Kvircedli recept (sváb borba mártogatható sütemény receptje)
Ez az étel, a kvircedli egy sváb, borba mártogatható sütemény. Az étel a Móri Borvidék Márton-Napi Libakaland kapcsán került fel oldalunkra.
Kvircedli recept hozzávalók
6 egész tojás, 2 tojás sárgája, 1 csomag szalakáli, 60 dkg kristálycukor. 1 citrom reszelt héja, 90 dkg liszt
A Kvircedli recept elkészítése
A kristálycukrot az egész tojásokkal és a két tojás sárgájával kikeverjük, (kb. 30 percig), majd hozzáadjuk a lisztet, a szalakálit, és a citromhéjat. Tésztává gyúrjuk, 1 cm vastagságúra kisodorjuk. A tészta tetejét a nyomóformával megmintázzuk, majd a minták széle mentén késsel elvagdaljuk. Egy éjszakán át szárítjuk. Másnap vajjal kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten sütjük. Nem szabad barnára sütni, a színe maradjon sárga!
A recept alapja: http://lambergkastely.hu/lamberg-kastely-muzeum/kvircedli-macskapracni-nuszstangli-receptje