Krumplilaska recept
Hársi Jánosné Kati néni receptje – Kazár. A kazári Laskafesztivál és Tócsni Parti oldalról
A krumplilaska recept hozzávalói
- 1 kg krumpli
- 40 dkg finomliszt
- 1 evőkanál só
A krumplilaska elkészítése
A hámozott krumplit feltesszük főni, majd áttörjük krumplinyomóval. Kicsit hűlni hagyjuk (kb. fél órát). Megszórjuk liszttel, sóval és összekeverjük. Az egészet jól összegyúrjuk, henger alakúra (kb. 5 cm átmérőjű) formázzuk és felvagdossuk 5 cm-es vastagságúra. Nyújtófával kör alakúra kinyújtjuk úgy, hogy mindig legyen alatta annyi liszt, hogy ne ragadjon le. A tészta mindkét oldalát masina tetején (gáztűzhelyen vaslapon) közepes tűznél világos barnára sütjük. A kész laskákat egymásra rakjuk, úgy hogy egyik oldalát vékonyan megkenjük olvasztott zsírral.
Ízlés szerint tejföllel, túróval, cukorral, lekvárral ízesíthetjük.
A leírt mennyiségből kb. 10-15 laska készíthető.
A recept alapja: http://laskafesztival.kazar.hu/receptek