Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

VII. Hetedhét Játékfesztivál 2019

VII. Hetedhét Játékfesztivál 2019

Május utolsó hétvégéjén meseerdővé változik Székesfehérvár belvárosa. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Hetedhét Játékfesztivál egy állati jó kalandra hívja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt.

A játékfesztivál időpontja: 2019. május 25-26.

A játékfesztivál helyszíne: Fejér megye, Székesfehérvár, Hetedhét Múzeum; Székesfehérvár belváros

A VII. Hetedhét Játékfesztivál 2019 programja

A fesztivál során hatalmas játszótérré alakul át Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek a hetedhét próbatétel során a mese igazi főszereplőjévé válhatnak. A Hetedhét Játékmúzeummal közös kezdeményezés évek óta nagy siker mind a gyerekek, mind az őket kísérő felnőttek körében. A jókedv minden esetben garantált, hiszen bábosok, mesemondók, zenészek vezetik végig a gyerekeket és a gyereklelkű szülőket is a varázslatos mesebirodalmon, amely programkínálatával az Óperencián túlra repíti a látogatókat. A színpadon színvonalas bábműsorok, gyerekkoncertek várják az immár nem csak Fehérvárról érkező látogatókat a mesés gyereknapon, amelynek idei témája a mesebeli számok világa.

2019. május 25., szombat

10.00    A város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszönti a gyerekeket. Könyvátadás: az óvodák képviselői átveszik a nagycsoportosoknak szóló, Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában című kiadványt
10.15     Ördögmese – a Simorág TánCirkusz előadása
11.00     Katáng zenekar – családi koncert
13.00     Szárnyas Sárkányok – interaktív gólyalábas térjáték
15.00     Tiszavirág – a Barboncás Társulat előadása
17.00     Szalóki Ági családi koncertje

2019. május 26., vasárnap

10.00     Kokopelli Jazz Matiné – interaktív gyerekkoncert
11.00     Porzsák, a sárkány – a Figurina Animációs Műhely előadása
13.00     Történetek a kutyusról meg a cicusról – a Mesebolt Bábszínház előadása
15.00     Az égigérő fa – a MárkusZínház meseelőadása
17.00     Rutkai Bori Banda – családi koncert


Utcai játékelemek

Tintaló Társulás – Tintaló Cirkusz
Felhővadászat Takács Dániellel
Kádár Ferkó Fotószínháza
Képzőművészet gyerekeknek Szarka Fedor Guidóval
Vitéz László bábjáték-automata
Fanyűvő Játékpark
Mag Műhely – kézműves foglalkozások
Heper – interaktív játékok, kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak
Bóbita Bábszínház – lovagi torna
Koronás park – középkori casino
Papír Panír (Karton Network) – Űrkikötő kézműves program
Tekergőtér – ügyességi játékok
Molyolda – kreatív foglalkozások
Mr. Piano

Baba-mama sátor

Mindkét napon: Hetedhét Próba a belvárosban és a Hetedhét Játékmúzeumban 10.00–18.00 óráig


Hozd el a kedvenc játékodat!

Legyél Te is gyűjtője a Hetedhét Játékmúzeum évről évre gyarapodó virtuális játékgyűjteményének: hozd magaddal kedvencedet a Hetedhét Játékfesztiválra, meséld el a hozzá kapcsolódó legszebb élményedet, és engedd meg, hogy lefotózzunk vele!


Hétbolha játékcserebere

Hozd el régi, megunt játékodat, hogy új gazdára találhasson! Cserébe vigyél haza helyette egy másikat, vagy válassz egy kedves, puha textiljátékot, amit a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek saját kézzel és csupa szeretettel! Az összegyűlt játékokat jótékony célra ajánljuk fel.

A Hetedhét Játékfesztivál ismertetése

Május utolsó hétvégéjén meseerdővé változik Székesfehérvár belvárosa. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Hetedhét Játékfesztivál egy állati jó kalandra hívja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. A Hetedhét Játékmúzeum lelkes lakóin kívül a Deák Gyűjtemény festményeivel is találkozhattok a hétpróba során. Készüljetek, mert idén a lelkesedésen kívül szükségetek lesz a ravaszságotokra és az ügyességetekre is. No meg az állóképesség sem fog ártani. De ne féljetek, a nagy kaland alatt segítőkre is szert tehettek.

Hetedhét próbatétel után minden gyermek király lehet Székesfehérváron a májusi Hetedhét Játékfesztivál hétvégéjén. Óriás játszótérré változik Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyerekek kedvükre választhatnak az elmélyülős, alkotós, lazítós, vagy a pörgős, nyüzsgős és zenés-hangos játékok közül. Három éve májusban nyitotta meg kapuit látogatói előtt a Hetedhét Játékmúzeum, így városunkban a gyereknap és a múzeum születésnapja immár hagyományosan egy nagy játékünnepben olvad eggyé. A Hetedhét Játékfesztivál programkínálata a legkisebbektől kezdve az örök gyerekekig mindenkinek számtalan élményt tartogat. Minden bátor legényke és leányka, ifjonc és fiatal kisasszony vándorútra kelhet, hogy a városokban, falvakban meg-megállva elérhesse nemes célját, és a Hetedhét Csalafinták Céhének tagja legyen. A faluban kézműves mesterek, kalendáriumfejtő, megtöltendő kofakosár, métázás, kiszámolósdi, csűrdöngölő és egy ördöngös cimbalom várja a gyerkőcöket. A városi élet is kalandos: golyózás a grundon, apacukázó, zongora- és táncleckék, újságfejtő, szatócs és iparkodó vezet a polgárházba.

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok


Fesztivál

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024

XIV. Fonyódi Kolbászfesztivál 2024 Szeretettel meghívjuk önt és kedves családját, barátait az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Fon...

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.