Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

2015-ös Húsvét programok, húsvéti népszokások

2015-ös Húsvét programok, húsvéti népszokások

2015-ben a Húsvét időszaka 2015. április 3-6-ra esik. Kezdődik nagypéntekkel, majd nagyszombat, húsvétvasárnap, majd húsvéthétfővel zárul. Húsvétvasárnap 2015. április 5-re esik.

A 2015-ös budapesti húsvéti programok

Budavári Húsvéti Sokadalom 2015

budapest-budavari-husveti-sokadalomHúsvét a Budai várban. 2015. április 5-6-án, idén már negyedik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre.

A nemzetközi viszonylatban is egyedülálló patinás Budai Vár terei, tekintélyt sugárzó épületei páratlan helyszínéül szolgálnak ennek a hagyományőrző, de a mai kor ízlését és igényeit is szem előtt tartó rendezvénysorozatnak

Részletesen: a 2015-ös Budai Húsvéti Sokadalomról.

A 2015-ös húsvét országos programok, húsvéti népszokások

holloko-husveti-fesztivalHollókő Palóc húsvéti fesztivál 2015

Nagyon híres a hollókői húsvéti fesztivál, Hollókőn kiemelt fontosságot részesítenek a régi palóc népszokások őrzésének.

A Húsvét ma már nem csak az egyik kiemelkedő keresztény ünnepünk, Jézus feltámadásának ünnepe, hanem egy igazi családi esemény. Ennek megfelelően számos családi programmal készültünk, kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Részletesen a 2015-ös Hollókői Palóc Húsvéti fesztiválról.


mezokovesd-matyo-husvetMezőkövesd, Matyó Húsvét 2015

Hagyományos tavaszköszöntő, húsvéti program Mezőkövesden. A Hadas városrészben a Matyó Húsvét, a húsvéti szokások és népi mesterségek bemutatója, húsvéti ételszentelés, kóstolás, folklórprogramok, állatsimogató, kovácsbemutató szórakoztatja majd az ünneplőket. Ismerje meg a Matyó Húsvéti népszokásokat.

Részletesen a Matyó Húsvét 2015-ös programjairól.


opusztaszer-szeri-husvetÓpusztaszer, Szeri Húsvét 2015

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kel Ópusztaszeren a skanzen.

Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolás, muzsikaszó, meglepetések és nyeremények, várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást.

Részletesen a 2015-ös Szeri Húsvétról.


„Thury-várban jártam…” Családi húsvétolás

varpalota-thury-var-csaladi-husvetolas

“Thury-várban jártam..”, Családi Húsvétolás, Húsvéti néphagyományok, vödrös locsolkodás a Cserregő Néptáncegyüttes közreműködésével.

A rendezvény alatt állatóvodával, húsvéti ételekkel, pálinkázóval várjuk vendégeinket!

Vetélkedők és kézműves játszóház várja a látogatókat, pl.: tojásgurítás, tojáskeresés, a legszebb hímes tojás, a legjobb locsolóvers, írókázás, mézeskalács sütés, cserépfigurák készítése.

Részletesen a Várpalotai családi húsvétolásról.


 

Amennyiben Ön is tud olyan Húsvéti programot ajánlani, amely még nincs fent a weboldalunkon, kérjük, küldje el nekünk a programot. Köszönjük.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.