Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Vince napi programok 2020

Vince napi programok 2020

Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince nap időjárásából és a metszett “Vince vesszők” állapotából következtettek a várható szüret gazdagságára. Egyik pincéből a másikba járva áldomásoznak, kóstolják egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérik, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetnek a jó termés elősegítésére.

A Vince napi programok 2020 programok

„Ha csorog a Vince, tele a pince”

Szent Vincét a szőlészek védőszentjének tartják, kultusza a XI. században terjedt el térségünkben. A borhoz való kötődését nevének hangzásából eredeztetik: Vincent – vinum (jelentése: bor).

A Vince-napi szokások közül az egyik legelterjedtebb az úgynevezett „vince vessző”, amelynek állapotából megjósolható az őszi termés minősége. A néphagyomány szerint január 22-én vesszőket kell metszeni a szőlőből, majd vízbe állítva várni, hogy kihajtson. A szőlővesszőkön található rügyek mennyiségéből lehet következtetni arra, hogy bőséges lesz-e a termés.

 

Pincéről Pincére Variációk Vincére 2020

Vince nap Villányban 2020. Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett “Vince vesszők” állapotából jósolják a szüret gazdagságát. E napon egyik pincéből a másikba járva áldomásoztak, kóstolták egymás borait. A tőkékre Isten áldását kérték, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, a természet iránymutatásait követve.

A Vince nap időpontja: 2020. január 18.

Részletesen: a 2020-as Pincéről Pincére Variációk Vincére programok


Vince-napi Borünnep 2020 Mád

Vince Napi Borünnep 2020. 2020. január 18-án ismét Vince napi borünnepet tartanak Mádon szakmai előadásokkal, borkóstolóval és izgalmas kísérő rendezvényekkel. Immár hatodik alkalommal invitáljuk Önöket Vince napi eseményünkre!

A borünnep időpontja: 2020. január 18., szombat, 9:30–22:30

Részletesen: Vince-napi Borünnep 2020 Mád


Vince-napi Borünnep 2020 Balatonfüred

Vince Napi Borünnep 2020. 2020. január 17-18-án ismét Vince napi borünnepet tartanak Balatonfüreden szakmai előadásokkal, borkóstolóval és izgalmas kísérő rendezvényekkel.

Borvacsorák, vezetett borkóstolók, Vince-vessző szentelés, zenés műsorszámok, helyi és régiós borászatok kiváló boraival.

A borünnep időpontja: 2020. január 17-19.

 

Részletesen: Vince-napi Borünnep 2020 BalatonfüredVince-napi Pincejárás 2020 Pannonhalma

Vince Napi Pincejárás 2020. Ha január vége, akkor Vince-nap, ha Vince-nap, akkor nyitott pincék és Vince-napi pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken. „Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince”–tartja a közmondás.

Ahogy a gyakorlott pincejárók már megszokhatták, péntek (január 17.) a ráhangolódás napja, szombaton (január 18.) borvidéki buszjárat is közlekedik, megkönnyítve a pincészetekhez, történő eljutást, majd vasárnap (január 19.) a levezető nap…

Részletesen: Vince-napi Pincejárás 2020 Pannonhalma


A palkonyai Vince Pince-túra

Örömmel várunk minden érdeklődőt a legendás palkonyai Nyitott Vince Pince túránkra. Egész napos programunkban bőséges reggelivel kezdjük a napot, majd 6 pincében kóstolunk 2 féle bort, közben túrázunk a Palkonyai Szőlőhegyre is. Sötétedéskor pedig finom estebéddel várunk benneteket az egyik palkonyai bisztróban.

Új időpontban január 25-én várjuk a túrázni, borozni vágyókat!

Részletesen: Palkonyai Nyitott Vince Pince túra 2020

 


Vince-napi Nyitott Pincék 2020 Baj

Fedezd fel a Neszmélyi Borvidéket, látogass el Bajra! A Baji Boros Pincék újra megnyitják kapuikat a látogatók előtt. Télen egészen különleges arcát mutatja a Szőlőhegy, jól esik sétát tenni a pihenő természetben és meg-megállni egy finom falatra vagy nedűre.

A felfedezés játékkal is párosul! Minden pincénél pecsétet szerezhetnek a látogatók és a legszorgalmasabb borkedvelőket, akik mind a hat pincét bejárták ajándékkal jutalmazzuk!

2020. január 17. 16:00-20:00 és január 18. 14:00-20:00

Részletesen: Vince-napi Nyitott Pincék 2020 BajVince napi parasztreggeli és borkóstoló 2020

„Ha fénylik Vince, megtelik a pince. Ha csepeg, csurog, kevés lesz borod.”

Szeretettel várunk 01.25-én 10 órára a Csetvei Pincébe, hogy „vincevesszőből” és az aznapi időjárásból jósoljuk meg közösen az idei szüret gazdagságát és közben fogyasszunk el egy finom reggelit.

Pálinkás jó reggelt után:

3 tételes Csetvei borkóstoló, pincelátogatással

Részletesen: Vince napi parasztreggeli és borkóstoló 2020

 

 

Amennyiben Ön is tud olyan Vince-napi programot ajánlani, amely még nincs fent a weboldalunkon, kérjük, küldje el nekünk a programot. Köszönjük.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

Alba Regia Feszt Székesfehérvár 2021

Alba Regia Feszt Székesfehérvár 2021 Minden ami jazz, pop, funky és világzene Székesfehérvár belvárosában, három napon át, két színpadon. ...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.