XIV. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2017
2017-ben tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivált, mely a híres zalai népi ételt, a dödöllét igyekszik bemutatni a nagyvilágnak. Az amatőr és profi szakácsok közötti főzőverseny, a bordalnoki címért való küzdelmet különböző népi, gyermek és felnőtt műsorok színesítik. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényt két nap alatt több ezren keresik fel, Ön se hagyja ki!
A fesztivál időpontja: 2017. szeptember 8-9.
A fesztivál helyszíne: Zala megye, Nagykanizsa, Erzsébet tér, Fő út
A XIV. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál 2017 ismertetése
2017. szeptember 8. péntek
12:00-16:00 Helyi fellépők
16:00 Fesztivál megnyitó
16:30 Bergengóc Zenekóc Együttes
18:00 Deniz
20:00 Zenevonat – LGT emlékzenekar
22:00 BrassDance
2017. szeptember 9. szombat
12:00-16:00 Helyi fellépők
16:00 Mintagyerek gyermekzenekar
16:30 Bormustra-Dödölle eredményhirdetés
18:00 SoulWave
20:00 Bereczki Zoltán
22:00 Best of Zenekar
14. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál
Megy a gőzös, megy a gőzös… a Kanizsai Vásárra. A műdal létrejöttét a híres század eleji vásár ihlette, amely számos rendezvény alapkoncepciója is: azok célja a város főterének, az egykori piactérnek az eredeti történeti funkciójába való visszaállítása, és az utcaművészekkel és hagyományőrző produkciókkal a múltbeli vásári forgatag hangulatának visszaidézése, a polgári miliő megelevenítése.
Ennek a szemléletnek, a hagyomány és a modernitás ötvözetének szimbóluma a városban az országos hírű Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál. A kedvelt krumplis étel, annak sokszínű elkészítése és felhasználása méltán érdemel egy kétnapos fesztivált az ősz kezdetén, idén szeptember 08-09-én. Hiszen Nagykanizsa a Dödölle fővárosa, és jó eséllyel pályázik arra, hogy rövidesen bekerüljön a Magyar Értéktárba, és Hungarikummá váljon. A kulturális programokkal tarkított gasztronómiai fesztiválon profi és amatőr főzőcsapatok mérhetik össze kulináris jártasságukat a dödölle és más népi ételek elkészítésében. 2006-ban és 2013-ban Guinness rekordok is születettek: 2500 adag dödölle egy üstben való elkészítésével és a 24 órás főzés-sütéssel.
A bejegyzés alapja: www.dodolle-fesztival.hu