Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

IX. Turizmus világnapja 2019

IX. Turizmus világnapja 2019

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az erre a napra tervezett lakossági programok iránt.

A IX. Turizmus világnapja 2019-es időpontja: 2019. szeptember 27. (a turizmus világnapja)

A IX. Turizmus világnapja 2019 helyszínei: országos

A turizmus világnapja 2019 programok.

A IX. Turizmus világnapja 2019 programja

KÖZPONTI PROGRAM – BUDAPEST, BKIK szervezésében, 2019.szeptember 27.

A Bevásárló és Tematikus utcák hosszú évek óta részt vesznek a Turizmus Világnapján, így idén is érdekes programokkal várjuk a kedves érdeklődőket!

A programokat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával valósítjuk meg.

A Bevásárló és Tematikus utcák sétái regisztrációhoz kötöttek, a létszám az adott sétánál/programnál meg van adva. Regisztrálni az adott sétánál megadott linken lehet egészen 2019. szeptember 26-ig, vagy amíg a helyek el nem fogynak. A beérkezett regisztrációkat munkaidőben tudjuk feldolgozni, a rendezvény napján pedig minden munkatárs kint van a helyszíneken. Amennyiben kérdése lenne, úgy az info@bevasarloutca.hu e-mail címen tudja azt megírni számunkra. A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

  • 13:45 Épületlátogatás az egykori Csendőrlaktanyában (hossza cca 45 perc)
  • 13:45 Mulatók, kabarék és revűk, kávéházak, vendéglők, filmszínházak, színházak- Pest történelmi mulatónegyede (VOX) (hossza cca 2 óra)
  • 14:45 A Népszínház utcán végig a Teleki térig (VOX) (hossza cca 2,5 óra)
  • 15:15 Séta Közép- Ferencvárosban (VOX) (hossza cca 2 óra)
  • 16:15 Séta Újbuda Kulturális főútvonalán, a Bartók Béla úton az Eleven Ősz utcafesztiválon (VOX) (hossza cca 2 óra)
  • 16:15 A Magyar Állami Operaház (belépő díjas) (hossza cca 30 perc)
  • 17:45 Látogatás az Unicum Házba (belépő díjas) (hossza 60 perc)

A regisztráció és, hogy betelt-e a program itt található: https://bevasarloutca.hu/cikkek/esemeny/turizmus-vilagnapja-2019

60 perces tárlatvezetés a Sziklakórházban

Tekintse meg a Sziklakórház Atombunker Múzeumot, vegyen részt – 20% kedvezménnyel a Turizmus Világnapja alkalmából 2019. szeptember 27-én magyar nyelvű történelmi sétáink egyikén!

Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

Óbudán több ok is lesz az ünneplésre szeptember végén. A Turizmus Világnapját hivatalosan szeptember 27-én tartják, a hangulatos óbudai Fő téren található Esernyősbe azonban már szeptember 26-án érdemes lesz ellátogatni.

Múzeumlátogatás ingyenes tárlatvezetéssel Bartók Béla Emlékházban

Budapest 2. kerületének zöldövezetében található a Bartók Emlékház, a zeneszerző egykori budapesti lakhelyét, lakóhelyiségeit, valamint a Bartók család által azóta is féltve őrzött bútorait, zongoráját, személyes gyűjteményeit, használati tárgyait

Duna Corso városnéző sétahajózás kedvezményesen

Az egyórás DUNA CORSO program a Margit híd és a Rákóczi híd között kalauzolja Önt Buda és Pest part menti látványosságai és emlékei között. A hajóút során alkalom nyílik Budapest főbb nevezetességeit a Dunáról megcsodálni.

https://www.mahartpassnave.hu/hu/mahart/rolunk/hirek-kozlemenyek/turizmus-vilagnap-2019/

MindQuest – kalandokkal teli szabadulószoba kedvezményesen

Izgalmas kalandra vágysz, ahol felszínre kerülnek rejtett képességeid? Vezető, vagy csapatjátékos vagy? Átlátod a káoszt, vagy akár uralkodsz is rajta? Budapest szívében, immár öt játéktérrel berendezett, kalandokkal teli szabadulószoba

Csopa Turizmus Klub – a Csodák Palotája bemutatása ingyenesen

A program során megmutatjuk új, modern élményközpontunkat, a 8 tematikus egységet, a szabadulószobákat, az élményvetítőket, előadó- és labor termeinket és a különleges csocsókkal, beerponggal, biliárdfocival és interaktív asztalokkal felszerelt

Díjmentes belépés Hadtörténeti Intézet és Múzeumba

A Hadtörténeti Múzeum szeptember 27-én 9.00-17.00 óra között díjmentes belépést biztosít a látogatóknak, valamint az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt a 10.00 és 14.00 órakor kezdődő magyar nyelvű, valamint a 10.30 és 14.30 órakor kezdődő

Ingyenes programok és kiállítások a Műcsarnokban

2019. szeptember 27-én a Műcsarnok csatlakozott a Turizmus Világnapjához és Kutatók Éjszakája programsorozathoz. Ez alkalomból 17-22 óráig programokkal, 18-23:45-ig kiállításokkal várjuk látogatóinkat. A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de programok a KUTATÓK ÉJSZAKÁJA honlapján történő regisztrációhoz kötöttek.

