Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VII. Hetedhét Játékfesztivál 2019

VII. Hetedhét Játékfesztivál 2019

Május utolsó hétvégéjén meseerdővé változik Székesfehérvár belvárosa. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Hetedhét Játékfesztivál egy állati jó kalandra hívja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt.

A játékfesztivál időpontja: 2019. május 25-26.

A játékfesztivál helyszíne: Fejér megye, Székesfehérvár, Hetedhét Múzeum; Székesfehérvár belváros

A VII. Hetedhét Játékfesztivál 2019 programja

Jelenleg még az időpont ismert, a részletes programja nem ismert a Hetedhét Játékfesztiválnak, addig a 2018-as kínálatot láthatják az oldalon.

A fesztivál során hatalmas játszótérré alakul át Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek a hetedhét próbatétel során a mese igazi főszereplőjévé válhatnak. A Hetedhét Játékmúzeummal közös kezdeményezés évek óta nagy siker mind a gyerekek, mind az őket kísérő felnőttek körében. A jókedv minden esetben garantált, hiszen bábosok, mesemondók, zenészek vezetik végig a gyerekeket és a gyereklelkű szülőket is a varázslatos mesebirodalmon, amely programkínálatával az Óperencián túlra repíti a látogatókat. A színpadon színvonalas bábműsorok, gyerekkoncertek várják az immár nem csak Fehérvárról érkező látogatókat a mesés gyereknapon, amelynek idei témája a mesebeli számok világa.


2018. MÁJUS 26., SZOMBAT

10.00 A megjelent gyereksereget köszönti Cser-Palkovics András polgármester és a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar. Könyvátadás az ovik képviselőinek: Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában
11.00 Pulcinella és a varázskút – a Vaskakas Bábszínház előadása
13.00 Bolba Éva és a JAZZterlánc zenekar koncertje
15.00 Vitéz László a világ végén – Fekete Dávid előadása
17.00 Horgászni tilos! – a Tintaló Társulás előadása

2018. MÁJUS 27., VASÁRNAP

10.00 Altatok – Palya Bea családi koncertje
11.00 Ördögszántotta hegy – a Bóbita Bábszínház. gólyalábas előadása
12.00 Kerkay Rita, Váradi Eszter Sára és Keller János, a Vörösmarty Színház művészeinek műsora
13.00 A háromágú tölgyfa tündére – Fabók Mancsi Bábszínháza előadása
15.00 Dobronka cirkusz, világszám! – a Mesebolt Bábszínház előadása
17.00 Klárisok – családi koncert

MINDKÉT NAPON:

Hetedhét hétpróba a Belvárosban (indulási pontok a segítő állatoknál a Városház téren)

Zuggo ládavasút
Molyolda – régi játékok
Fanyűvő Játékpark
Felhővadászat Takács Dániellel
Tudor játékok
Macis kézműves foglalkozások
Manyi varrodája – Varrj te is játékot!
Bóbita lovagi torna
Élményműhely
Képzőművészet gyerekeknek Szarka Fedor Guidóval
Aprók játéksarka
Baba-mama sátor

HOZD EL KEDVENC JÁTÉKODAT!

Légy Te is gyűjtője a Hetedhét Játékmúzeum évről évre gyarapodó virtuális játékgyűjteményének: hozd magaddal kedvencedet a Hetedhét Játékfesztiválra, meséld el hozzá kapcsolódó legszebb élményeid, és engedd meg, hogy lefotózzunk vele!

HÉTBOLHA JÁTÉKCSEREBERE

Hozd el régi, megunt játékodat, hogy új gazdára találhasson! Cserébe vigyél haza helyette egy másikat, vagy válassz egy kedves, puha textiljátékot, amit a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek saját kézzel és csupa szeretettel.

A Hetedhét Játékfesztivál ismertetése

Május utolsó hétvégéjén meseerdővé változik Székesfehérvár belvárosa. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Hetedhét Játékfesztivál egy állati jó kalandra hívja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. A Hetedhét Játékmúzeum lelkes lakóin kívül a Deák Gyűjtemény festményeivel is találkozhattok a hétpróba során. Készüljetek, mert idén a lelkesedésen kívül szükségetek lesz a ravaszságotokra és az ügyességetekre is. No meg az állóképesség sem fog ártani. De ne féljetek, a nagy kaland alatt segítőkre is szert tehettek.

Hetedhét próbatétel után minden gyermek király lehet Székesfehérváron a májusi Hetedhét Játékfesztivál hétvégéjén. Óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül. Három éve májusban nyitotta meg kapuit látogatói előtt a Hetedhét Játékmúzeum, így városunkban a gyereknap és a múzeum születésnapja immár hagyományosan egy nagy játékünnepben olvad eggyé. A Hetedhét Játékfesztivál programkínálata a legkisebbektől kezdve az örök gyerekekig mindenkinek számtalan élményt tartogat. Minden bátor legényke és leányka, ifjonc és fiatal kisasszony vándorútra kelhet, hogy a városokban, falvakban meg-megállva elérhesse nemes célját, és a Hetedhét Csalafinták Céhének tagja legyen. A faluban kézműves mesterek, kalendáriumfejtő, megtöltendő kofakosár, métázás, kiszámolósdi, csűrdöngölő és egy ördöngös cimbalom várja a gyerkőcöket. A városi élet is kalandos: golyózás a grundon, apacukázó, zongora- és táncleckék, újságfejtő, szatócs és iparkodó vezet a polgárházba.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XXIX. Makói hagymafesztivál 2019

XXIX. Makói hagymafesztivál 2019 A Makói Hagymafesztivál gazdag és értékes hagyományokra épülő rendezvény. 2019-ben 29. alkalommal kerül me...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.