Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Bográcsgulyás recept (Szolnoki gulyásfesztivál)

Bográcsgulyás recept (Szolnoki gulyásfesztivál)

Az egyik legegyszerűbb és egyben közismert gulyás étel változat a bográcsgulyás. Bár általában minden gulyást bográcsban készítenek el, mégis ez a bográcsgulyás recept érdemelte ki az elnevezést.

Bográcsgulyás hozzávalók

1 kg marhalábszár

1 kg burgonya

15 dkg vöröshagyma (makói fehér)

5 dkg őrölt pirospaprika

só ízlés szerint

1,6-2 l víz

Bográcsgulyás elkészítése

A vöröshagymát apróra vágva a bogrács aljára szórom. A húst megtisztítva (inakat benne hagyva, némi faggyút és a hártyákat is meghagyva) kb. 2×2 cm-es kockákra vágom, és a hagymára teszem. Felöntöm a vízzel, és erős tűzön főzni kezdem. Ha felforrt, hozzáadom a sót és a paprika felét. A habot nem szabad leszedni! Idővel szépen letisztul. Egyenletes tűzön főzöm, amíg a hús majdnem puha. Ekkor hozzáadom a hámozott, egyforma hasábokra vágott burgonyát. Ennek főzési ideje kb. 20 perc. Az utolsó percekben hozzáadom a paprika másik felét.

 

A recept alapja: http://www.magyargulyas.hu/receptek/bogracsgulyas/

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.