Fesztivál, neves napok, programok, vásár, rendezvény, esemény

Kvircedli recept (sváb borba mártogatható sütemény receptje)

Kvircedli recept (sváb borba mártogatható sütemény receptje)

Ez az étel, a kvircedli egy sváb, borba mártogatható sütemény. Az étel a Móri Borvidék Márton-Napi Libakaland kapcsán került fel oldalunkra.

Kvircedli recept hozzávalók

6 egész tojás, 2 tojás sárgája, 1 csomag szalakáli, 60 dkg kristálycukor. 1 citrom reszelt héja, 90 dkg liszt

A Kvircedli recept elkészítése

A kristálycukrot az egész tojásokkal és a két tojás sárgájával kikeverjük, (kb. 30 percig), majd hozzáadjuk a lisztet, a szalakálit, és a citromhéjat. Tésztává gyúrjuk, 1 cm vastagságúra kisodorjuk. A tészta tetejét a nyomóformával megmintázzuk, majd a minták széle mentén késsel elvagdaljuk. Egy éjszakán át szárítjuk. Másnap vajjal kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten sütjük. Nem szabad barnára sütni, a színe maradjon sárga!

 

A recept alapja: http://lambergkastely.hu/lamberg-kastely-muzeum/kvircedli-macskapracni-nuszstangli-receptje

Ajánló: hasonló esemény, vásár, fesztivál, programok

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .