bizalmát is élvezve szerveztük a Zala-völgye kiemelkedő fesztiválját. Támogatóink segítségét itt is, most is köszönjük! Ennek a munkának a gyümölcse reményeink szerint az idei esemény színvonalán is érződik majd, hiszen célunk a térség legszínvonalasabb turisztikai rendezvényének létrehozása, ahol egy tartalmas és szórakoztató napot tölthetnek el vendégeink! Kiemelt célunk a családok megszólítása, szórakoztatása, ezért a programokat és a vásári forgatagot is úgy igyekeztünk összeállítani, hogy karon ülő gyerektől a nagyszülőkig mindenki jól érezze magát!

2010/11: nagy változást hozott. Tekenye község az őszi önkormányzati választásokat követően önálló településsé vált! A falunkban eddig is meglévő összetartás, összefogás az önállósodást követően is megmaradt, sőt, miután a falu életébe a tekenyei embereknek közvetlenebb a beleszólásuk, föl is erősödött.. Hisszük, hogy együtt egy önállóan fejlődni képes települést hozunk létre, és a kezdeti kisebb-nagyobb eredményeket továbbiak követik, falunk életteli közösséggé válik.

ZalA-Kar – Kistérségi Fesztivál

2011-ben a Pogácsa és Fröccs Fesztivál egyben a Zalaszentgróti Kistérség településeinek fesztiválja is volt. Szeretettel köszöntjük a tavaly hozzánk ellátogató polgárait és köszönjük a ZalA-Kar Térségi Innovációs Társulás közreműködését, segítségét! Reméljük idén is eljönnek, támogatnak bennünket, és egy időt álló hagyománnyá válik a rendezvényünk!

És egy találós kérdés! Melyik az az ital:

  • ami nyáron, melegben kiválóan oltja a szomjat,

  • igazi hungarikumnak tekinthető,

  • az összetevők arányának változtatásával mindenki saját ízlésének megfelelőt készíthet,

  • és érdemes arra, hogy népszerűsítsük?

A helyes választ megtalálják Fesztiválunk idei elnevezésében is, de segítek: ez a FRÖCCS!
(A nyertesek és azok is akik nem találták ki, kóstolják meg nálunk és éljék át, mi a is a jó Mór-hegyi, csáfordi, nagyradai fröccs titka?)

A bejegyzés alapja: http://www.pogacsafesztival.hu/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.