BALATON

BUDAPEST  KÖRNYÉKE
Barlangtúra a Solymári-ördöglyukban

Létrákkal és kötelekkel biztosított, helyenként kúszás-mászást igénylő túra, ajánljuk azoknak a kezdőknek, akik még nem voltak ilyen jellegű, kiépítetlen barlangban. Melegítő nadrágot és pulóvert (melynek nem számít, ha sáros lesz), a résztvevők

DÉL-DUNÁNTÚL
Lenti, Thermal Hotel Balance, 2019. szeptember 27.

Turizmus Világnapja. A turizmus világnapja alkalmából kirándulás a Csömödéri Állami Erdei Vasúttal. Indulás: Erdei vasút végállomás (Lenti, Táncsics u. 11.). A programhoz ajánljuk Balance napok akciós csomagajánlatunkat! Amennyiben programajánlatunk elnyerte tetszését ide kattintva lefoglalhatja akciós szállodai ajánlatunkat.

Részletek: https://balancehotel.hu/turizmus-vilagnapja

DÉL-ALFÖLD

 

ÉSZAK-ALFÖLD

Hajdúszoboszló, Gyógyfürdő és Aqua-Palace élményfürdő, 2019. szeptember 27.

A turizmusban dolgozóknak, így nekünk is az a célunk, hogy a Turizmus Világnapja legyen minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Hosszú távon azonban azt szeretnénk elérni, hogy ne csak ez a nap legyen Magyarországon a turizmus napja. Egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás ugyanis nem kerül semmibe!

A Gyógyfürdő programjai: vízi torna; Az Aqua-Palace Élményfürdő programjai: vízi torna, Szauna szeánszok

Részletek: https://hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek/turizmus-vilagnapja-a-hungarospa-ban

ÉSZAK-MAGYARORSZÁG
Eger, Varázstorony , 2019. szeptember 27.

Rendhagyó Természettudományos Foglalkozások (403-as terem), Planetáriumi műsorok (703-as terem), Tudományos ismeretterjesztő előadás (701-es terem), Varázsterem (703-as terem), Camera Obscura (9. emelet), Tárlatbemutatások, Terasz (8. emelet) Líceum udvar

Részletek: https://visiteger.com/programok/turizmus-vilagnap/programok-a-varazstoronyban-1

Eger, Főegyházmegyei Könyvtár

Különleges látogatás a Főegyházmegyei Könyvtárban. A Turizmus Világnaphoz kapcsolódóan a Főegyházmegyei Könyvtár az alábbi programmal készül: A nap folyamán 11 órakor és 14 órakor az idegenvezetés keretében lehetőség nyílik fölmenni a könyvtár karzatára.

Eger, Kis-Dobó tér

Történelmi élményséta a Turizmus Világnapon. 2019. szeptember 27-én pénteken az érdeklődők kosztümös idegenvezetők kíséretében keresik fel Eger néhány emblematikus pontját, ahol megelevenedő történelmi és irodalmi alakok köszöntik személyesen a séták résztvevőit.

A kellemes délutáni séta alkalmával találkozhatunk Tinódi Lantos Sebestyénnel, Dobó István várkapitánnyal, Eszterházy Károly püspökkel és Bródy Sándor íróval.

Gyülekező 16:30-tól. Indulásig Tinódi Lantos Sebestyén históriás énekeit hallgathatják a gyülekezők. Összesen 4 csoport indul a Kis-Dobó térről, a Senator-ház teraszától. A csoportok külön útvonalakon haladva, azonos állomásokat érintenek. A séta várható időtartama 2 óra.

Részletek: https://visiteger.com/programok/turizmus-vilagnap/tortenelmi-elmenyseta-a-turizmus-vilagnapon

 

 

KÖZÉP-DUNÁNTÚL

 

NYUGAT-DUNÁNTÚL
TISZA-TÓ
Szeptember 27. TURIZMUS VILÁGNAPJA

Garantált idegenvezetés

Helyszín: Poroszló, Tisza-tavi Ökocentrum

 

A bejegyzés alapja: http://itthon.hu

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .