Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

XII. Tiszaújvárosi Halászléfőző fesztivál 2019

XII. Tiszaújvárosi Halászléfőző fesztivál 2019

Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál 2019, a Tisza-szigeten! 2019. augusztus 3-án szombaton a főzőverseny nyújtotta élmények mellett Gasztronómia és szórakozás

A halászléfőző fesztivál időpontja: 2019. augusztus 3.

A halászléfőző fesztivál helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Tiszaújváros, Tisza-sziget, Sziget csárda

A XII. Tiszaújvárosi Halászléfőző fesztivál 2019 programja

Nagyszínpad

10:30 Derkovits Fúvószenekar és a Derkovits Majorette Csoportok bemutatója
11:00 Megnyitó
11:30 Kisbocskor és a Pántlika Néptáncegyüttes műsora
12:00 Bokréta Citerazenekar műsora
12:30 Tiszaújvárosi Gimnasztráda bemutatója
13.00 Balogh Zoltán és Népizenekara
13:30 Ételek zsűrizésének kezdete
14:00 Curtis
14:30 Kökény Attila

15.00 Regélő Fehér Táltos dobcsapat
15:45 Eredményhirdetés
17:00 Betty Love
17:45 Desperado
18.15 Janicsák István és a Versegyházi asszonykórus
19.30 Zivatar utcazenészek
20.30 Kft élő koncert
22:00-24:00 Utcabál Dj Benővel

Kisszínpad

14.00 Eszter-lánc mesezenekar
15:00 Buborékshow
16:00 Felnőni tilos! gyermekműsor
17.30 Lord of This World
18.30 Reborn zenekar

Fellépők, programok:

Kökény Attila, Curtis, Balogh Zoltán és Népizenekara, Betty Love, Regélő Fehér Táltos dobcsapat, Desperado, Janicsák István és a Versegyházi asszonykórus, Zivatar utcazenészek valamint a KFT zenekar.

Gyermekműsorok, játszópark, vásározók utcája, sárkányhajózás és még sok minden más várja a kilátogatókat.

Belépőjegy: 500 Ft.

A Tiszai Halászléfőző Fesztivál története

Az első hagyományteremtő rendezvényünk 2000. július 28-án indult el és már az első alkalommal megrendezett halászléfőző versenyről elmondhatom, hogy óriási érdeklődés kísérte. A hagyományteremtő szabadtéri rendezvényhez Tiszaújvárosban a Tisza szigeten lévő Szigetcsárda adott otthont és a továbbiakban is hosszú évekre fog otthont adni. a rendezvénysorozatot védett programmá nyilvánították a Magyar Szabadalmi Hivatalnál. A színvonalas gasztronómia programhoz színvonalas kulturális programot szerveztünk és a jövőben is szervezünk a Tiszaújvárosi Önkormányzattal karöltve.

2001-ben már hagyományteremtő címen szerepelt a fesztivál. Második alkalommal megrendezett versenyen a versenyzők és a látogatók létszáma elérte a több ezer főt, bízunk benne hogy az újrainduló rendezvényünkön 2012. szeptember 15-én hasonló számú látogató és versenyző lesz.
2002-ben rendezvényünk programja bővült külföldi országok résztvevőivel, mely tovább színesítette a programot. A zsűri munkáját a gasztronómia és a civil szervezetek kiemelkedő személyiségei segítették és segítik a továbbiakban is Benke László vezetésével civil tiszaújvárosi válogatott gasztronómusokkal értékeli a versenyt.

A Szigetcsárda tulajdonosa a halászléfőző versennyel hagyományt teremtettek! Egy olyan városban amelynek se múltja se hagyománya nem volt ilyen gasztronómiai területen. A halászléfőző verseny a szabadtéri főzésnek teremt hagyományt és ápolja azt, népszerűsítve határokon belül és túl, viszi újra Tiszaújvárosnak hírnevét, kultúráját és gasztronómiáját.
2003. évben technikai okok miatt a csárda befejezetté nyilvánította a rendezvényt, és 9 évre rá sok egyeztetés, tárgyalás és szervezés után, Tiszaújvárossal én vezetőivel összefogva 2012. szeptember 15-én újraindítja hosszútávon a Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivált.
A Szigetcsárda és a tiszaújvárosi Önkormányzat bízik abban, hogy közös erővel e szép hagyományt ápolva hosszútávon az utókornak kultúrát és magyar gasztronómiát tud kínálni ezen a béke szigetén, melyre már most is mindenkit szeretettel és hittel várunk.
A bejegyzés alapja: http://szigetcsarda.hu/rendezvenyek.html

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.