Pazar túrós palacsinta recept – Balatongyörök Palacsinta fesztivál
Pazar túrós palacsinta recept, a balatongyöröki palacsinta fesztivál kapcsán. Az eredeti recept is a palacsinta fesztivál weboldaláról származik.
Palacsinta recept hozzávalók 12 palacsintához:
- 25 dkg liszt
- 3+2 tojás
- 1/2 l tej
- fél kg tehéntúró
- 1 citrom
- 40 dkg eper
- 15 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál rum
- porcukor a szóráshoz
Palacsinta előkészítése
A lisztet 3 tojással, 1 csipet sóval és a tejjel keverje simára, fedje le, 15 percig pihentesse. Közben a túrót szitán vagy krumplinyomón törje át. A citromot mossa meg, héját a túróhoz reszelje le. Az epret mossa meg, törölje szárazra, csumázza ki, vágja félbe-negyedbe.
A palacsinta elkészítése
A maradék 2 tojást válassza ketté, a fehérjéket 5 dkg porcukorral verje kemény habbá. A tojások sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral keverje ki habosra, a túróhoz adja hozzá, majd kíméletesen dolgozza bele a tojáshabot is. A palacsintatésztához adja a rumot és az olajat, süssön belőle 12 palacsintát. A sütőt melegítse elő 200 fokra. A palacsintákat kenje meg túrókrémmel, szórja meg eperrel, tekerje fel, és fektesse gúlaszerűen tűzálló tálra. 10-15 percre tegye be a sütőbe, hogy átforrósodjanak. Porcukorral hintse meg, és melegen tálalja.
A recept alapja: http://www.balatongyorok.hu/rendezvenyek/?rendezvenynaptar[rendezvenynaptar][rendezveny_id]=244